Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminy,
jsem v 36 týdnu a zhruba za měsíc očekáváme naše zlatíčko
. Tatínek je celý den v práci a já celý den sama doma. Celé ty dny plné netrpělivého čekání se doma nudím.
Na internetu už mám snad vše přečtené, knížky s radami a o miminkách také, uklizený celý byt, televize mě už také nebaví, ven chodím jen se psy a v těchto horkách se mi ani ven moc nechce, a už mě nenapadá čím se zabavit. Co děláte když se nudíte vy?
Já jsem v 36tt z nudy porodila ![]()
odpočívej, válej se, pust si film…ráda na to budeš vzpomínat, to už se ti s prckem nestane ![]()
Zajdi si za kulturou, nějaké to opečovávání v podobě kadeřníka, manikúry, kamarádky, procházky, koupák, můžeš se naučit nějaké ruční práce
třeba háčkování, to pak s dítětem jako když najdeš.
Zajdi do knihovny a napůjčuj si tuny knih… A taky spi. ![]()
Máš poslední měsíc, kdy si můžeš dělat co chceš a hlavně kdy chceš. ![]()
Existuje něco, co s miminem nejde? Tak si to honem ještě dopřej. Čti si celou noc, spi do jedný odpoledne, zajdi si do kina, přecpi se něčím, co máš ráda a je to nadýmavé, citrusy atd. Pokud se ti spí blbě v noci, spi přes den.
A doporučuju se trochu hýbat, procházky a moc se už nešetřit, porod není žádná flákačka ![]()
@Brambůrka10 ![]()
já první těhotenství spala a spala a spala…a chodila hodně ven se psem. Jinak mě napadá, pokud jsi milovník kultury, tak do divadla, do kina, tam se pak chvíli nepodíváš ![]()
Dělej všechno, co máš ráda, pak už s miminkem nebudeš mít čas a sílu
Naplánuj si nějaký vylet nebo něco na co se budeš těšit a hned ti to rychleji uteče a hlavně hodně naspi ![]()
Já jsem doma od začátku těhotenství, takže vím, o čem mluvíš
Když jdu někam s bezdětnýma kamarádkama, nevím, o čem se s nima bavit, doma pak brečím, že ony jedou moři, na koncert nebo na čundr a já sedím doma, nemůžu pořádně dýchat a zvednout se je pro mě už problém, když jdu někam s přáteli, kteří už jsou rodiči, zase si s nima nemám co říct, protože nemám problémy se školkou, prací a hlídáním ![]()
Včera na mě ale padly nějaký depky, když jsem si zrekapitulovala, co jsem kvůli těhotenství všechno musela odmítnout… dvě zajímavé práce, Keňa, Chorvatsko, tři koncerty a ještě k tomu jsem se dozvěděla, že Cimrmani přijedou týden po termínu mého porodu k nám do divadla s Českým nebem. A já se na marně snažila dostat už před rokem v Praze, pořád vyprodáno… ![]()
Na mimčo se samozřejmě moc těším, v příteli mám ohromnou oporu a pochopení, jsou to jen takové ty úvahy, co by mohlo být, kdyby… pak si uvědomím, že miliony žen po celém světě by se mnou třeba hned měnily… a je po splínu ![]()
Ještě mě napadá, potřebuješ něco na úřadech v příštích cca 3-4m? Tak tam jdi teď, třeba jestli ti bude končit platnost OP či něco takového, tak ji vyměň hned. Navíc úřady bývají často blbě dostupné s kočárem. Klidně se i stav na příslušném úřadě, kde se žádá o rodičák, ať víš, kde to je, jak se tam dostat s kočárem, vyzvedni si formulář, ať ho můžeš nést rovnou už vyplněný…
Pokud na nějaké jídlo používáš třeba kuřecí nakrájené na nudličky, tak si ho nakrájej už teď a zamraž, když máš na jedný ruce mimino, tak jednou se krájí blbě ![]()
Pokud nemáš, tak to chce v mražáku aspoň dvě tři jídla na rozmražení (pozor, není dobré se zásobovat třeba jahodovými knedlíky - po jahodách se dítě může osypat, kysaným zelím či nějakou rajskou omáčkou, to vše může miminu teoreticky způsobit nějaký prdy či vyrážku), když tam bdueš mít nějaký rohlík či nakrájený chleba, tak se taky neztratí ![]()
Ještě mě napadlo…pokud se nudíš moc, tak si v noci nastavuj budíka přibližně po třech hodinách, proběhni se po bytě a pak jdi zase spát
![]()
@Žirafátko píše:
Ještě mě napadlo…pokud se nudíš moc, tak si v noci nastavuj budíka přibližně po třech hodinách, proběhni se po bytě a pak jdi zase spát![]()
@Gladys píše:
3h? Máš hodný dítě
Hodný? Jsou mu čtyři, po třech hodinách se chodí NAPÍT A VYČŮRAT ![]()
Tak mě teď napadlo, že nejlepší je nácvik všech běžných činností pouze jednoruč. Případně kouzlo, jednou rukou držet nožičky, druhou rukou namáčet žínku, třetí rukou na tu žínku nanést trochu mycího gelu a čtvrtou rukou držet ručičky, kterými si dítě neomylně hňápne na posraný zadek či plínku pod ním
Samozřejmě má člověk k dispozici jen ruce dvě ![]()
@Žirafátko píše:
Hodný? Jsou mu čtyři, po třech hodinách se chodí NAPÍT A VYČŮRAT
jo takhle
ale to už je zase samoobslužnej, ne?
@Gladys píše:
jo takhleale to už je zase samoobslužnej, ne?
to sice je, ale strašně tříská dveřma. Případně přijde k posteli, zatřese se mnou, potom s mužem. Když se probereme, tak nám řekne: hele já se jdu napít jo? a odejde
![]()