Občasný kašel bez příčiny - astma?

536
17.7.22 21:59

Občasný kašel bez příčiny - astma?

Ahoj holky,

chci se poradit. Už jsem sem jednou psala, že malý (3 roky) občas kašle bez zjevné příčiny, ale tenkrát jsem to přisuzovala spíše prodělanému nachlazení a covidu. Nicméně ho to nepřichází, stále prostě bez příčiny pokašlává. Už to asi umím líp popsat, začne to tak že se jakoby zhluboka nadechne, a pak zakašle, přijde mi to, jak kdyby ho v krku dráždil ten vzduch, který vdechl, nebo nevím, jak to popsat, mě se to třeba děje, když se z plných plic nadechnu ledového vzduchu, jestli to znáte… Takhle se to zopakuje třeba 3× a vícekrát za sebou v rámci třeba jedné hodiny, pak je zase půlden klid a pak se to zase stane. Bohužel nemůžu odpozorovat nic konkrétního, co by tomu předcházelo, děje se mu to jak při fyzické aktivitě, tak v klidu, přes den i v noci, venku i vevnitř, nevidím žádný sjednocující prvek :nevim: Samozřejmě mě napadlo astma, ale to mi přijde, že se právě vždycky objeví z nějaké konkrétní příčiny - kontakt s alergenem, námaha, smích, stres atd. To u nás není. Navíc u něj tedy nepozoruji ani žádné sípání, na žádnou bolest si taky nestěžuje, vlastně se mi vůbec nezdá, že by ho to nějak omezovalo a ani on mi neříká, že by ho něco bolelo, normálně běhá, hraje si, není nijak více unavený :nevim: U doktorky jsme byli na tříleté prohlídce, kde ho poslechla a všechno se jí zdálo Ok… Co myslíte, může to být astma nebo mám pátrat po příčině jinde?
Děkuji všem moc za zkušenosti a rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1776
17.7.22 22:56

Cokoliv… zlozvyk, stálý alergen, suché sliznice. Napadá mě možná souvislost s refluxem, to může lehce dráždit v krku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí