NUK

2857
26.3.05 09:56

NUK

ahojky.

jelikož jsem tu našla diskusi o šidítkách Nuk, a myslím, že je to docela rozšířená značka a spousta z vašich dítek převaluje v papulkách právě Nuky, ráda bych se zeptala na jednu věc.

Malýmu je 5 týdnů - zatím bere v postatě jakýkoli anatomický dudlík (tj. je mu jedno jestli NUK nebo Campol Babies… ) ale zdá se mi, že Nuk mu v pusině nejdýl vydrží a líp ho „bere“ a ani není příliš dlouhej, takže se jím „nedáví“. Takže samý plus…

Jenže proč vlastně píšu. Když ho má malej dýl tak 45 min (trápí ho prdíky a bez dudlíku neusne a mý bradavky už nejsou to co „zamlada“ a bolej tak proto ho má večer dýl) a pak mu vypadne tak má na tvářičkách otlačený okraje - prostě oproti ostatním značkám je ten Nuk nejprohnutější a tudíž tlačí na tvářičky. Není to nijak hrozný a po malé chvilce to zmizne .....

Tak jsem se chtěla zeptat - dělá to i u Vašich dětí - nebo máme moc velký papulky…

A myslíte že to vadí… a co až když ještě povyroste a ztloustne… nebude mu ten dudlík pak tak vadit že ho začne odmítat..

Prosím o radu. Ted jsem ještě schopná ho naučit na jinou značku ale mám obavy že později už to nebude možné.

Díky moc

Markéta a právě se vzbouzející dlouhonoční spáč Michal (5 týdnů a 1 den.o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6429
26.3.05 11:16

Ahoj,

malé se také otlačoval, v 6. měsících jsme jí koupili větší, ten ji už netlačil (nebo zhubla v tvářičce :-)), ale od 7. měsíce jsme ji nenásilně dudlík začali odnaučovat a povedlo se velmi rychle. Tak máme dva Nuky do zásoby na další potomky… :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
26.3.05 12:12

I naše malá měla po Nuku „otlačeniny“, když s ním spala. Po ukončeném 5. měsíci jsem jí koupila velikost 2 a už je to v pohodě :lol:
Snad nějaký čas vydrží a pak jí pomalinku začnu odnaučovat. No, nechám to na ní, zatím jej bere spíš na spaní, teď si s ním spíš ráda hraje :wink:
Gabča a Barča, 26týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
28.3.05 19:29

Achojki.
Moje beruška používá od ukončeného pátého týdne dudlík NUK. Taky se ji otlačoval, vypadalo to roztomile. Měla a má stále naducané tvářičky, takže se koťátku otlak občas objeví. Nuky jsou fajn, malá si s ním hraje (zoubky dávají vědět). Teď už jen vykoupit dudlíky od 6m v okolních lékárnách. :D
zdravím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
28.3.05 21:30

Ahoj!

Jen připíšu naši zkušenost s Nuky. Ze začátku jsem je malému dávala a otlačenou pusinku měl taky. Tyhle dudlíky opravdu hodně přiléhají k pusince. Nevím, jestli je to dobře, ale nemyslím si, že by to mohlo nějak uškodit. Zanedlouho jsem ale malému začala dávat jiné (Tommee Tippee), které jsme dostali a od té doby už Nuk nechtěl. Když jsem mu ho dala, tak ho po chvilce vyplivl. Takže od té doby používáme jen Tommee Tippee nebo Avent. Ty zahnuté mu prostě nejdou do pusinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí