Období vzdoru ve 2 letech

Anonymní
21.2.23 19:32

Období vzdoru ve 2 letech

Dobrý večer
Potřebovala bych poradit od těch co už tohle mate zasebou..
Můj syn má 2 roky a zhruba 14 dni máme silene období vzdoru. A to tak ze několikrát denne jak není něco podle nej tak lehne na zem, kope silene křičí a trva to i 10 minut.. já už si nevím rady :,( :,( :,( jsem hotova, nevím jak dlouho tohle ještě mužů zvládat :,( prosím přejde to někdy? :( :( :( dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vesnickaholka
21.2.23 19:48

Ano, prejde ;) preji hodne sil, nekdy je to sakra tezke :dance: ale me se nejvice osvedcilo dite ignorovat a plati to dodnes a to je ji pet let :mrgreen:

Příspěvek upraven 21.02.23 v 19:48

• Citovat
  • Upravit
5693
21.2.23 19:48

A jak na to reaguješ?
Chce to klid. Když není publikum, nemá pro koho hrát. Ať si lehne a kope, nechala bych ho tak, řekla mu, že až bude chtít, ať za mnou přijde vedle a odešla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.2.23 19:49

Přejde, neboj. Do puberty určitě :mrgreen: :mrgreen: nikdy dřív jsem to nezažila no dvouletý mi vyškolil a už vidím, co vše ty děti dokážou :mrgreen: :lol: ale čím víc mluví, tím menší ty záchvaty jsou. Hodně pramení z toho, že se prostě nedomluví, neumí vyjádřit atd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5693
21.2.23 19:50

A jinak ano, přejde to. ;) Přijdou horší období. Třeba vzteklej puberťák, kterej si myslí, že jsi naprosto nemožná, stará a ničemu nerozumíš :mrgreen: 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6031
21.2.23 20:01

Já teda jsem si dneska poslechla webinář z nevychovy (je aktivní pouze dnes) týkající se období vzdoru. A musím říct, že to, co tam paní vysvětlovala, vidím i u syna.

Já to zkusím podle její rady. Snad to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.23 20:02

@Lil Kitkatt
Ano snažím se být v klidu.. parkrat už jsem se neudržela a zacala rvat nebo dokonce jsem se musela jit zavřít do jiné místnosti a brecela jsem. Cítím se hrozne jako matka ale fakt mám pocit ze to nezvladam. Rodiče mi říkají ze chování malého je zvláštní, ze to ještě nevideli. Tak budu se tedy snažit být jen c klidu a doufat ze to zase přejde, diky za rady

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.23 20:04

@Modesta a jaké tam davala rady prosím?

• Citovat
  • Upravit
33005
21.2.23 20:31

I deset minut? To mě pobavilo. :lol:
Dítě vydrželo ječet hodinu.
Co dělat? Přežít to a vychovávat, v zásadních věcech neustupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24237
21.2.23 20:40

Normální ;) fakt. Chce to jen vydržet. Jak začnou víc mluvit tak se to zlepší. Situacím co už znám, že spouští řev se snažím předejít. Třeba stačí dát špatnou láhev, takže se už ho předem ptám co přesně chce. Dávám na výběr. Nejvíc vzteku je z únavy, takže se snažím, aby nebyl přeražený. No když už sebou plácne o zem tak ho nechám řvát. Jsem teda u něj a čekám až ho to přejde. Pak si vysvětlíme co se stalo a někdy se i domluvíme co udělat příště jinak. Záleží o co šlo a jestli je schopný se se mnou nějak domluvit.
A někdy mi rupnou nervy a řvu taky. I jsem dala na zadek. Sice to bylo k ničemu, ale holt už jsem toho měla plné zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5693
21.2.23 20:46
@Anonymní píše:
@Lil Kitkatt
Ano snažím se být v klidu.. parkrat už jsem se neudržela a zacala rvat nebo dokonce jsem se musela jit zavřít do jiné místnosti a brecela jsem. Cítím se hrozne jako matka ale fakt mám pocit ze to nezvladam. Rodiče mi říkají ze chování malého je zvláštní, ze to ještě nevideli. Tak budu se tedy snažit být jen c klidu a doufat ze to zase přejde, diky za rady

A v jaké situaci jsi řvala nebo brečela? Mám aktuálně holčičku 21 měsíců a taky se samozřejmě začíná vztekat. Nechává mě to úplně klidnou. Teď třeba hysterčila z únavy. To zabere jen prostě rychle uložit a uspat. Předtím, že chce mlíčko, tak jsem jí řekla, že za chvíli a vysvětlila, proč. Ona ale tedy už mluví a dorozumí se dobře. Tak chvíli ječela, pak přestala. Křikem nedosáhneš ničeho. Naopak mluvím naprosto klidně, snažím se odvést pozornost nebo nechám, záleží na situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85336
21.2.23 20:47

U nas hodinove zachvaty od 1 roku az do 3,5 let, pak se zacala trochu uklidnovat a posledni velky zachvat na ulici byl ve 4,5 letech. Prubezne teda jancila jeste az do cca 7,5 let, ted certsve v 8 uz je to az na obcasne jeceni celkem v poradku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85336
21.2.23 20:49

Nauc se zhluboka prodychavat, to pomaha u mne. Budes to potrebovat do budoucna. Fakt mi to hodne pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.23 21:03

@Lil Kitkatt no v situacích když proste leží na zemi a hystericky rve. Nic nepomáhá, v ru chvíli ho ani nic nezajímá, mám strach ze jak sebou haze ze si ublíží, tak v tehlech situaci se někdy nedokazu udržet

• Citovat
  • Upravit
176
21.2.23 21:27

Tchyne mi rika pravidelne, ze deti jsou rozmazlene a podobne a ze takove chovani jeste nevidela a jeji deti takove nebyly a kdesi cosi.
No kazdopadne syn 2,5 roku taky vydrzi nekdy hodinu rvat na ulici a lidi me vetsinou politujou :lol: vsude je to stejne v kazde rodine.
Nekterym vztekum se da predchazet a nekterym ne.
Jak uz se tu psalo, jdu ven s tim ze nikam nespechame, pokud reknu jdeme tady a dire rekne ne a chce jit jinudy, tak jdem jinudy, vsak o nic moc nejde…
Pripravuju ho na zmeny dopredu, odchod z hriste domu, k lekari kdyz jdeme, obchod, posta, kdyz vi co budd snaze se prizpusobi.
Presne - nejvic vzteku je z hladu a unavy.
Pak je vztekani typu nechci veceri chci rohlik suchy, / nechci spat/nechci se oblikat/nechci cistit zuby…no tak to ho necham vztekat jak chce - decko to zkousi a je treba nastavovat hranice a mantinely nejake.
Doma kdyz se vzteka poslu ho se uklidnit do postele - to zabira, az se uklidni tak si o tom povidame.
Kdyz se vztekne venku, to se mi casto vari krev, uz jsem ho tahla za bundu po chodniku…nekdy se to hodne tezce zvlada, ale proste ho necham vyvztekat, treba i hodinu venku, snazim se mu situaci vysvetlit a na neco ho nalakat domu treba na TV a uchlacholit ho.
Cim je starsi tim ty zachvaty nejsou tak dlouhe, jsou stejne casto ale kratsi, musi se naucit ty pocity objevit a zpracovat no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí