Obarvení dom. plastelíny barvami na textil
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Obarvení dom. plastelíny barvami na textil
Ahoj ženy, potřebuji rychloradu - chci udělat dom. plastelínu ale mám jen barvy na textil. Myslíte, že je mohu použít taky? Neudělá to nic se strukturou, nebuude to zlobit případně žíhat, hrudkovat a pod. Ted se ven pro potravinové nedostanu, obě děcka sou nemocný a musím už nutně zabavit staršího
. Jedovaté nejsou, nic sem nenašla, plastelínu do pusy nestrká, takže z tohoto důvodu by text. barva problém být neměla
Poraďte prosím jestli mám nebo nemám použít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To bych tam radši nedala nic. Ty na textil se musejí většinou vařit nebo pak octem ustálit a to se s tou modelínou nedá. Navíc si myslím, že by to i barvilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, to bych v žádném případě nedělala, barvy na textil rozhodně nejsou vhodné pro tak velký styk s kůží dítěte… Ony jsou „jedovaté“ i na tom oblečení (ty domácí barvy teda). To dětem nestačí bílá? Nebo zkus nějaké domácí zdroje, třeba kurkumu, černé uhlí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych nedala. Zkus mletou skořici, bude perníčková plastelína
, nebo papriku a takové…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych je tam nedávala. Zaprvé bych se bála, že si dítě koštne, olízne nebo tak…a potom si myslím, že by to strašně barvilo a nedokážu si představit, jak bych tu barvu dostávala dolů.
Z domácích zdrojů mě napadá ještě kakao, šťáva z červené řepy (klidně i zavařené)a nebo z červeného zelí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem pridavala potravinarske barvy. Textilni bych nedala.
Kdyz bych nemela nic, tak bych proste nedala nic a byla by hmota jedne barvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem na Vás dala. Udělala jsem bílou, černou z černého uhlí, růžovou z řepy a žlutou z kari, kakao mě nenapadlo
to by podle mě opravdu barvilo. Malej už si s tím hraje. Je to opravdu dost jako play douth či jak se to píše
Fotku se mi nedaří přidat. Vypadá to moc hezky a je to super, malej je nadšenej a já nejsem na nervy, že zase splácá vše dohromady a kolik to stálo peněz :-p
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kalla1412 Jojo, taky se mi na to lépe dívá, jak to matlá, když je to celkem „zadarmo“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet baže, je toho opravdu děsná halda, on to navíc smíchal v hnusnou hnědočerno hnusnou kouli a mě to žíly netrhá. Děláme dorty, letadla a žížaly a on je spokojenej, navíc plazivka když to najde a pozře (ještě se nestalo ale ona je fakt švihlá
tak se nic nestane ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit