Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Přeji hezké odpoledne. Chtěla jsem se zeptat, jaké jsou objednací doby u Vašich zubařů? Dnes jsem se objednávala kvůli plombování odhalených krčků a i přes bolestivost (bolí mě to každý den), mám termín na 3.5. Také čekáte tak dlouho? A nevíte, jestli bych mohla navštívit jiného zubaře (u kterého jsem byla registrovaná před aktuální zubařkou), aby mi udělal ty výplně dříve (samozřejmě bych celý zákrok hradila)? Díky za odpovědi.
Většinou tak týden, max.14 dní, čekat 4 měsíce by se mi teda nechtělo, zvlášť, když to bolí. Když si zákrok zaplatíš u jiného zubaře, tak v tom problém nevidím, proč by to nemělo jít.
U bolestivých stavů maximálně do druhého dne, jinak na neakutní stavy klidně 3-4 měsíce.
5 měsíců, když je to akutka, tak přijít ráno a vyčkat si, zda někdo odpadne.
U meho zubare je objednaci doba taky tak 4 mesice… v akutnim pripade se to resi tak, ze zavolaji hned, jakmile jim nekdo vypadne…
Dříve jsme měli čekací dobu na ošetření i těch 4-5 měsíců. Nyní je to lepší.
Nicméně někdy v čekárně slyším (z jiné ordinace) právě ty 4-5 měsíců s tím, že pokud je to akutní, tak zavolají, když se uvolní místo.
Pokud budeš samoplátce a najdeš volného lékaře, tak se můžeš nechat dát ošetřit jinde
Akutní případy bere hned, preventivní prohlídka cca 3měs předem objednání.
4 měsíce, pokud to není akutní. Musím se přiznat, že mě to občas odradí od preventivní prohlídky
Nedokážu si to naplánovat takhle dopředu.
@mystiq bolestivý případ - 2 dny, při uvolnění termínu ihned, nebolestivý měsíc, to jen na kontrolu, takže v pohodě.. jinak soukromá ordinace..
V rijnu mi zubarka zjistila kaz na prednim zubu a objednala me na unor (!), ze ma plnou cekarnu a na bilou plombu potrebuje vic casu. Tento tyden jsem tam mela jit, ale volala sestricka, ze je doktorka nemocna a ze me objednava na cerven a ze to driv nejde…? Jsem fakt rozcilena, ze s tim mam chodit jeste tak dlouho!
Je tohle normalni? Jak dlouho cekate u svych zubaru, nez vam zpravi kaz? Mam chut hledat jinyho zubare ![]()
Pokud zjistí kaz při preventivní prohlídce, plombuje ihned. A je jedno jakou plombu. Jinak když zavolám, tak do 3 dnů jsem na křesle…
Preventivní objednává cca 14 dní a pokud kaz tak do dvou tří dnů když se to dá vydržet, pokud to fakt nejde vydržet vezme ten den, jen si člověk počká až vyšetří čas
U nás (Praha) sú to 3-4 týždne, podľa poslednej skúsenosti. Takéto dlhé čakanie je na hlavu. Však to je 3/4 roku, u kazu až-až… asi by som sa obzerala po inej zubárke.