Občas zelená stolička u 3měsíčního miminka

154
15.6.12 14:24

Občas zelená stolička u 3m miminka

Ahoj, chtěla bych se zeptat, co může znamenat občas zelená stolička u 3m miminka? Hledala jsem hodně info na netu a myslím, že nedostatkem mléka to snad není. Malá se nají (plně kojená), je spokojená, hraje si a klidně spinká, nebrečí, nekroutí se. Ale s váhou máme od malička problémy, přibíráme, ale podle spodních hranic. Malá kadí tak 3× denně a ztoho ta jedna stolička je do zelena, není to každá stolice, ostatní jsou žluté, více řidší, někdy s příměsí hlenu. Nevíte, co by to mohlo znamenat? K mudr jdu v pondělí, tak jsem se chtěla nejdřív zeptat tady, na co se mám připravit. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
15.6.12 14:27

Syn měl taky zelene stolice když byl miminko, plně kojené. Někdy 5× za týden, někdy 2×, někdy celý den. Byla jsem s ním i na stěry, ale na nic se nepřišlo. přibýval ok, takže se to nijak dál neřešilo. jestli jdeš k mudr, tak se se zeptej, popřípadě at udělá stěr a uvidí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. hana20:00
15.6.12 14:43

I občasná zelená stolička nasvědčuje tomu, že mlíčko nestačí.
Kamarádka měla na první pohled spokojené mimi - spící, neplačící, ovšem takřka nepřibírající. Po půlhodinovém kojení u MUDr. a následném zvážení klučík vypil nula nula nic 8o

• Citovat
  • Upravit
nepřihl. hana20:00
15.6.12 14:45

Oni přešli plně na UM. Třeba by u vás stačilo jen jedno, dvě krmení/den. Dnes už existují flašky velice podobné prsu, takže kojení nemusí jít nutně do kytek.

• Citovat
  • Upravit
3265
15.6.12 15:20

Zelená stolice je když se dítě napije hodně předního = vodnatého mléka. Když ji z plínky setřeš např. ubrouskem, tak se ti zabarví na ubrousku do žluta.

Julie ji mívá když je venku horko a potřebuje více pít. Jelikož měla v 6 týdnech 5.5 kg, tak si nemyslím, že je to tím, že má málo mlíka. Málo mléka by bylo tehdy, kdyby byla hodně tmavě zelená a smrděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
15.6.12 15:33

Zelená stolice indikuje nadbytek přijímaného cukru matkou - vyzkoušej si to, jeden den jez pouze nesladkou zeleninu, neslazené mléčné výrobky a/či maso (to se jeden den dá zvládnout..).
Po pár dnech si naopak udělej sladký den (mně stačil na zelenou plínu pytlík medvídků), kup si bonbony, pij džusy, láduj se ovocem a k večeři si třeba udělej zemlbábu.. - uvidíš, jak se příští den kakance tvého bejby změní :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
15.6.12 16:16

Takhle jsem si to v zimě přečetla přímo tady v jedné z poraden, takhle mi to řekla moje pediatrička, když jsem jí ukázala první zelené hovínko a takhle to mám i ověřeno na základě sledování vlastní stravy - jak to přeženu se sladkostma (a stačí i džusy), tak se můžu těšit na nazelenalý plíny. Stejně, jako mi některé džusy barví mimi kakance do mrkvičkova :mrgreen:
Ale třeba to není objektivně nějakým množstvím cukru, ale nějakým nadbytkem, který tělo vylučuje.. :think: Pak by totiž každý měl tu míru jinde :nevim: Každopádně mě (nebo spíš mýmu mimi) stačí jedna tabulka čokolády :roll:

• Citovat
  • Upravit
154
15.6.12 16:39
@Amber_1977 píše:
Takhle jsem si to v zimě přečetla přímo tady v jedné z poraden, takhle mi to řekla moje pediatrička, když jsem jí ukázala první zelené hovínko a takhle to mám i ověřeno na základě sledování vlastní stravy - jak to přeženu se sladkostma (a stačí i džusy), tak se můžu těšit na nazelenalý plíny. Stejně, jako mi některé džusy barví mimi kakance do mrkvičkova :mrgreen:
Ale třeba to není objektivně nějakým množstvím cukru, ale nějakým nadbytkem, který tělo vylučuje.. :think: Pak by totiž každý měl tu míru jinde :nevim: Každopádně mě (nebo spíš mýmu mimi) stačí jedna tabulka čokolády :roll:

Tak džus jsem si ted teda dopřávala, to je pravda. A když ta zelená stolička bude teda díky tomu sladkýmu, tak to nevadí?? Nebo bych sladký měla omezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
15.6.12 16:40
@helenkka píše:
Tak to je trochu pitomá rada. Jestli na UM, tak se nejdřív určitě poradit s doktorkou, ať tedy udělá převážení - do pondělí už to mimčo přežije i o případném hladu ;)

Váhu máme doma, na začátku jsem díky tomu pomalejšímu přibírání vážila. A malá pije jak kdy, někdy vypije 100ml někdy 60ml, pak třeba zase 110ml. Kojíme každé dvě hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
15.6.12 22:52

@Mlejnice Já to teda řeším - cukr zatěžuje organismus a jsem si jistá, že ve starším věku si ho brouček užije dosytosti, tak proč ho jím ládovat už teď.. Navíc, i pro mě je to dobrá indikace, že to přeháním a měla bych brzdít, pokud nechci být tlustá a nemocná :mrgreen:
Jinak já malýho nikdy nevážila - letěl na váze i na výšce jak z praku, pediatrička mi odvážila kojení cca na jednom měsíci a nevěřila, že toho tolik vypije - pak to okomentovala tak, že musí (s prominutím) permanentně blít, protože tolik mlíka se mu nemá kam vejít :mrgreen: Měla pravdu.
No a na druhou stranu jsem musela odvažovat kojení před pár týdny při krátké hospitalizaci v nemocnici - jedno kojení vycházelo v průměru na 20 ml, takže doktorky šílely, že musím začít přikrmovat, že mrňous vůbec nejí.. Po dvou dnech jsem se s jednou doktorkou už pohádala, ať se laskavě podívá na dlouhodobé váhové a mírové přírůstky a pak ať teprve hodnotí, zda malý prospívá či nikoli.. Konstatovala, že mimi nevykazuje známky podvýživy, že prospívá velmi dobře, přesto ale… - jak zaseklá deska.. Doktoři jsou s těmi svými tabulkami občas až umanutí a zdravý rozum si u nich v tu chvíli bere dovolenou..

• Citovat
  • Upravit
343
15.6.12 23:00

U nás byla zelená stolička v plíně v okamžiku, kdy jsem měla prsa příliš „nabitá“. Pak se holky (bylo to u obou dcer stejné) nalokaly předního mlíka a na zadní - výživnější - už se nedostalo. řešila jsem to pak odstříkáváním před kojením a vyplatilo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
16.6.12 08:45
@Amber_1977 píše:
@Mlejnice Já to teda řeším - cukr zatěžuje organismus a jsem si jistá, že ve starším věku si ho brouček užije dosytosti, tak proč ho jím ládovat už teď.. Navíc, i pro mě je to dobrá indikace, že to přeháním a měla bych brzdít, pokud nechci být tlustá a nemocná :mrgreen:
Jinak já malýho nikdy nevážila - letěl na váze i na výšce jak z praku, pediatrička mi odvážila kojení cca na jednom měsíci a nevěřila, že toho tolik vypije - pak to okomentovala tak, že musí (s prominutím) permanentně blít, protože tolik mlíka se mu nemá kam vejít :mrgreen: Měla pravdu.
No a na druhou stranu jsem musela odvažovat kojení před pár týdny při krátké hospitalizaci v nemocnici - jedno kojení vycházelo v průměru na 20 ml, takže doktorky šílely, že musím začít přikrmovat, že mrňous vůbec nejí.. Po dvou dnech jsem se s jednou doktorkou už pohádala, ať se laskavě podívá na dlouhodobé váhové a mírové přírůstky a pak ať teprve hodnotí, zda malý prospívá či nikoli.. Konstatovala, že mimi nevykazuje známky podvýživy, že prospívá velmi dobře, přesto ale… - jak zaseklá deska.. Doktoři jsou s těmi svými tabulkami občas až umanutí a zdravý rozum si u nich v tu chvíli bere dovolenou..

Dobře, zkusím to nějak hlídat ;-)..děkuji za radu. Jinak malá právě taky hrozně roste do délky a průměrně za den přibírá tak 20dkg. Tak bude asi dlouhá a hubená no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
16.6.12 21:49

Podle mě jdou děti na rodiče - o krapítek je přerůstají, tak jestli jste oba velcí, cvrčka jsi opravdu neporodila :mrgreen:
Jinak, nevím, zda jsem to tu už psala, ale jak začala ta vedra, tak mi malý přestal jíst - vypije v průměru 20 ml mlíka na jedno přisátí - což je katastrofálně málo podle tabulek, ale stále prospívá vítečně.. Závěr jsem si z toho vyvodila takový, že fakt každý je unikát - já taky v létě skoro nejím, tak to nebudu řešit u mimi. :)

• Citovat
  • Upravit
3265
17.6.12 18:56

S tou zelenou stolicí, když sním hdně cukru je to pravda - dnes jsem to vyzkoušela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
17.6.12 19:36
@Amber_1977 píše:
Podle mě jdou děti na rodiče - o krapítek je přerůstají, tak jestli jste oba velcí, cvrčka jsi opravdu neporodila :mrgreen:
Jinak, nevím, zda jsem to tu už psala, ale jak začala ta vedra, tak mi malý přestal jíst - vypije v průměru 20 ml mlíka na jedno přisátí - což je katastrofálně málo podle tabulek, ale stále prospívá vítečně.. Závěr jsem si z toho vyvodila takový, že fakt každý je unikát - já taky v létě skoro nejím, tak to nebudu řešit u mimi. :)

Tak já jsem zrovna prcek, ale taťka je už docela velikej, ale Miška má velký předpoklady především po dědečkovi, což je chlap jak hora.
Tyjo docela koukám, že vypije jen 20ml a vystačí mu to. A docela si mě tím uklidnila, že ikdyž vypije takhle málo, že může prospívat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí