Kojenec nekadí už dva týdny

46669
15.6.12 12:19

Kojenec nekadí už dva týdny...

Tak asi plaším jen já, neboť s dítětem to ani nehne, ale přesto… Matěj má dva měsíce, je plně kojený. V neděli to bude čtrnáct dní, co naposledy kakal. Četla jsem toho dost o tom, že kojené dítě nějakou dobu kakat nemusí, ale zdá se mi to už dlouho.
Jí a spí normálně, prdí taky „dobře“ (i když dost smrdí), občas ho něco tlačí, tak se zamele, prdne a je to dobrý. Celkově je spokojený i bříško má měkké. Naše mudra dnes není, zkoušela jsem jí volat.

Uklidněte mě, prosím, že plaším zbytečně nebo co mám dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lilišák
15.6.12 12:22

Dva tydny jsou hodne, zkousela jsi trubicku?

• Citovat
  • Upravit
8283
15.6.12 12:22

Co si pamatuji když byl Kuba malý tak taky nekadil dva týdny, a prej to je normální, pokud ho nic nebolí… asi to mléčko stačí upotřebit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.6.12 12:23

Kdyby měl nějak ucpané střevo nebo zauzlené, tak rozhodně není spokojený, bříško by bylo na pohmat bolestivé, všechno by vyblil, zřejmě by měl i horečku, zkrátka bylo by poznat, že má fakt problém.
Ve zdejší diskuzích jsem narazila dokonce na někoho, jehož dítě nekadilo 3týdny, plně kojené, zkrátka vše strávilo.
Kdyby se začal projevovat nějak nešťastně, plačtivě, nevysvětlitelné teploty, blití a já nevím kde co, tak na pohotovost, ale dokud je klidný a spokojený, tak je to určitě v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11079
15.6.12 12:24

Osobně jsem plašan, takže bych asi volala zastupující lékařce, nebo jiné dětské z blízkého okolí. Pokud se jeví spokojený, tak ti stejně poví, že se nic neděje, jen prostě veškeré MM dokonale využije a spotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
15.6.12 12:26

Taky jsme to tak měli, dr. říkala, že všechno z toho mléka zužitkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
15.6.12 12:29

To jsem měla v březnu s prckem. bylo mu skoro teda 6 m, ale nekakal 12 dní. V tu doby byl jen kojený a totální podmírák. Nekakal, nekakal, ještě jsem byla u našich, takže event. k dispozici jen náhradní pediatr. Tak jsem dala švestkovou šťávu (Hipp) a pak za dva dny udělal sloní hromádku. Jinak taky prděl a byl v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1094
15.6.12 12:31

U nás ve dvou měsících byl plně kojený taky 14 dní bez stolice. Prý zužitkuje vše. Pokud je dítě spokojené, začala bych to řešit až po těch 14 dnech, zavolala bych dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
15.6.12 12:31
@Gladys píše:
Kdyby měl nějak ucpané střevo nebo zauzlené, tak rozhodně není spokojený, bříško by bylo na pohmat bolestivé, všechno by vyblil, zřejmě by měl i horečku, zkrátka bylo by poznat, že má fakt problém.
Ve zdejší diskuzích jsem narazila dokonce na někoho, jehož dítě nekadilo 3týdny, plně kojené, zkrátka vše strávilo.
Kdyby se začal projevovat nějak nešťastně, plačtivě, nevysvětlitelné teploty, blití a já nevím kde co, tak na pohotovost, ale dokud je klidný a spokojený, tak je to určitě v pořádku ;)

Kromě toho nekakání je všechno jako předtím. Směje se, hraje si (v rámci svých možností ;) ).
Počkám, co bude přes víkend, příští týden jdeme na očko, tak se zeptám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
15.6.12 12:32

Jinak díky za všechny reakce, jsem hned klidnější! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
15.6.12 12:41
@KPKristy píše:
Tak asi plaším jen já, neboť s dítětem to ani nehne, ale přesto… Matěj má dva měsíce, je plně kojený. V neděli to bude čtrnáct dní, co naposledy kakal. Četla jsem toho dost o tom, že kojené dítě nějakou dobu kakat nemusí, ale zdá se mi to už dlouho.
Jí a spí normálně, prdí taky „dobře“ (i když dost smrdí), občas ho něco tlačí, tak se zamele, prdne a je to dobrý. Celkově je spokojený i bříško má měkké. Naše mudra dnes není, zkoušela jsem jí volat.Uklidněte mě, prosím, že plaším zbytečně nebo co mám dělat…

Když nekadí takhle dlouho skusila bych dát fenyklovej čaj je už od jednoho týdne takže tím mu určo neuškodíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
15.6.12 12:47

Dva týdny fakt jdou. My jsme na prohnání dávali švestkovou šťávu na vylepšení čajíku, ale použili jsme to snad jednou, měli jsme standardní lhůtu týden. Pokud by bylo něco špatně, tak on si to malej vyreklamuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
15.6.12 12:53

Vítej v klubu nekakavců :mavam: :mavam: :mavam: Zažila jsem u prvního dítka to stejné a teď zažívám i u druhého. Jednou už jsme měli pauzu skoro tři týdny, víkend na krku a já ze zoufalství volala na pohotovost pro informace. Lékařka mě uklidnila, je to opravdu úplně normální. Jediné, co můžeš udělat je podání laktobacilků. Trubička ani nic podobného nepomáhá, pokud má tvoje miminko řidší stoličku, jak ji kojenečci mívají. Pokud nemá projevy, které psala @Gladys, tak je to OK.
@Gladys, na profil jsem Ti koukla proto, že jsem Tě chtěla zmínit a překlikla jsem se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
15.6.12 13:05

Jinak nám dětská doktorka asi ve dvou měsících doporučila jablečnou šťávičku, ale lékařka z pohotovosti říkala, že ji dávat tak brzo nemám. Je pravdou, že se pak miminko může kroutit a mít bolení. Fenyklovým čajem nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
15.6.12 13:12

Mě první syn nekakal taky 14 dní-doktorka mi říkala, že pokud je dítko jinak spokojené, nepláče nějak víc, nemá nechuť se přisát, tak se nemám ničeho bát, prostě všechno mlíčko stráví. Takže ke určitě všechno v pořádku a neboj se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí