Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
Píšu sem protože mi vždy poradíte. Mám první miminko, chlapečka 18 denního, bohužel po těžkém porodu a zákroku pak nekojím, davame UM Nutrilon. Prcek po něm měl prdíky a tak jsme začali dávat Espumisan a trochu se to zlepšilo, ale pořád žádná hitparáda. V neděli jsme začala dávat vigantol od doktorky a to co následovalo byl očistec. Malej prokřičel 4 hodiny večer a v noci skoro nespí, nekřičí, ale pořád se vrtí, dívá se a kňourá.. Myslíte, že to může být vigantolem? Nebo i problém s nutrilonem? Přemýšlím jestli nezměnit na Hipp.. Po tom nutrilonu i špatné kadí.. Až na 2 poslední dny se bez teploměru nevykadil.. Už jsem zoufalá.. Od porodu se peru s tím, že jsem špatná matka.. Je mi neustále špatně a brečím.. Tím spíš když měl včera ten hysterický zachvat, kdy byl rudý a jen řval.. To jsem plakala s ním.. Díky za každou radu..
Hlavně klid a rozhodne si neříkej, ze jsi špatná matka!
Máš úplně čerstvý miminko a teprve si na sebe zvykáte ![]()
Vigantol bych vysadila jako první a teprve jestli to nepomůže, tak změnit um… Ja třeba měla s vigantolem u prvního dítěte špatnou zkušenost, taky hodně trpěla na bolesti a rvala třeba hodinu v kuse. Mladšímu jsem ho vůbec nedavala, místo nej jsem koupila Baby D a tyhle záchvaty se u nej nekonaly… vliv na to muže mít spoustu věci, ale když ho vysadíš a zlepší se to, budeš mít jasno
Některé děti na to proste trpí víc než jiné no ![]()
Přeju hodně sil a neboj, zvladnes to! Tohle počáteční náročné období hrozně rychle uteče ![]()
@Esin Ahoj měla jsem podobný problém, akorát by mě vůbec nenapadlo, že by to mohlo být po Vigantolu třeba
, taky jsme dokrmovali prcka Nutrilonem, jinak taky dáváme Espumisan ten vůbec nezabíral…Mimčo se až tak po 3 týdnech hodilo do klidu, že přestal tak plakat, taky jsem probrečela. Jinak, že se nevykadí je v pořádku, doktorka nám říkala, že to může trvat i týden…pak uvidíš tu nálož
Zbytečně mu do zadečku nic nedávej. Jinak kojit nemůžeš?, myslím tím že by ses časem rozkojila časem, nevím teda o jaký zákrok šlo…
@Esin dej jiný vit D, např baby d atd.. Vigantol je srajda, tohle mi udělal u 2 děti
Nam tohle udelal vitamin D od Terezie - dostala ho poprvy a naposled, pak jsme presli na bio gaiu a asi od 5.mesice na vigantol, kdy uz vse v pohode (jak se vic hybe). Zkuste vysadit vigantol a dat jiny decko
@Mayaa007 píše:
@martina.se A do kdy by se měl vitamín D dávat miminku?
Upřímně netuším? Do roka? Jinak vesměs od 6 týdnu se dává
@Mayaa007 píše:
@martina.se A do kdy by se měl vitamín D dávat miminku?
Mě říkala doktorka, že v zimnich měsících můžu dát i 3 letymu. Pravidelně jsem dávala tak do 2 let.
No teď mi přijde, že to snad lepší ani nikdy nebude… ![]()
Došlo u mě k inverzi dělohy, celá ze mě vypadla při porodu, museli mi ji tam operativně dát zpět a já byla na JIP. Do toho jsem dostala litr a půl krve a litr plazmy.. Kojit jsem zkusila, ale po hodině snad 4ml..a doma mléko zmizelo úplně a já to obrečela.. Měla jsem i konzultaci s laktační poradkyní..
Tak jsem vigantol dnes ráno nedala a uvidíme odpoledne a večer..
Dle mě je největší hnus Nutrilon. Ani jedno ze třech děti ho nesnášelo. Blinkani, prdiky, zácpa.. před 10 lety jsem měla Subar Nutradefense, ted Premium, teď Kendamil
@martina.se a za jak dlouho se prosím tě po vysazení zlepšilo bolení bříška? Dnes jsem nedala, ale moc zlepšení nevidím..
Moje dcera byla na vigantolu asi 4 dny, déle jsem to nevydržela. To bylo fakt něco příšerného. Řev, kvílení, nechuť k jídlu i do života. Prostě 4 dny muka. Začala jsem dávat Biogaiu D a je klídek, jenom je teda drahá, stojí asi 600. Doktorka mi říkala, že místo uvedených 5 kapek mám dávat spíše 7. Tak uvidíš, když přestaneš vigantol dávat.
@Esin U nás se to zlepšilo úplně asi za dva dny, co začala mít tu biogaiu