Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Já jsem objednaná tak 3-4měsíce před prohlídkou, a to tam teta dělá vrchní sestru ![]()
@mystiq
3 měsíce je běžná objednací doba u mého zubaře. Pokud ti ten kaz nečiní žádné problémy, tak mi to zase tak divné nepřijde. Pokud by to bylo akutní, tak neřeknu…
Pokud mě zub opravdu bolí, snaží se mě vzít hned, jinak pokud mě objednává ohledně nějakého zákroku ( vrtání, předělávání na korunku atd ) není problém čekací lhůta půl až 3/4 roku. Což už mi teda začíná lézt krkem ![]()
Máme nového skvělého zubaře, akutky bere co nejdřív - okamžitě, preventivku objednávat 6 týdnů předem. Když se mu uvolní místo volá i dřív. Teď mi dodělával zub, který mi zkujvila bývalá zubařka, neustálých zavíráním, až mi málem odumřel. Tento nový zubař mi 3/4 zubu udělal na 3D tiskárně. V pátek mi odvrtal, vše od mé bývalé zubařky, vyrobil na počkání zub, nestihl ho nalepit, tak dal provizorku. Termín jsem měla 9.3 s tím, že budou volat, když někdo odřekne…nechtěl mi to nechávat aby se neulomil ten zbytek mého zubu. Volali mi asi za dvě hodiny, po opuštění ordinace a jela jsem hned v pondělí na přilepení. O tom jak skvělou práci odvedl nemá cenu psát, leta dělal na klinice u Šmuclera. Mám zuby zdravé a opečovávané, jen tento jeden je tragédie, díky špatným zákrokům bývalé zubařky.
Já mám opravdu kvalitní paní zubařku. Takže plánovaná prohlídka nejdříve za 6-8 týdnů. Akutní věci „ihned“. Není mi jasné, co za zubaře může objednávat za 3 dny. Zubaři takové lhůty prostě nemají (pokud to není něco spešl). A jestli mají, je to „diuné“.
S kazem půl roku je špatně. I kdyby nebolel… ty bakterie tam jsou a mohou a šíří se dál. Naše má síce delší objednací lhůty. Na prevenci volám tak 2 měsíce předem. Ale když mi spravovala zuby po předchozí zubařce - byla jsme na pohotovostním listu = volala když jí někdo vypadl, zda mohu. Takže jsem chodila občas i co 2 týdny. Předtím jsem chodila na prevence, vždy všechno ok a ono ejhle po 2,5 letech téhle „nepéče“ bylo potřeba opravit x zubů s kazy v mezizubním prostoru, které postarší zubařka bez RTG prostě neviděla a tudíž neřešila. U současné zubařky mi na začátku udělali panoramatický snímek + mezizubní prostory a hned to povyskakovalo ![]()
Musím přiznat, že vím asi o 2 zubařích, u kterých mám pocit, že si kazy a možná i jiné problémy u pacienta „pěstují“, aby z toho byl zajímavější byznis. Je to pocit, ale silný.
RTG i po prevenci mi lékařka dělá už asi 7 let…
My máme objednací doby 6-8 týdnů. Na operace i 3 měsíce nebo soboty(tam je ale příplatek).
Taky nechápu, u mě je to teda asi měsíc, ale mladýmu opravuje 3 kazy už skoro rok
Může se to zhoršit přece, tak proč tak blbě? A ještě mu dávala na výběr jestli nejdřív trhat nebo vrtat.
Objektivně teď nevím, chodíme ke známému, takže max do tří dnů. Ale když jsme chodili na kliniku, tak to bylo max do 14 dnů, větší zákrok (nechávala jsme si měnit amalgám za bílé výplně) to bylo tak měsíc cca.
Do třech dnů mě objednává skvělá paní zubařka z Letňan. Jen má tedy plno a další pacienty nebere. Spokojená jsem u ní maximálně.
Akutní případ bere hned ráno od půl 8 do 8h., případně po domluvě. Na prevevtivni pprohlidku se objednávám radši hned po prohlídce, abych nemusela myslet na další objednání. Jinak je čekací doba +-3 měsíce