Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@zvědavá borůvka stalo se mi, že mi přišlo vadné zboží - tak jsem jen nafotila produkt, poslala zprostředkovateli a víc se nestarala. On to vykomunikoval, vyreklamoval a mě jen poslal zpátky peníze.
A jednou mi i balíček zastavili na celnici a on mi clo bez problémů proplatil.
Holky, já to tady nikomu nevnucuju - jen jsem napsala svoji zkušenost do diskuse a to, jak to dělám já a vyhovuje mi to.
Co jsem si srovnávala více skupinek, tak ceny u stejného produktu v těch jiných skupinkách byly vždycky větší nebo stejné.
Objednávám přes „Tomáš Vyvolený“ - objednává nejvíc balíkové zboží (3ks, 5ks…), což taky udělá levnější cenu. Má skupinky dle měst, ve skupince si rozebereme balíček, objednáme, přijde to bez pošty a rozdáme si to. Když je někdo v naší skupince zdaleka a chce to přeposlat, tak si připočte 39,– Kč.
A ano - dává na zeď nabídku zboží, ale vyhledává podle obrázku i zboží, které chceme. Objednávám přes něj už 2 roky a vždy bez problémů.
Jo a tohle jako nedělám reklamu
Jen, že jste se ptaly ![]()
@Zuzee87 píše:
@Dino a ja zase neverim tomu ze to delaji zadarmo@zvědavá borůvka ne ja to myslela tak jakoze si to muzes naklikat sama
vis ze jako nechapu proc si to neobjednavaji lidi sami, chapu to jen v pripade ze je tam postovne tak ze se o neho nejak rozdeli kdyz si objedna vic lidi naraz, jinak tak nejak nevim no
však já nepsala, že to dělá zadarmo. Já psala, že jako VIP odběratel má lepší cenu, protože objednává hodně balíčků a když si tam přihodí, tak se dostane na to stejné. Nikde jsem nepsala, že to dělá zadarmo. To by nedělal nikdo.
TAk zrovna na Tomáše byli i stížnosti, ohledně chování.. pokud kupujete ok, ale pak je hrubý sprostý, vyhrožuje kde čím.. občas s ním mívají problém i holky, co skupinky „vedou“ oni se o všechno starají, objednávky atd, ale nemají z toho nic.. všechno jde Tomášovi
@xsaleen já mu taky správcuju jednu skupinku už druhým rokem, tak do toho trochu vidím. Člověk si na jeho styl musí zvyknout, já s ním za celou dobu neměla jediný problém a to s ním komunikuju docela dost ![]()
Není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem ![]()
@Dino to asi ne, ale kolikrát byl na černých listinách, a tam se zrovna nevyjdřoval nijak hezky, ani ty zkopírované sz nebyli nic moc…
ale jinak souhlasím, má to dobře zorganizované, tak proč ne..
Objednala jsem 2× z Koreje, vždy Free shipping do 25 USD (kvůli clu), malé zásilky (plavky), na balíčku byla uvedena cena 10 USD. Dorazilo vždy do avizovaných 6 dnů, v pořádku. Větší věci bych objednávala jen z EU, prostředníka(y) platit nehodlám.
@Zuzee87 píše:
@Dino a ja zase neverim tomu ze to delaji zadarmo@zvědavá borůvka ne ja to myslela tak jakoze si to muzes naklikat sama
vis ze jako nechapu proc si to neobjednavaji lidi sami, chapu to jen v pripade ze je tam postovne tak ze se o neho nejak rozdeli kdyz si objedna vic lidi naraz, jinak tak nejak nevim no
Souhlas, anglicky umím, tak co bych si to neobjednala sama.
Zatím jsem se dívala na aliexpress, kde jinde ještě ostatní nakupují?
@Dino píše:
@zvědavá borůvka stalo se mi, že mi přišlo vadné zboží - tak jsem jen nafotila produkt, poslala zprostředkovateli a víc se nestarala. On to vykomunikoval, vyreklamoval a mě jen poslal zpátky peníze.
A jednou mi i balíček zastavili na celnici a on mi clo bez problémů proplatil.
Holky, já to tady nikomu nevnucuju - jen jsem napsala svoji zkušenost do diskuse a to, jak to dělám já a vyhovuje mi to.
Co jsem si srovnávala více skupinek, tak ceny u stejného produktu v těch jiných skupinkách byly vždycky větší nebo stejné.
Objednávám přes „Tomáš Vyvolený“ - objednává nejvíc balíkové zboží (3ks, 5ks…), což taky udělá levnější cenu. Má skupinky dle měst, ve skupince si rozebereme balíček, objednáme, přijde to bez pošty a rozdáme si to. Když je někdo v naší skupince zdaleka a chce to přeposlat, tak si připočte 39,– Kč.
A ano - dává na zeď nabídku zboží, ale vyhledává podle obrázku i zboží, které chceme. Objednávám přes něj už 2 roky a vždy bez problémů.
Jo a tohle jako nedělám reklamuJen, že jste se ptaly
Ten systém vypadá dobře ![]()
Zkusím ho na fb najít.
Z jakých web stránek se nakupuje?
@xsaleen píše:
TAk zrovna na Tomáše byli i stížnosti, ohledně chování.. pokud kupujete ok, ale pak je hrubý sprostý, vyhrožuje kde čím.. občas s ním mívají problém i holky, co skupinky „vedou“ oni se o všechno starají, objednávky atd, ale nemají z toho nic.. všechno jde Tomášovi
Jaký má důvod k vyhrožování a hrubosti? ![]()
A jak je to tedy PŘESNĚ s výší objednávané částky abych se vyhnula CLU?
Zkuste aliexpress.com je to vsechno na co si vzpomenete a platit se da kartou online, a nikdy jsem clo neplatila
Nevím zda někdo poradi, ale zkusím.
Pokud objednávám balíček z Číny přes DHL a mám tam i kosmetiku žádná tedy nepřesahuje 100 ml a nejsou tam ani parfémy, jen krémy a sera a rtěnky a makeupy.
Píše mi to, že by balíček by neměl obsahovat nic přes 100 ml, což neobsahuje, jsou tam max 30 ml balení. tak teď nevím zda je to v pořádku a nebo bude problém už při vstupu do letadla nebo popřípadě na celnici děkuji všem za rady