Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Prosim vas…opravdu se dodrzuji navst. jenom do 17hod. Manzel za mnou bude dochazet kazdy den, ale ma to hod. a pul cesty…to prijde tak pred 17tou hod… ![]()
Nevite cenu „polonadstandardu“? Dekuji!
Na polonadstandart muze navsteva kdykoliv. Za poplatek i prespat. Pokoj stoji 1.000 Kc/noc. Na normalnim pokoji (tedy spis na chodbu, na pokoj se nesmi) drzi 17 hod.
@katuska1984 Na normálním pokoji se dodržuje návštěvní doba, ale z mých zkušeností to nehrotí. Nesmí se teda na pokoj (ne, že by ti tam nemohl někdo něco přinést, ale ne tam vysedávat, aby se nerušilo soukromí ostatních), takže v návštěvní místnosti nebo na chodbě, jsou tam stolečky s židlemi. Z mé zkušenosti nemají rádi, když jim tam někdo chodí dopoledne - z pochopitelných důvodů - vizita apod. Ale když jsme přetáhli odpolední návštěvu o hodinu, nikdo nás kvůli tomu nenaháněl, ani to nijak nekomentoval.
Na (polo)nadstandartu může být návštěva kdykoliv v průběhu dne, i tam mě ale upozorňovali, že v době vizity by si měly návštěvy odskočit někam na kafe nebo na procházku. Jinak je jim to jedno.
Bohužel na Obilňáku se dostat na nadstandart nebo polonadstandart je skoro nemožné.
Mne teda strasne vadi slyset rodici zeny jak křičí az k ambulanci…boli mne to za ne.proc tam nevymysli jiny system?
To jako fakt?
Já tam musím rodit a doufám v nadstandard
na stránkách píšou že pro každou rodičku je k dispozici nadstandard, prý je jch tam 8 a 8 porodních boxů (nevím přesně jak to přesně je).. po první zkušensti už nechci být na společném pokoji (ale rodila jsem jinde)
@Terez001 no 8 nadstandardních porodních boxů tam určitě není. To bude asi počet celkem. Kolik je (polo)nadstandardů na šestinedělí, to taky nevím, ale určitě jich není tolik, aby byly k dispozici pro každou maminku. Jestli to není myšleno tak, že „jsou k dispozici“, pokud jsou volné.
Jinak já když jsem rodila podruhé, byla jsem na nadstandardním porodním boxu, protože byl tehdy nával a žádný normální box už na mě nezbyl
. Pokud jsem si stihla všimnout, tak navíc tam byla akorát vana a nějaké barevnější polštáře, ale bylo mi to celkem fuk, porod trval hodinu a čtvrt, takže jsem ty nadstandardní věci stejně nevyužila. O (polo)nadstandart jsem žádala kvůli staršímu synovi, aby za mnou mohl na návštěvu a dostala jsem ten polo na druhý den - první den odpo jsem rodila, vyspala jsem se na normálním pokoji a před obědem se stěhovala.
Nadstandartní porodní box je tam jenom jeden. Oproti klasickým (kde je každá rodička taky sama) je jen vana.
Nadstandartních pokoje jsou dva nebo tři a polonadstandartů je tam hodně. Rodila jsem 2× a vždy jsem ho dostala. Teď naposled v červenci, kdy byl opravdu nával. Ale vždy jsem si o něj řekla už na porodním sále hned po přijmu. Než jsem se dostala na šestinedělí, byl volný, max. jsem si půl dne počkala na normálním pokoji a pak mě přestěhovali.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.