Obézní syn stále kyne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1462
15.12.19 21:47

Nepises, zda syn navstevuje nejake sportovni,, krouzky,, po skole… respektive treba radsi bude delat judo v krouzku 3× tydne nez s mamkou trapcit se svihadlem na hristi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
15.12.19 21:47
@Cenarius píše:
Vsichni hnedka doktor atd. Ale nikoho nenapadne, ze veskera strava doma je " az moc zdrava". A fakt se muze futrovat za kapesny vselijskyma chipsama, coly atd.

V deviti? 8o…Tak snad rodice maji prehled.Tak maly asi nema takovy kapesny, ani volnost, aby si nakupoval vsechno mozny bez dohledu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
15.12.19 21:49
@Katchulina píše:
Přesně to si myslím já, dohání to podle mě tajně za kapesné hodně nezdravýma věcma. Vy máte opravdu doma jen vodu a neslazený čaj?

U nas je jen voda cista, nebo ruzne dodelana (citron, pomeranc, mata, granátový jabko, medunka, rybiz atd atd).Caje sladim vetsinou jen medem;ale ne jenom-to priznavam. A s mladsi dcerou ujizdime na vincentce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
15.12.19 21:51

A co si kupuje za kapesne? Nejsou to nejake chipsy apod? Nedojida po vsech ve tride svaciny, obedy? Nemuze mit potize se stitnou zlazou, s hormony? Poradila by se o tom aspon s pediatrem.. Nejaky sportovni krouzek pro kluky by ho taky nebavil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
15.12.19 21:51
@wildcherry píše:
V deviti? 8o…Tak snad rodice maji prehled.Tak maly asi nema takovy kapesny, ani volnost, aby si nakupoval vsechno mozny bez dohledu

Tak jestli chodí sám ven a do školy, tak není problém si cokoliv sehnat. Večerky jsou všude a nemusí mít pokaždé peníze on, stačí, že má někdo z kamarádů, některé děti se rozdělí. Nebo může ve škole vyměnit jablko za rohlík, mrkev za toust a jogurt za chleba. Podle mě má hlad.

• Citovat
  • Upravit
21905
15.12.19 21:54
@Katchulina píše:
Přesně to si myslím já, dohání to podle mě tajně za kapesné hodně nezdravýma věcma. Vy máte opravdu doma jen vodu a neslazený čaj?

Proboha, kolik si myslis, ze ma devitilety dite kapesny, aby se mohl z nej vyzrat? 8o A co pijete doma vy? Stavy, limci a slazeny minerálky? Mne prijde uplne normalni, mit doma k piti neslazeny cas a vodu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
15.12.19 21:58
@Katchulina píše:
Tak jestli chodí sám ven a do školy, tak není problém si cokoliv sehnat. Večerky jsou všude a nemusí mít pokaždé peníze on, stačí, že má někdo z kamarádů, některé děti se rozdělí. Nebo může ve škole vyměnit jablko za rohlík, mrkev za toust a jogurt za chleba. Podle mě má hlad.

No je pravda, ze to beru podle sebe. Starsi jsme do skoly vozili do pate tridy, do seste vetsinou taky a ted v sedme temer vubec, ale takove to litani s kapesnym ma az od seste tridy, kdy vim, ze taky obcas hresi dacanka moje, ale v deviti mi to prijde dost divny.Ale je to hodne o vychove a zvyklostech v rodine. Verila bych ale te vymene svacin, pridavani obedu… nebo naopak ma chlapec podvyzivu, strava co ma, mu nestaci a telo si dela zasoby.Prsa mu muzou rust z kureciho masa z obchodu treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
15.12.19 21:58
@wildcherry píše:
U nas je jen voda cista, nebo ruzne dodelana (citron, pomeranc, mata, granátový jabko, medunka, rybiz atd atd).Caje sladim vetsinou jen medem;ale ne jenom-to priznavam. A s mladsi dcerou ujizdime na vincentce :lol:

Tak my taky sladíme čaj ve velké většině medem, ale taky přiznávám, že ne vždy :lol:. Taky dělám vodu s citronem, pomerančem. Ale najdeš u nás i minerálky, šťávu atd. Teď máme zase období, kdy frčí sodastream, to ale tak nárazově. Obyč vodu by mi děti nevypily, tak proto mě to překvapilo. Je ale pravda, že všichni se cpou snad od rána do večera a jediný kdo kyne je maminka, přitom ta se jediná hlídá. Takže to asi nedokážu posoudit, protože já bych brala, kdyby trošku přibraly.

• Citovat
  • Upravit
3542
15.12.19 22:00

Bílý jogurt je prostě málo. Chybí mu tam bílkoviny… A sacharidy, aby nepribiral právě z tohoto důvodu. Tortily a omáčky k večeri nejsou úplně top.
Zkontrolovala bych kapesné jak s ním nakládá. Ono dneska šoustá děti běhá k fastfoodum bohužel.
A sebrala bych pokud má odpoledne telefon… Děti jsou na nich jak závisláci. Není třeba švihadlo, ale třeba procházky. Koloběžka by ho nebrala? Brusle na ledě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.12.19 22:02

To, co mu dáváš, mu musí lézt krkem. Jestli mu dáš na svačinu jablko a bílý jogurt, tak vem jed na to, že to s někým vyšmelí. Jako zelenina a zdravá strava dobrý, ale všeho moc škodí, zvlášť u dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
15.12.19 22:04

@Eemii nemusi mit moc, děti v tomhle věku běžné kupují ty nejlevnější energeťáky a mlsání. Dnes to jsou v podstatě korunové položky. Někdy si v obchodě u pokladny všimni. Taky si myslím, ze se někde něčím docpáva. Nezásobují ho třeba babičky? A ještě bych se ve škole poptala, jak je na tom v kolektivu. Může zajídat nějaké trauma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
15.12.19 22:04
@mofiz píše:
Bílý jogurt je prostě málo. Chybí mu tam bílkoviny… A sacharidy, aby nepribiral právě z tohoto důvodu. Tortily a omáčky k večeri nejsou úplně top.
Zkontrolovala bych kapesné jak s ním nakládá. Ono dneska šoustá děti běhá k fastfoodum bohužel.
A sebrala bych pokud má odpoledne telefon… Děti jsou na nich jak závisláci. Není třeba švihadlo, ale třeba procházky. Koloběžka by ho nebrala? Brusle na ledě?

Ach ty automaticke opravy co? Ale zasmála jsem se :lol: jde vidět o čem často píšeš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
15.12.19 22:05
@Katchulina píše:

A co je na tom zvláštního mit doma jen vodu a neslazeny čaj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
15.12.19 22:05
@Katchulina píše:
Tak my taky sladíme čaj ve velké většině medem, ale taky přiznávám, že ne vždy :lol:. Taky dělám vodu s citronem, pomerančem. Ale najdeš u nás i minerálky, šťávu atd. Teď máme zase období, kdy frčí sodastream, to ale tak nárazově. Obyč vodu by mi děti nevypily, tak proto mě to překvapilo. Je ale pravda, že všichni se cpou snad od rána do večera a jediný kdo kyne je maminka, přitom ta se jediná hlídá. Takže to asi nedokážu posoudit, protože já bych brala, kdyby trošku přibraly.

No, nam vubec bublinky nechutnaji, takze maji holky smolika :mrgreen:,ale u babicek samozrejme vali mineralky, moje mamka je aspon redi a kupuje podebradky, tchyne…no radeji mlcim :jazyk:. :mrgreen:.Ale jsem opravdu, opravdu rada, ze mam holky vodovy po mne, ja defakto nic jineho nepiju a prislo jim to prirozeny od malinka.Hele at to nezareknes, starsi byla jak vyzle, nejedlik a ted ma prd.el a prsa vetsi jak ja :mrgreen: (neni tlusta, ale tak nejak uz je to divka no,12,5 let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
15.12.19 22:07

Má k dispozici peníze? Nemůže si něco kupovat po škole? Mám stejně starého a vysokého syna a spousta dětí si jde po škole koupit colu a brambůrky. A kdo nemá, tak mu dá kamarád. Můj syn si taky občas něco koupí, ale má o 17 kg méně na stejnou výšku :think:. Co Vám řekla doktorka na devítileté prohlídce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí