Nutí mě jít na potrat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33895
5.11.21 08:20
@Anonymní píše:
Jsem v šestém týdnu těhotenství, předevčírem jsem zjistila, že čekám dvojčata. Bohužel jsem ještě studentka vysoké školy bez vlastních příjmů.Samozřejmě je to neplánované, prostě jsme jednu noc udělali blbost. Přítel řekl, že se omlouvá, ale na dítě není vhodná doba. Rodiče mají stejný názor a všichni mě posílají na potrat.

Dva jsou větší starosti než jeden, nikdo neuvažuje nad tím, že si to nechám. I když před nimi hystericky brečím a potrat odmítám. Dnes mám jít pro první pilulky. Z představy, že ve mně budou umírat a pak si jen vezmu poslední prášek na jejich vypuzení je mi špatně, už teď mám výčitky a vím, že mě to zničí.

Nevím co dál, je pravda, že finančně bysme na tom nebyli nejlépe (přítel má průměrný plat) a měla bych dodělat školu. Už tři noci skoro nespím, nemůžu, místo toho jen brečím.

Proč sis hned nevzala Postinor? No, to už je tedˇjedno. Polož si základní otázku, zvládla bys vše sama? Vzhledem k tomu, že tě všichni posílají na potrat, tak od nich asi moc pomoc čekat nemůžeš. Kdybys měla bydlení a našetřeno, tak budiž, ale takhle? Bohužel ten potrat je v téhle situaci asi nevyhnutelný. Záleží ale samozřejmě na tobě, nikdo tě nutit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77226
5.11.21 08:21
@terien píše:
V tom případě nemá co řešit :nevim: jinak jo, přesně takhle to je. Chlap z potratu žádné trauma nemá, protože ho nepodstoupí. Otce do rodného listu zapsat nemusíš, ale matka je tam zapsaná vždy, takže největší část péče a povinnosti opravdu spočívá na ženě. Nebo sis nevšimla, že chlapi nerodí?

jo, ale proč by ho nezapsala? když on nebude chtít dobrovolně, tak soudně - zřejmě je to normální slušný člověk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
5.11.21 08:24
@terien píše:
V tom případě nemá co řešit :nevim: jinak jo, přesně takhle to je. Chlap z potratu žádné trauma nemá, protože ho nepodstoupí. Otce do rodného listu zapsat nemusíš, ale matka je tam zapsaná vždy, takže největší část péče a povinnosti opravdu spočívá na ženě. Nebo sis nevšimla, že chlapi nerodí?

Ano, to jsem si už všimla. Ale tady se přece nebavíme o tom, kdo rodí nebo kdo o děti primárně pečuje. Ale o tom, že není OK, aby šla na potrat holka, která ty děti chce. Není OK, aby ji do toho přítel nutil, protože na děti podle něj není vhodná doba.

Příspěvek upraven 05.11.21 v 08:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
5.11.21 08:24

Zakladatelko co na to rodiče přítele? Ti tě také posílají na potrat?

• Citovat
  • Upravit
34473
5.11.21 08:26
@stinga píše:
jo, ale proč by ho nezapsala? když on nebude chtít dobrovolně, tak soudně - zřejmě je to normální slušný člověk

To jsem myslela obecně, zakl. ať ho samozřejmě zapíše. Ale v podstatě žena u nás nemá žádnou páku jak donutit muže, aby se o děti staral. Pošle alimenty a čau a i z toho se může vyvlíknout, když bude chtít. A pořád se někdo strašně diví, že proč chlapi tohle nemusí a žena jo :roll: no protože to tak prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33895
5.11.21 08:27
@sahrazad1 píše:
@inkakřivákVlastně sobecké je zabit svoje děti kvůli 3 letům, než půjde do práce.
Psala jsem, ze v nejhorším bude mít RP, alimenty na sebe i děti a příspěvek na bydlení.
Když bude kojit, tak to dá. Oblečení z druhé ruky nestojí moc, otec bude hradit polovinu výbavy, pleny muže mít látkové, taky z druhé ruky, dnes to s nimi opravdu složité není.
To dá, když bude chtít.

Jak víš, že by tohle všechno měla? Otec bude hradit polovinu výbavy? Bude mít alimenty jak na děti, tak na sebe? A co když ne? Tak se o ní postaráš ty? Asi těžko že?
Ty to vidíš strašně jednoduše, ale v reálu by to pro ní bylo na mašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.11.21 08:27
@Floryanna píše:
Ano, to jsem si už všimla. Ale tady se přece nebavíme o tom, kdo rodí nebo kdo o děti primárně pečuje. Ale o tom, že není OK, aby šla na potrat holka, která ty děti chce. Není OK, aby ji do toho přítel nutil, protože na děti podle něj není vhodná doba.Příspěvek upraven 05.11.21 v 08:26

Tak ať si je nechá, ale není způsob, kterým ho může donutit, aby jí pomáhal. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15576
5.11.21 08:28

A kdepak máme ty moralistky, které tady vždy tvrdí jak by nezůstaly s chlapem co je posílá na potrat? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
5.11.21 08:31

Ahoj zakladatelko. Opravdu je cítit, že na potrat nechceš. Dobře si to promysli. Obojí je rozhodnutí na celý život. :nevim: Někdo to vezme v pohodě, udělá si omylem dítě jde na potrat a život jde dál. Ty očividně nejsi ten typ. Pokud se pro potrat rozhodneš, určitě vyhledej psychologa. I porod i potrat může mít komplikace. Vem v úvahu všechny možnosti. Zeptej se své maminky jestli na potratu byla a jaké to teda je, když tě na něj tak posílá. U chlapů je logické, že se moc nechtějí starat. Málokterý muž děti opravdu chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9084
5.11.21 08:33

Aha, tak podle některých rodiče vyměknou, přítel vyměkne a všechno bude fajn. Ono už jedno dítě je pořádný záhul a nezvládne to ani dost chlapů, kteří to dítě chtěli. Kolik je tu o tom denně příspěvků :nevim: A kolik jich je tu denně o tom, že prarodiče totálně kašlou na svá vnoučata a to nikdo nikoho na potrat neposílal. Realita je taková, že zakladatelka nemůže počítat s nikým jiným než se sebou. A jeste tedy s penězi od přítele, jestli není úplný trotl. Takže asi to nic veselého nebude a s tím by se zakladatelka měla rozhodovat. Ještě máš zakladatelko čas, tak si dej třeba dva týdny času navíc a zkus to opravdu dobře vše promyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80198
5.11.21 08:35
@Venetia píše:
To je pristup tech co si chodi pro ty davky, ze?

Přesně, to se nějak udělá - rozumej natáhnu ruku a zodpovědné okolí mě nenechá padnout. Pak se každý diví, že samozivitelky každý háže do jednoho pytle. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10903
5.11.21 08:35

No ja mam jeste jeden uhel pohledu, to jak se ted zakladatelka hrouti a breci, tak mam obavu, ze se pak bude hroutit a brecet i pak, kdyz bude na deti sama a tezce se bude protloukat na davkach.

Pokud ma kde bydlet, ma nejakou finacni rezervu, vi, ze deti uzivi i kdyz alimenty budou treba nizke, tak bych to doho sla, pokud ne, bojim se, ze se casem zhrouti a bude to spatne i pro ty deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.21 08:36

Ano, zakladatelka udělala chybu, byly s přítelem oba nezodpovědní a je to špatná situace. Ale snad jde o to, jaké řešení bude nejméně špatné pro všechny. A jste si tak jisté, že třeba pro ty rodiče bude super, když ji na potrat donutí a zůstane jim traumatizovaná dcera, která jim to nikdy nezapomene? Jako fakt byste si jako rodiče řekli super, dobře to dopadlo? Pokud by to ona brala v pohodě tak dobře, ale to zakladatelka evidentně nebere. Jaké trauma musí být vynucený potrat, to si opravdu neumím představit, i když si tu situaci zavinila a všechno kolem, podle mě je proti tomu takové znásilnění vážně houby.

Víte, já byla ve stejné situaci, bylo mi 22, na vysoké, ne tedy s dvojčaty, přítel 3 roky. Byla jsem „rozumná“, nediskutovala a na potrat šla. Tehdy to pro mě zas tak strašné nebylo, nedonutil mě nikdo násilím, tak asi proto. A taky jsem trpěla tím bludem, že mít dítě je samozřejmost, kterou můžu mít kdykoli později. Ono totiž v tomhle věku se těhotní velice snadno, později může být problém nejen u ženské, ale i u chlapa. Přítel se se mnou po škole rozešel, trvalo mi dlouho, než jsem se z toho vzpamatovala a našla si někoho nového. Byla jsem pak opatrná a zodpovědná na kvadrát, dlouho jsme jen randili, abych ho opravdu poznala a neudělala stejnou chybu s nesprávným výběrem, pak spolu chvíli bydlet, abychom se poznali úplně. Pak svatba a chtěli jsme dítě, ale přišli nějaké problémy v rodině, byli jsme k rodičům zodpovědní a dítě ještě odložili, abychom se nejprve postarali o ně, když to potřebovali. Pak mi bylo skoro 30 a ono to nešlo. Ano, mnohé stejně staré kamarádky těhotněly na první dobrou, ale mnohé taky ne. Následoval několikaletý kolotoč snažení, pak ivf, jehož výsledkem bylo dítě, které se mi narodilo mrtvé. Jiné už asi mít nebudu. Svoje rozhodnutí s dítětem čekat, až budu mít dokonalé zázemí a nic nebude stát v cestě, si vyčítám každý den. Tisíckrát radši bych byla samoživitelka v garsonce na posledním sídlišti a dělala třeba za kasou kauflandu, k čemu je mi krásný velký byt s prázdným dětským pokojem, titul a dobrá práce.

Jistě není „fér“ chtít po rodičích aby se v dospělosti starali, ale vztahy v rodině snad nemohou být založené na tom, co je fér, a na odměnách a trestech za správné a špatné chování. Když se dospělé dítě vlastní vinou třeba zmrzačí, taky rodiče řeknou, že není fér, aby se o něho starali, je to jeho vina, tak ať se zařídí, jak chce? To asi ne, normální rodiče budou dělat všechno, aby mu ten život ulehčili. Pokud má potrat holku zmrzačit psychicky, přijde mi rozhodně lepší, kdyby třeba do toho školkového věku se celá rodina zapřela a zkusila pomoct, s bydlením, finančně, s hlídáním. Vždyť jde o nějaké tři roky, co je to v životě oproti tomu, že pak budou mít vnoučata a dceru, která si ještě určitě někoho najde, co by ne, i jiné s dětmi si našly.

• Citovat
  • Upravit
106811
5.11.21 08:37
@Petrussee píše:
@Šmoulice evidentně řešit jen peníze no, vůbec ne, jak se asi ona cítí, ještě když slyší tohle od přítele a rodicu, jak ji to psychicky muže ublížit, ze pak už třeba se to těhotenství takhle nepovede, nebude mít děti..jen prachy prachy..

Asi jich mas tolik, ze muzes vypomahat vsem okolo, zamysli se trochu nad tim co pises

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
5.11.21 08:38
@Petrussee píše:
Jako pokud to zvladate sami, když vám chodí 8 tisíc, tak klobouk dolu teda. :kytka:

Vis, ty, ktete to zvladaji sami, nejsou ty, co omylem tehotni na skole. Ale dospělé zeny, s vyresenym bydlenim, slusnou praci a nejakymi uspotami, kterym fakt nechodi jen 8 tisic rodicak, ale nejdrive maji slusnou ppm, pak si daji rodicak na kratsi dobu a zacinaji částečně pracovat drive nez ve 3-4 letech ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí