Velký ultrazvuk v 20. týdnu - dotazy a doprovod

Anonymní
17.12.18 21:39

Velky ultrazvuk v 20 tydnu -dotazy a doprovod

Ahoj holky, za tri dny me ceka ultrazvuk ve 20 tt, jelikoz mam problem s tim, ze vzdycky kdyz jdu z nejakeho vysetreni, napadaji me dotazy na ktere jsem se mela zeptat nebo veci, ktere jsem mela doktorovi rict.- chci se zeptat vas zkusenych na obecne info, co vsechno ultrazvuk muze odhalit? Na co by se mel doktor zamerit? Doktora neznam, tak zatim nemam moc duveru… co mu nemam zapomenout rict? Napr nemoci v rodine, ze jsem v zacatku tehu mela parkrat pivo vino a nejaky prasek na bolest hlavy… mate nejaka doporuceni? A posledni dotaz, muze se mnou na prohlidku partner? Nepotrebuju to nutne, zas nechci aby tam nejak rusil :lol: dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
414
17.12.18 21:44

Ahoj 🙂 my jdeme s partnerem spolu 2.1 hlavne za účelem zjistit pohlaví, doktori sami ví na co se zaměřit a vše nam ukazoval a komentoval že je v pořádku (hlavicka, srdicko, ledvinky atd.) 🙂 hlavní je nestresovat, čekáme druhé mimi a taky jsem měla pivo, u prvniho i vinko decentne a paralen taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9081
17.12.18 21:45

On by ti měl říct vše důležité. Hlavně se podívá na srdíčko, jestli správně pumpuje, to třeba u mě bylo nejdůležitější, takže si pamatuju hlavně to :D Mimochodem třeba ten alkohol a léky by asi spíš ovlivnily psychiku a intelekt a to z ultrazvuku nepozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
17.12.18 22:04

Odhalit toho může hodně, základní vývojové vady, absenci nebo poškození některých orgánů, lze už udělat hodně podrobný utz srdíčka… ale samozřejmě ještě se vše vyvíjí, takže není 100% viditelné vše. Předpokládám, že jdeš k odborníkovi, který moc dobře ví, na co se má kouknout a jak. Trochu alkoholu nebo jednorázově prášek na bolest měla na počátku těhotenství téměř každá, o tom bych se ani nezmiňovala. Zmínila bych případná postižení, vrozené vady nebo syndromy v širší rodině nebo u vás dvou, neobvyklou nebo dlouhodobou medikaci v těhotenství… Ale obvykle se doktor sám ptá na to, co potřebuje. Partner bývá jako doprovod zvykem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
17.12.18 22:13

Partner může jít. Ultrazvuk ve 20tt se dělá už přes břicho. Možná dostanete z ultrazvuku CD nebo fotku, bude to asi za poplatek. Dovíte se asi pohlaví miminka, jak je velké, a jestli má v pořádku důležité orgány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.18 22:20

Dekuji moc, jeste k te fotce jsem se chtela zeptat, jen pro zajimavost-z tohoto ultrazvuku jsou takove ty fotky obliceje ditete? Videla jsem jich na netu nekolik, od te doby co googlim ruzne info, ale nevim z jake faze tehotenstvi to je? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1650
17.12.18 22:25
@Anonymní píše:
Dekuji moc, jeste k te fotce jsem se chtela zeptat, jen pro zajimavost-z tohoto ultrazvuku jsou takove ty fotky obliceje ditete? Videla jsem jich na netu nekolik, od te doby co googlim ruzne info, ale nevim z jake faze tehotenstvi to je? :nevim:

To je myslím spíš 3D ultrazvuk. Tam se objednává většinou zvlášť. Na klasickém ultrazvuku ve 20tt jsou obrázky celého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
17.12.18 22:29

Popravdě mám fotky z 12.tt i z 20.tt. A tam, kde je jen profil hlavy, bych nerozeznala, která je která. Takový ten „barevný“ obličej je 3/4D utz, ten se standardně nedělá, neb to není diagnostické a hrazené pojišťovnou, ale možná má některý dr. možnost to přepnout a tu fotku vyjede, běžné to ale rozhodně není, obvykle si to musí těhotná zaplatit zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
17.12.18 23:02

Zjišťujou se orgány, srdíčko hlavně, velikost hlavičky…Jak bylo řečeno 3D ultrazvuk se hradí zvlášť, a ten se dělá ideálně okolo cca 27. Týdnu, to jsou ty fotky obličeje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.12.18 23:54

Za mě pořádná prohlídka trvá aspoň 15 minut a vše měří, všechny orgány. Zeptala bych se, jestli by doporučil odběr plodové vody pro jistotu, nebo je opravdu vše v pořádku. Partner může jít, 3D se dělají až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
23.7.19 13:14

Prosím o tipy, kam se objednat na poslední chvíli na UTZ ve 20. tydnu v Praze?
Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
23.7.19 14:05

Tak pokud he to na poslední chvíli, tak to může být problém jak ohledně kapacity, tak ohledně stáří mimča. Pak bych sedla k telefonu a volala…u Apolináře to máš se žádankou zadarmo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
23.7.19 14:10

@Qadra jsem v 18. Jsem v péči Motola, odběr plodove vody, genetika, echo Kardio plodu tam. Domluvená s genetickou a při manko, že utz udělají a hlavně ve stejný den jako echo plodu, sestra mě od včerejška odmítá když se chci objednat.
Už něco zkoušela odvolat, zatím nic. Jsem docela nsstvsns s nějak na to nemám nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
23.7.19 14:31

Předpokládám že toto by měl v případě indilace zařídit ošetřující gynekolog, v případě že to je pouze dobrovolné, měl by vám to nabídnout včas a případně zprostředkovat. Mě to lékařka nabídla dobrovolně, cca 3 týdny dopředu a sestra mě ihned objednala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
23.7.19 14:38

@NinaU. Gynekolog mi nic nezarizuje. Mám indikaci z genetiky.
Fakt tě objednává tvoje ošetřující gynekolozka nebo sestra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí