Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka …Pan Am 1929 were the first US carriers to employ stewards to serve food, tedy že Pan Am byl první americký dopravce, který si najímal stevardy, aby servírovali jídlo. Nikde jsem nepsala, že to byli vůbec první stevardi.
Já nevím, ale přijde mi, že prostě nechceš věřit tomu, že letuška nerovná se servírka. Ač to třeba tak na první pohled vypadá. Škoda že tu není žádná, která by se k tomu vyjádřila ![]()
@Hannah345 píše:
@lucenka …Pan Am 1929 were the first US carriers to employ stewards to serve food, tedy že Pan Am byl první americký dopravce, který si najímal stevardy, aby servírovali jídlo. Nikde jsem nepsala, že to byli vůbec první stevardi.Já nevím, ale přijde mi, že prostě nechceš věřit tomu, že letuška nerovná se servírka. Ač to třeba tak na první pohled vypadá. Škoda že tu není žádná, která by se k tomu vyjádřila
takže anglicky neumíš… děkuji. Protože pokud by se jednalo pouze o Pan Am, tak by tam bylo použité sloveso was a ne were
Ono by ti chtělo, přečíst si příště celou větu ![]()
A pravda letuška nerovná se servírka, viz. příspěvek o první letušce, která pomáhala nakládat kufry, tankovat, tlačit letadlo do hangáru
Moje ségra je letuška pro společnost na blízkém východě a ta by vám dala kdyby četla o tom, že je servírka
kolik jí to stálo úsilí než zhubla tak jak potřebovali, než si nechala vybělit, opravit všechny zuby aby byly perfektně rovné, než se naučila vše přes jazyky, první pomoc, stresové situace atd, než prošla vším očkováním a každý rok musí procházet vše znova… fuuu, nějaké roznášení jídla je tak jedna setina toho všeho
@lucenka píše:
takže anglicky neumíš… děkuji. Protože pokud by se jednalo pouze o Pan Am, tak by tam bylo použité sloveso was a ne wereOno by ti chtělo, přečíst si příště celou větu
A pravda letuška nerovná se servírka, viz. příspěvek o první letušce, která pomáhala nakládat kufry, tankovat, tlačit letadlo do hangáru
Ale umím, před tím tam byl název ještě jedné aerolinky, neopisovala jsem to celé, proto ty tři tečky předtím. Je opravdu nutné do mě rejpat? Myslím to vážně, nejdřív že neumím číst, takže jestli jsem letuška, tak moje práce musí být tragédie, pak tohle… Ty jsi chytrá ženská (já to uznám), je vážně nutné podkopávat ostatní?
A anonymní děkuju, tohle tu říkám celou dobu…
@Hannah345 píše:
Ale umím, před tím tam byl název ještě jedné aerolinky, neopisovala jsem to celé, proto ty tři tečky předtím. Je opravdu nutné do mě rejpat? Myslím to vážně, nejdřív že neumím číst, takže jestli jsem letuška, tak moje práce musí být tragédie, pak tohle… Ty jsi chytrá ženská (já to uznám), je vážně nutné podkopávat ostatní?A anonymní děkuju, tohle tu říkám celou dobu…
no jenom mě zaráží, že letuška neumí pořádně anglicky. To moc důvěru nevzbuzuje. A naopak to posiluje pocit, že jsou to lepší servírky.
@lucenka píše:Říkám to podruhé, že letuška nejsem. A nikdy ani nebudu. A děláš to zase, nechápu proč
no jenom mě zaráží, že letuška neumí pořádně anglicky. To moc důvěru nevzbuzuje. A naopak to posiluje pocit, že jsou to lepší servírky.
@Anonymní píše:
Je tady nějaká obézní maminka, vel. 54/56, která už letěla letadlem? Mám velké zdravotní potíže a momentálně mám šílenou váhu. Vlezla jste se do sedačky? Chceme letět do Řecka a mám z toho noční můry.Druhou otázku mám i pro ostatní. Jak to funguje s pitím a jídlem v letadle? Na jídlo už asi nebudeme mít nárok. Pití a jídlo v letadle je prý hrozně drahé. CO s tím? Hlavně ať dítě nemá hlad a žízen
Dítěti do 3 let smíš vzít pití. Tedy my s malým létali od jeho půl roku a do 3 let nám pouštěli jak ohřátou vodu na Nutrilon + Nutrilon (akorát jsem vždy na kontrole před celníky musela ochutnat ten prášek, že to nejsou drogy
, tak čaj v lahvičce. Jídlo pro malého nám také pouštěli. Vždycky jsem mu do mističky nakrájela jablko nebo jiné ovoce a zabalila rohlík apod. Co se týče placení pití a jídla na palubě, záleží, s kým letíš. Na krátkých letech a s nízkonákladovými společnostmi už jídlo a pití nedostaneš, ale ty ceny nejsou zas tak šílený. Kolem 2,5 - 3 eur za sandwich. Pokud si nechceš kupovat nic na palubě, tak pití si můžeš koupit kdekoli na letišti poté, co projdeš kontrolou zavazadel, a jídlo si brát můžeš, na to se omezení nevztahují.
Co se tvé váhy týče, myslím, že si nemusíš kupovat 2 sedadla, nevím, jaké máš BMI, některé aerolinky od určitého BMI požadují, ať si cestující koupí 2 sedadla, aby neutiskoval vedle sedící osobu.
Já mám 48/50 a vím, že když jsem byla naposledy na dovolený, byl ten bezpečnostní pás jen taktak. Teďka máme zabookovanou dovolenou na léto, takže už pár dní hubnu a chci dát do léta do dovolený cca 15-20 kilo dolů.
Mám to ještě nahoře po druhém těhotenství, potřebuju to dát konečně dolů. Ne kvůli pásu, ale kvůli sobě. Tohle je dobrej mezník.
Anonym, nebo raději smazat.
@Sofierules píše:
to vypovídá přesně o tom, že letušky už nejsou to co bývaly před x lety..
když se podívám po přistání na podlahu, co je tam po lidech za bordel, tak označení dobytčák je zcela na místě.
@Burj Chalifa píše:
když se podívám po přistání na podlahu, co je tam po lidech za bordel, tak označení dobytčák je zcela na místě.
njn -nicméně já se pozastavila nad vychováním letušek -že se opovržlivě vyjadřují o prostoru kde pracují a přepravují se lidi jak o dobytčáku něco vypovídá o inteligenci..aby ne když někde u Travel Service snad jediný nárok na letušku je 2 nohy a základy AJ..
@Sofierules píše:
njn -nicméně já se pozastavila nad vychováním letušek -že se opovržlivě vyjadřují o prostoru kde pracují a přepravují se lidi jak o dobytčáku něco vypovídá o inteligenci..aby ne když někde u Travel Service snad jediný nárok na letušku je 2 nohy a základy AJ..
to je interní komunikace, neveřejná. Nekorektně se lidé mezi sebou baví v mnohé profesi. Takže jaképak pohoršení.
@Anonymní píše:
Moje ségra je letuška pro společnost na blízkém východě a ta by vám dala kdyby četla o tom, že je servírkakolik jí to stálo úsilí než zhubla tak jak potřebovali, než si nechala vybělit, opravit všechny zuby aby byly perfektně rovné, než se naučila vše přes jazyky, první pomoc, stresové situace atd, než prošla vším očkováním a každý rok musí procházet vše znova… fuuu, nějaké roznášení jídla je tak jedna setina toho všeho
kdybych já dělala letušku, s mojí pletí, která nesnáší klimatizaci, tak bych po měsíci vypadala jak jeden velký bolák a vyhodili by mě pro nekoukatelnost ![]()
@Burj Chalifa píše:
Ono by kolikrát stačilo, kdyby letušky spolu nevykecávaly a chodily pravidelně sbírat odpadky ![]()
@lucenka píše:
Ono by kolikrát stačilo, kdyby letušky spolu nevykecávaly a chodily pravidelně sbírat odpadky
které cestující prasata hází pod sebe na zem.
Holka ty asi na tom s angličtinou nejsi moc dobře, když si z článku vytáhneš, že první stevardi byli až v roce 1929… a ta první letuška měla za úkol uklidňovat cestující, kteří se báli letu
ne jim poskytovat první pomoc. Měla třeba za úkol tahat kufry, pomáhat s tankováním apod. To by se ti dneska asi nelíbilo, co?