Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda-li některá maminka v těhu přibrala 30kilo, stejně jako já? U prvního miminko jsem se vyšplhala na 30kg navíc, nicméně do půl roka jsem měla původní váhu…teď čekám druhé dítě, jsem na úplném začátku a už mám šílený strach z toho, že zase tolik přiberu, samozřejmě se budu nějak snažit nežrat
zajímá mě, jestli je tu některá, která třeba u jednoho dítěte přibrala hodně a druhého rapidně míň…děkuji za zkušenosti ![]()
Já v prvním těhotenství přibrala 23 kg, v druhém 26 kg a teď to bude fakt šílené. Jsem jen 17tt a mám 10 kg nahoře. Jím pořád stejně. Tentokrát to je dáno i léčbou zvýšené funkce štítné žlázy, kdy beru léky a tohle je následek. A to mě nedávno na UTZ pan gynekolog z Apolináře chválil, že jsem štíhlá těhulka a že je vše krásně vidět (dělal na mě zároveň přednášku pro studenty, jak má fungovat správně srdce plodu v 16 tt). Já mám hlavně o dvě čísla větší prsa už a bříško mi vylezlo strašně rychle (nezpevňovala jsem břišáky po obou dětech), spodně část je ještě dobrá- nosím těhu džíny 38. Věřím, že při 3 dětech doma, podnikání a úklidu baráku to shodím raz dva. Kojením hubnu snadno.
Ahoj, v prvním těhotenství jsem přibrala 22 kg, ve druhém 18 kg - ale po prvním těhotenství mi zůstalo 7 kg nahoře
A teď ve třetím je to děs! Jsem 14 tt a mám nahoře 10 kg! Začínala jsem skoro na své váze před prvním těhotenstvím. Mám strašný strach, kam až to dotáhnu…
Jo a jím pořád stejně.
Tak já v prvním měla nahoře 25 kilo, zpátky na původní váhu jsem se nedostala, chyběly mi tři kila
Teď jsem opět těhotná a zatím jsem nepřibrala nic, tak jsem zvědavá!!
Já při prvním přibrala 35kg. Teď jsem v 27+0 a mám zatím asi 10-11kg nahoře. S prvním jsem v 28+2 měla nahoře už 22kg, takže zatím rozdíl tam je. Doufám, že se do 20kg vejdu
Je ale fakt, že po prvním mi cca 15kg nahoře zůstalo ![]()
Ja jsem 16tt a pribrala jsem 6kg, od doby co jim prasky na zvysenou funkci stitne zlazy, tak co tyden, tak kilo nahore…dr.mi dnes rekla, ze to neni praskama, ale tehotenstvim
jestli naberu 30, tak se neunesu ![]()
přímo prášky to nemusí být, ale to zklidnění štítné žlázy v kombinaci s těhotenstvím může tomu přispět. Alespoň takto mi to vysvětlila lékařka a je žádoucí, abych přibírala. Průser by bylo hubnutí.
Jak jsem psala výše, taky se léčím se zvýšenou funkcí štítné žlázy. Brala jsem nejdříve 2-1-2, pak 1-1-1 a teď 1-0-1, vše Propycil.
@Bunnies tak ja mam Euthyrox 50 a beru jen jednou denne na lacno ![]()
@theu ahoj, hele a cvicis?
? ja cekam taky druhe dite a cvicim 6× tydne (stejne jako u prvniho) a pribrala jsem malo. Nevim kolik, ptz jsem se tim nechtela stresovat a do prukazky jsem ani nekoukala, zapisovala to sestricka.. ale nepotrebovala jsem zadne vetsi veci nez moje vel 36, samozrejne tricka na brisko vetsi jo z HM, ale veci na cviceni jako tilka, leginy jsem menit nemusela, ani zadny ty kalhoty pro tehotny. Ze zadu by nikdo nerekl, ze jsem tehotna a ptz jsem byla ve forme (to potvrdila doktorka) porod byl hodinu pet minut hotovo..
@theu píše:
No já jsem v 6tt a už mi přijde, že kynu
ahoj já jsem v 7 tt sice čekám první
, ale pro uklidnění. Protože jsem zvyklá každyden sportovat, tohle nic nedelíní me ničí
, ale rozhodla jsem, ze minimalne v prvním trimestru nebudu riskovat. Připadalo mi, že jsem hrozne nabrala, a ještě lepsí bylo když m každá váha ukazovala něco jiného
tak jsem si proste řekla, že si zkusím koktejlky, které jsem si pořídila před půl rokem. A ejhle sedí mi jako při nákupu, takže jsem si v klidu šla dopřát ochucený tvaroh
![]()
@Sarlotka9 Jenže to takhle nemůžeš moc brát. Moc záleží na somatotypu a hormonech. Někdo nabere i když jí a sportuje, někdo žere v těhotenství jak prase a nic nepřibere. Sportování v těhotenství navíc není pro každého (já u prvního chodila do 12 týdne normálně na spinning, u druhého by mě při pokusu o jakýkoliv sport odvezli s totálním vyčerpáním).
@petula 22 Nechci Ti kazit radost, ale 7. týden je v podstatě ho.vno těhotenství.
Nejvíc většina ženských přibírá ve 3. trimestru a to si kromě plavání nebo chůze o nějakém sport můžeš nechat díky pupku a dalším těhotenským lahůdkám leda jen zdát.