Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás zatím jen prvorozená dcera, skorokopie svého otce
, po mě má snad jen tvar rtů ![]()
No a druhátko by měla být taky holčička, podle 3D to vypadá, že bude celá ségra, takže jsem strašně zvědavá, jak bude vypadat ![]()
Já tmavší blond,modrošedozelené oči,muž světle hnědé vlasy,hnědé oči.Máme 2kluky jeden hodně podobnéj na mně i mou rodinu-modrookej,blonďák,teď už spíš špinavý blond,větší ouška po prababičce,ale nádherně se opaluje hnedka do hněda a druhéj blond vlasy,oči skoro černé,světlá pleť,ale taky jde hned do hněda a podoba na mou máti/její máti,ale moc teda.Ouška normál,jen každé jinak velké.Jediné co mají společného je pinďa a výška
.Muž má bratra,když jsme se před 12lety poznali,tak jsem myslela,že je to manželův kámoš a ne bratr.
Tak já mám na světě zatím jen dceru a tu pravděpodobně někdo hodně škodolibý tam nahoře přejel přes kopírák od mě. Vzhled, povaha, jednání.. ježiši na zabití je to. I ty ksichty, výrazy obličeje, vlasy.. celá prostě já. Nejvíc na zabití je teda potřeba posledního slova nás obou.
Teď čekáme syna (s jiným partnerem) a byly jsme na 3D a taťka je teda v koncích, páč syna nezapře ani na tom blbém ultrazvuku, profil totálně kopírák, nos, pusu, rysy.. i flegmoš stejný, na každém ultrazvuku ruce za hlavu, nožky nahoru a polibte mi, vážení..
Tak uvidíme až vyleze, ale nedělám si moc naděje, že by tady moje geny zabodovaly. Nejspíš mi zásoba genů pro předání došla u prvorozené. ![]()
jinak my mame blondyna s modryma ocima, jeho dvojce je brunet s hnedyma a jejich mladsi bratr je zrz s hnedyma ocima
Tak teda s tím, že tmavší typ přebíjí světlejší, to musím taky vyvrátit - já blondýna, bílá jak stěna, modrooká, manžel tmavěhnědé vlasy, hnědé oči, kluk blonďák, bílej jak stěna, modrookej ![]()
Taky si kolikrát říkám, kéž by malej byl aspoň trošičku podobnej manželovi, že by měl manžel jistotu
Ale nemá jí ani trochu, kluk jako by mi ze zadku vypadnul…Tak snad mu to jednou vynahradí druhé (jestli bude).
@zoubky
Můj muž je vyloženě snědý typ, tmavohnědé oči, černé vlasy a já sice ne úplně vyblitá, ale jsem modrooká čistá blondýna (opaluju se hodně dobře). První syn je kopie tatínka, ale má mojí barvu-tj.světlooký a špinavý blond a dobře se opaluje.
Dvojčata kluci jsou vyloženě snědí, tmavohnědé oči a vlásky mají zatím jako batolata oříškové. Po tátovi snad mimo barvy a nosu nezdědili nic, nejsou mu podobní, všichni říkají že jsou celá já ![]()
takže u dvojek se ten mix vyměnil ![]()
No já nevim, co řešíte, obě moje holky jsou podobné maminkám jejich tátů ![]()
@zoubky píše:šance je vždycky, mám dva syny a jeden je tmavovlasý a tmavooký po tátovi a druhý světlovlasý a světlooký po mě a podotýkám, že mají jednoho tátu
Ahoj všem,
zakládám diskuzi na trošku odlehčené téma a trošku i ze zvědavosti, jak je to u vás v rodině
S manželem čekáme druhé dítko, opět kluka a tak trošku debatujeme nad tím, jak bude Jáchym vypadat vzhledově. Jde o to, že první syn Jakub je vzhledově(a trošku i povahově) po mně - velké modré oči, světlejší pleť, světlé vlnité vlasy a výraz v obličeji celá máma. Manžel je tmavovlasý, hnědozelené oči, tmavší pleť(není cizinec) a jediné, co snad synkovi předal byl tvar uší a pindíkNetrápí ho to, to ne, ale spíš se trošu „bojí“, aby druhý syn(hodně toužil po holčičce) nebyl zase celá máma a já nebyla v nějakém nemilém podezření…nemáme žádného pěkného souseda ani známého, takže to podezření myslím v legraci
Další věc je ta, že z mé strany rodiny(od obou mých rodičů) jsem jediná vnučka, vše ostatní jsou vnuci a pravnuci, prostě žádná jiná holka. A všichni jsme světlovlasí, modroocí a světlé typy pleti( i když druhý-„cizí“ rodič je typově úplně jiný).......naše světlé a klučičí geny jsou teda dost masivní
![]()
Mnaželova rodina je velmi malá, ale spíš samé holky a tmavší typ.
Vím, že nejste genetici a už je to dávno dané od početí, ale myslíte, že je nějaká šnace, že druhý kluk bude tmavší po tátovi, aby byly síly vyrovnanéJaké jsou vaše děti vzhledově, pokud se lišíte vy, jako rodiče? A převládají spíš geny po maminkách nebo z tatínkovy strany?
Neberete to jako nějaké složité vyzvídání, jen odlehčení a díky za odpovědi
@Dylia píše:
Mne raz povedal jeden kamarat,ze prve dieta ,ak je to syn,/ co je u vas/ sa podoba na maminu,ak je to dcera ,tak je po otcovi,ale plati to len pri prvom dietatku
My mame dceru a je cela tatinova
Tiez na odlahcenie…
A Dr. nam povedala,ze tmavy typ prebije svetly, co u vas, evidentne, neplati
první syn je celý táta, takže to neplatí ![]()
Náš je dobře namíchaný, já jsem modrooká a blond, tatínek tmavé vlasy i oči. Chlapeček zatím blond s tmavýma očima, ale v obličeji víc po mě. ![]()
@jizvíková píše:
jinak my mame blondyna s modryma ocima, jeho dvojce je brunet s hnedyma a jejich mladsi bratr je zrz s hnedyma ocima
Tak to je mazec…nejsi v podezření ze strany manžela
![]()
@jizvíková píše:Škoda, že nejmladší nemá třeba ještě zelené oči
@zoubky píše:Že má každé dvojče s někým jiným
Tak to je mazec…nejsi v podezření ze strany manžela![]()
@Angua píše: Že má každé dvojče s někým jiným
No, ta dvojčata mi nedocvakla
ALe přeci byl v Americe případ, že černoška měla dvojačata - jedno černé a druhé bílé. že nějak otěhotněla v jedne den se dvěma muži, ne ![]()
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
@Vlkoška ,,jako by nebylo tvoje,,
mam stejny ,,problem,, ja jsem kompletne tmavej typ a syn je modrookej blondacek