Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím o radu, mám v plánu objednat z netového obchodu dětské oblečení pro syna a zajímalo by mě…všude píší doprava zdarma…nebude se platit nějaký clo nebo něco při převzetí balíčku? platit
sedá pouze kartou? co když něco nedorazi, jak pak vrací peníze? Díky za odpovědi:-)
Ja teda zkusenost nemam,.ale neni to stejny jako u vietnamcu? ![]()
Kdyz je napsano ze je to bez postovneho tak je to bez postovneho
pri prevzeti balicku neplatis nic, musis to totiz zaplatit dopredu.. ![]()
Clo by si platila pokud by si prekrocila castku urcenou pro zasilani ze zahranici mimo eu. Nevim kolik je to ted, bylo to nejak +- 1500 (neziji v EU, tak to nevim)
a pocitej s tim ze to jde nekdy i mesic (vetsinou uvadi 20 - 40 dni nebo tak nejak..nikdy jsem nemela problem s tim ze by neco nedorazilo)
Já objednávám přes zprostředkovatele, doprava zdarma, ve FB skupině, nemusím se starat o clo, reklamace atd - vše vyřídí za nás. A ceny má super ve srovnání s jinými skupinami na netu ![]()
@Sanyy platí se kartou předem, když zboží dorazí, musíš potvrdit, že to přišlo a oni pak teprve prodejci zboží zaplatí. Jediné u čeho je problém je clo a dph. Jedno je 22 doarů a druhé 150 dolarů, takže když se vejdeš do 22 dolarů, nic neplatíš. Jestli píší doprava zdarma, doprava je opravdu zdarma, je to za cenu toho čekání, řekla bych tak týden, max 60 dnů.
@Dino píše:
Já objednávám přes zprostředkovatele, doprava zdarma, ve FB skupině, nemusím se starat o clo, reklamace atd - vše vyřídí za nás. A ceny má super ve srovnání s jinými skupinami na netu
Co z toho ti zprostředkovatelé mají? ![]()
Ptám se proto, že bych možná měla taky zájem, ale copak to ti zprostředkovatelé dělají jen z lásky k bližnímu? ![]()
@zvědavá borůvka zadarmo to nedělá. Na každém balíčku si něco přihodí. Ale tím, že objednává v takovém množství, tak má VIP členství a lepší ceny, na které se třeba ty sama nedostaneš. A když si k tomu pak přihodí něco nahoru, tak tě to vyjde téměř na stejno a nemáš s tím starosti, pokud to zabaví celnice nebo je potřeba reklamovat.
@Dino no tak clo se do urcite castky neplati, zdarma ti to prijde tak jako tak a komunikuji krasne v anglictine, tak nevim proc platit vic ![]()
@zvědavá borůvka jisteze z toho maji penize
za neco co si muzes naklikat sama zaplatis vic ![]()
@Dino píše:
@zvědavá borůvka zadarmo to nedělá. Na každém balíčku si něco přihodí. Ale tím, že objednává v takovém množství, tak má VIP členství a lepší ceny, na které se třeba ty sama nedostaneš. A když si k tomu pak přihodí něco nahoru, tak tě to vyjde téměř na stejno a nemáš s tím starosti, pokud to zabaví celnice nebo je potřeba reklamovat.
Pokud jsem to dobře pochopila, tak si v klidu u kafíčka vyberu co chci koupit, pošlu odkazy zprostředkovateli a ten mi to objedná. Peníze za to bude chtít kdy?
Proč s tím nemám starosti pokud to zabaví celnice? A s tou reklamací to myslíš jak? Když doma zjistím, že má to zboží vadu, tak to starost je, přeci? ![]()
@Zuzee87 píše:
@Dino no tak clo se do urcite castky neplati, zdarma ti to prijde tak jako tak a komunikuji krasne v anglictine, tak nevim proc platit vic@zvědavá borůvka jisteze z toho maji penize
za neco co si muzes naklikat sama zaplatis vic
Ok, to dá rozum, v dnešní době pochybuji, že by někdo něco dělal jen tak z lásky k bližnímu ![]()
Jsem nepochopila tu větu - „za něco co si můžeš naklikat sama zaplatíš víc“
- jako, že zprostředkovatel je VIP a tudíž má lepší ceny a vyšlo by mě to přes něj lépe? Tak? ![]()
@Dino a ja zase neverim tomu ze to delaji zadarmo ![]()
@zvědavá borůvka ne ja to myslela tak jakoze si to muzes naklikat sama
vis ze jako nechapu proc si to neobjednavaji lidi sami, chapu to jen v pripade ze je tam postovne tak ze se o neho nejak rozdeli kdyz si objedna vic lidi naraz, jinak tak nejak nevim no ![]()