Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nasypu křupky, které máme a malá je nejí, když tu nikdo není, aspoň se to sní
a nakrájím jablko a třeba okurku. Pití voda. Když máme domluvenou návštěvu, tak je domluva i zda oběd nebo večeře, to třeba udělám palačinky nebo špagety. Ale dětem co přijdou na chvilku nic nechystám, protože ono se to bude asi nabalovat, tak nechci nikoho zvykat na to, že jsme restaurace. Ono pak na to není ani čas pořád někomu něco chystat.
@Alušáček
Naší jsou 3, sousedovic 6. Sousedi k tom věděli, prý když nám to nevadí, tak jim taky ne. Nj asi se budu muset fakt naučit poslat dítě včas dom.
@Liška32
Právě z toho mám strach, že se to bude nabalovat. Mám ještě ročního kluka, který ještě chodí dost nejistě, takže ho musím střežit a běhat domů dělat svačinky a nechávat děti samotné na zahradě a ještě dva psi tam od toho. No né, takhle to nepůjde.. to bych se zcvokla.
@Mamanova93 píše: Více
Myslím si, že není povinnost být vstřícný, když nechceš. Jestli je tam dítě od rána, tak to dělej, že v 11 h dítě pošleš domů. Komentuj to slovy, ať jde na oběd. Chvilku si odpočine a pak zase klidně odpoledne přijde.
Mám zásoby křupek z DM nebo kečupový Biosaury, kapsičky, sušený ovoce.
Taky hromadu bonbonu a sušenek, jenže v dnešní době člověk neví.
Takže nejdřív dám do placu ty křupky, a sušené ovoce a pak, když zjistím, že je to ok nabídnu i věci s přidaným cukrem. ![]()
No, opravdu si na sebe šiješ bič. Proč bys musela pořád dávat nějaké občerstvení? Oběd atd? Neřeknu občas, ale pravidelně? Proč?
Dávám jogurty (ty kupuju pro nás po celých platech, takže vždy tady nějaké jsou), ovoce a zeleninu, sušenky, tousty… mívám doma celkem zásoby pro naše tři děti, další dvě až tři další z toho na jedno odpoledne utáhnu
Na oběd a večeři většinou posílám domů, ale taky už se stalo, že chtěly ochutnat a bylo toho dost, takže po domluvě s rodiči se najedlo dítě s námi. Ale my tady fungujeme dost v komunitě a recipročně.
Nakrájené ovoce, zelenina, namazané chleby, popř. malá sladkost. Už nedávám žádné extra chutné věci, teplá jídla, buchty apod., protože to pak u nás vypadalo jak na příměstském táboře. ![]()
Domácí sušenky. Sušenkove pláty namazané. Marmeladovym nebo medovým krémem z másla.
Tousty, buchty, ovocné saláty, ![]()
Když už je ti tahle diskuze, tak se vetřu. Jak reagujete, když víte, že vaše dítě je v poslední době často u kamaráda-spolužáka, kde má všechno? Jídlo, program, teď už i přespávačky.
Rodiče peníze odmítají.
Už je to takhle po 4. ve velmi krátké době.
Oplatit to nelze, ten kamarád nechce spát v cizím prostředí. A s rodiči se až tolik neznáme, ale jsou velice slušní. Taky je mezi námi kulturní bariéra (Indové). I když to nevidím jako problém. Nicméně, syna si berou rádi, ale semnou si zrovna extra nepovídají.
Jsem nadšená, že je syn tam tak rád, ale taky je mi to trapné. Je tam doslova fakt zadarmo. ![]()
@Dollorres píše: Více
Nabalila bych synovi jídlo sebou.
Edit: můžete klukům koupit vstupenky do kina nebo někam kde se vyblbnou. Což ostatně můžete kluky vzit do zoo nebo někam na výlet (záleží podle věku).
@Dollorres Přinesla bych jim nějakým domácí dárek, marmeládu, zavařeninu, sirup, případně dort. Veganský například, Indové nejedí hovězí, takže ani želatinu, někteří ani kravské mléko. Oni to berou jinak, peníze si nevezmou, normální jídlo možná taky ne právě protože mají svoje zvyklosti.
Dárek neodmítnou, poděkování formou daru možná ano. Záleží jak to budeš prezentovat.
@Dollorres píše: Více
Co nejaky darek pro jejich syna nebo pro ne? Nebo je vzit o vikendu spolecne do Zoo apod.
Vzít občas jejich dítě na výlet, do kina, aquaparku a tam na jídlo.