Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
První nevím, ale můžeš si doma sbalit jakoukoliv svačinu (ovoce, housky a tak..) a určitě malou lahvicku vody popr. Koupit na letišti láhev a oni ti ji daji do sáčku a ten muže do letadla, nebo za tou poslední kontrolou byli i automaty
![]()
Jo a vemte si bonbóny na cucani proti zalehlim uším, ty sem taky nedostala ![]()
Jídlo a pití v letadle drahé fakt není, ale pití snad dostanete a jídlo se musí předem objednat. Jinak ti dají na krátkém letu tak max. nějakou bagetu enbo spíš chipsy.
Drahé to není, v řádu eur. S druhým, tj. sedačkou neporadím
Co třeba zkusit první třídu? Víc místa? Nevim no… Kolik vážíš? Sedačky nejsou podle váhy? ![]()
No
co vím, tak šířka sedačky je tak 43-45 cm. Nevím jaké má tato velikost rozměry, ale já mám velikost 42, ale jsem spíš hruška a pro mě je to akorát. Každopádně pro pohodlí obézních lidí se kupuje extraseat, takže se vlastně té dotyčné osobě zabookují 2 sedačky, ta druhá je levnější (bez tax). Informuj se o tom ![]()
A jídlo je fakt zpoplatněné, ale nějaké sušenky do letadla můžou
s pitím je to složitější, tekutiny nesmí mít nad 100 ml, ale prázdná lahev nevadí. My si ji většinou vezmeme a na záchodě naplníme vodou. Každopádně nevím jak dítko je velké, dětská výživa je přes kontrolu povolená.
No záleží na letecké společnosti, se kterou letíte. Nízkonákladovky nedávají vůbec nic. Do Řecka je to kousek. Jinak jídlo nevadí a pití se dá koupit v duty free shopech, to je bez problémů. Jinak láhve s pitím většinou zabavují všechny. Jestli se tedy nezměnily předpisy.
@Anonymní píše:
Je tady nějaká obézní maminka, vel. 54/56, která už letěla letadlem? Mám velké zdravotní potíže a momentálně mám šílenou váhu. Vlezla jste se do sedačky? Chceme letět do Řecka a mám z toho noční můry.Druhou otázku mám i pro ostatní. Jak to funguje s pitím a jídlem v letadle? Na jídlo už asi nebudeme mít nárok. Pití a jídlo v letadle je prý hrozně drahé. CO s tím? Hlavně ať dítě nemá hlad a žízen
Myslím, že se vejdeš, ale na záchod v letadle radši nechoď, tam bys musela couvat ???? jídlo si můžeš vzít sebou. Mimo to myslím že let do Řecka přežijete bez jídla. Pití si za osobní kontrolou zas koupíte v gatu v automatu a to není drahé. A mimo to v letadle většinou vodu do kelímku rozlévají zdarma. ????.
@Hannah345 no druhou sedačku nechci, budu sedět vedle syna, takže můžu překypovat do jeho sedačky, spíše se bojím co pás atd.
a na záchodě myslíš jako v letadle?? no my pijeme všichni jen vodu
Doporučuji si rezervovat předem sedadla, tak abys seděla vedle manžela a na sedadle do uličky. Nebo minimálně na check-inu, rict, že nechceš omezovat spolucestující a potřebuješ mít trosku víc prostoru.
Jidlo a pití pro dítě vzít muzes. V primerenem množství. Maximálně ti dají před nimi ochutnat. Po odbavení před nástupem na let si muzes koupit jídlo a pití normálně na letišti. Je to dražší, ale ne nijak tragicky.
@Anonymní píše:
@Hannah345 no druhou sedačku nechci, budu sedět vedle syna, takže můžu překypovat do jeho sedačky, spíše se bojím co pás atd.a na záchodě myslíš jako v letadle?? no my pijeme všichni jen vodu
Pásu se vůbec neboj, můj muž má velkej pupek a říká si letušce o prodlužku na pás - ta je dlouhá hooodně.
@Anonymní píše:
@Hannah345 no druhou sedačku nechci, budu sedět vedle syna, takže můžu překypovat do jeho sedačky, spíše se bojím co pás atd.a na záchodě myslíš jako v letadle?? no my pijeme všichni jen vodu
Myslím normálně na letišti na záchodě, potom, co projdeš kontrolou
pás je polohovatelný, dá se přizpůsobovat postavě. S tou sedačkou si to promysli, i pro tebe je to pohodlnější, sedačky jsou hlavně po třech, vedle synka můžeš sedět i tak
znám na to jeden obrázek, jak to může vypadat, zkusím najít ![]()
@Anonymní píše:
Bych se tak nebála, dnes je řada cestujících nadrozměr a letecké společnosti s tím počítají. Už víš, s jakou společností poletíš?
@Hannah345 píše:
Noco vím, tak šířka sedačky je tak 43-45 cm. Nevím jaké má tato velikost rozměry, ale já mám velikost 42, ale jsem spíš hruška a pro mě je to akorát. Každopádně pro pohodlí obézních lidí se kupuje extraseat, takže se vlastně té dotyčné osobě zabookují 2 sedačky, ta druhá je levnější (bez tax). Informuj se o tom
A jídlo je fakt zpoplatněné, ale nějaké sušenky do letadla můžou
s pitím je to složitější, tekutiny nesmí mít nad 100 ml, ale prázdná lahev nevadí. My si ji většinou vezmeme a na záchodě naplníme vodou. Každopádně nevím jak dítko je velké, dětská výživa je přes kontrolu povolená.
já jsem vysoká + mám přes zadek poctivě 42 velikost a musím potvrdit, že v rámci těch nízkonákladovek si v tom sedadle taky připadám tip-top a vždycky si říkám, jak to dělají silnější lidé…?
A teď mě napadlo…copak sedadlo! Ale dveře na toaletu u Travel servisu, to je celkem limitní záležitost
Já už jsem z toho udělala doma pojem, vždycky říkám, že jestli ještě přiberu, tak už nemůžu lítat s Travel servisem, protože se už nevlezu na ten záchod… ![]()
Fakt nevím, bohužel neporadím, ale ty nízkonákladovky, to je fakt mor! Ale do Řecka se to dá nějak vždycky vydržet.
Pití si vždycky koupím v automatu před nástupem do letadla. Ne že by člověk si to v letadle nemohl koupit, ale než začnou roznášet to občerstvení…pak zas když se letí přes noc nechci otravovat a taky ty jejich příděli s 1 dcl…prostě normální petka 0,5l z automatu to celkem řeší.
https://cestovani.idnes.cz/…m-sveta.aspx?…
Tady je ten odstrašující příklad
jsem si jistá, že takto nevypadáš, ale tak to dopadne, když Američan podcení situaci ![]()
Je tady nějaká obézní maminka, vel. 54/56, která už letěla letadlem? Mám velké zdravotní potíže a momentálně mám šílenou váhu. Vlezla jste se do sedačky? Chceme letět do Řecka a mám z toho noční můry.
Druhou otázku mám i pro ostatní. Jak to funguje s pitím a jídlem v letadle? Na jídlo už asi nebudeme mít nárok. Pití a jídlo v letadle je prý hrozně drahé. CO s tím? Hlavně ať dítě nemá hlad a žízen