Objevení // září 2011, přidejte se :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8265
4.11.11 15:21
tentadora píše:
Mně to minulý rok doktor nabídl.. to se s tím začínalo.. a teď mi to automaticky oznámil, že když jsme ho dělali vloni, tak letos taky :-) Tak jsem to jen odsouhlasila. Jinak tedy platím 1000,– Kč.

Já jsem těhu poprvé-takže je většina věcí pro mě nová…ale jsem ráda, že jsem nemusela nic platit… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
4.11.11 15:22

Tak já se jí příště zeptám, jdu k ní až 2. prosince to je ještě doba :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
4.11.11 15:24
rene001 píše:
Tak já se jí příště zeptám, jdu k ní až 2. prosince to je ještě doba :roll:

A v kterém jsi týdnu? Já jdu do těhu poradny příští týden…tak se těším na mimi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
4.11.11 15:24
werunqa píše:
tentadora píše:
Mně to minulý rok doktor nabídl.. to se s tím začínalo.. a teď mi to automaticky oznámil, že když jsme ho dělali vloni, tak letos taky :-) Tak jsem to jen odsouhlasila. Jinak tedy platím 1000,– Kč.
Já jsem těhu poprvé-takže je většina věcí pro mě nová…ale jsem ráda, že jsem nemusela nic platit… :palec:

To máš dobré, já jsem těhu také poprvé, proto spoustu věcí také nevím :nevim: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
4.11.11 15:31

já jsem dneska 6+5 tt, byla jsem tam v pondělí a :srdce: bylo již malinko vidět, doktorka mi ho ukazovala, ale říkala, že je mimi ještě hodně malinké, že příšztě bude vidět již daleko lépe :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
4.11.11 15:36
rene001 píše:
já jsem dneska 6+5 tt, byla jsem tam v pondělí a :srdce: bylo již malinko vidět, doktorka mi ho ukazovala, ale říkala, že je mimi ještě hodně malinké, že příšztě bude vidět již daleko lépe :-D

Aha, tak to máš na screening ještě čas :palec: .Já viděla poprvé být srdíčko v 7+5 a pohyby jsem viděla poprvé v 9+4.teď jsem v 13tt-přesně nevím a mimi je úžasné..krásně roste.. :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
4.11.11 15:40

Tak se těším na příště až bude víc vidět a také až mimi bude kopat, ale to je ještě daleko :-( takže musím vydxržet a mezitím se těšit :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
4.11.11 15:41
rene001 píše:
Tak se těším na příště až bude víc vidět a také až mimi bude kopat, ale to je ještě daleko :-( takže musím vydxržet a mezitím se těšit :huban:

já ani nečekala v tom 9 tt že ho uvidím jak se hýbe-doktor mi říkal,že to tak brzo je málokdy k vidění..tak se mi hned draly slzy do očí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
4.11.11 15:51

To je krásný, to se fakt těším, až uplyne nějaký čas, to budu taky na měkko, je to tak úžasný pocit čekat miminko, moc se s manželem těšíme, myslím, že to náš vztah hodně upevnilo :-) , akorát jsem občas na něj příliš štěkavá :mrgreen: a hned je mi to zase líto, zkrátka výkyvy nálad jako na houpačce.I na kolegy v práci občas vrčím :pocitac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
4.11.11 15:53
rene001 píše:
To je krásný, to se fakt těším, až uplyne nějaký čas, to budu taky na měkko, je to tak úžasný pocit čekat miminko, moc se s manželem těšíme, myslím, že to náš vztah hodně upevnilo :-) , akorát jsem občas na něj příliš štěkavá :mrgreen: a hned je mi to zase líto, zkrátka výkyvy nálad jako na houpačce.I na kolegy v práci občas vrčím :pocitac: :mrgreen:

Já do práce od začátku těhu nechodím-ale můj mi říkal, že jak mě přešli nevolnosti a únava, že už na mě pomalu přichází ty protivný nálady.Mě to tak ani nepřijde-ale stejně to neovlivním.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
4.11.11 15:54
tyynka píše:
Holky teď trošku plašíte :)
Screening se dělá mezi 11. a 13. týdnem, je dobrovolný, tedy u nás, jinde v Evropě je tento test samozřejmý, nahradil triple testy.
Ty totiž mají celkem nízkou pravdivost výsledků, kolem 60%, je to onen biiochemický screening, dělá se pouze z krve kolem 16. týdne, měří se tam v krvi tři látky a ppřepočítává se to na věk, pak vychází riziko. Bohužel ale spoustě ženám vyjde falešně pozitivní, jsou poté ve stresu a často jdou na vyšetření plodové vody, kvůli upřesnění diagnózy, z ní je to jasné, jen je to náročné vyšetření, hrozí i potrat asi z jednoho procenta, proto ot mnoho maminek nechce podstoupit.

Za to screening v prvním trimestru je spojení odběru krve a NT ultrazvuku, kde se zjištuje, jestli je u miminka přítomna nosní kůstka a podobně, co by mohlo ukazovat na Downův nebo jiný syndrom, ale má pravděpodobnost výsledků přes 90%, proto ho volí většina maminek, když jim vyjde dobře a triple testy špatně, nemusí pak na amniocentézu a nejsou tak stresované.

Triple testy platí pojišťovna, prvotrimestrální screening si ve většině středisek musíte platit vy, pohybuje se to nad tisícem korun až do patnácti set.

Ale povinný není ani jeden ne? Páč ten první jsem už teda asi propásla a na ten druhý nechci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
4.11.11 15:58
pajaja20 píše:
tyynka píše:
Screening se dělá mezi 11. a 13. týdnem, je dobrovolný, tedy u nás, jinde v Evropě je tento test samozřejmý, nahradil triple testy.
Ty totiž mají celkem nízkou pravdivost výsledků, kolem 60%, je to onen biiochemický screening, dělá se pouze z krve kolem 16. týdne, měří se tam v krvi tři látky a ppřepočítává se to na věk, pak vychází riziko. Bohužel ale spoustě ženám vyjde falešně pozitivní, jsou poté ve stresu a často jdou na vyšetření plodové vody, kvůli upřesnění diagnózy, z ní je to jasné, jen je to náročné vyšetření, hrozí i potrat asi z jednoho procenta, proto ot mnoho maminek nechce podstoupit.

Za to screening v prvním trimestru je spojení odběru krve a NT ultrazvuku, kde se zjištuje, jestli je u miminka přítomna nosní kůstka a podobně, co by mohlo ukazovat na Downův nebo jiný syndrom, ale má pravděpodobnost výsledků přes 90%, proto ho volí většina maminek, když jim vyjde dobře a triple testy špatně, nemusí pak na amniocentézu a nejsou tak stresované.

Triple testy platí pojišťovna, prvotrimestrální screening si ve většině středisek musíte platit vy, pohybuje se to nad tisícem korun až do patnácti set.
Ale povinný není ani jeden ne? Páč ten první jsem už teda asi propásla a na ten druhý nechci. :roll:

No slovo povinný..nevím..je to standartní těhu péče-ale asi ho můžeš odmítnout..to fakt nevím.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
4.11.11 16:00
werunqa píše:
pajaja20 píše:
tyynka píše:

Ale povinný není ani jeden ne? Páč ten první jsem už teda asi propásla a na ten druhý nechci. :roll:
No slovo povinný..nevím..je to standartní těhu péče-ale asi ho můžeš odmítnout..to fakt nevím.. :think:

Na ten druhej nechci se bojím. Zeptám se sestřenice, jestli ji něco takového nabízela a když ne, tak to ani řešit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
4.11.11 18:23
rene001 píše:
Holky a ten screening je automatický nebo ho doktor doporučuje a nebo si o něj říkáte samy? :think:

Mě o tom říkal hned na rvní návštěvě, abych si to rozmyslela, protože se to á stihnout jen do toho asi třináctého týdne, pak už je pozdě, tak jestli ještě stíháte a doktor vám to nenabídl sám, určitěse ptejte :)

rene001 píše:
já jsem dneska 6+5 tt, byla jsem tam v pondělí a :srdce: bylo již malinko vidět, doktorka mi ho ukazovala, ale říkala, že je mimi ještě hodně malinké, že příšztě bude vidět již daleko lépe :-D

Možná bych si tam raděij zavolala, mě třeba můj doktro říkal, že krev mi musí vzít do 11. týdne, a pak se objendat a ultrazvuk asi dva týdny na to, tak aby ti to náhodou o kousek neuteklo :)

Jinak jsem dnes byla na kontrole kvůli tomu zánětu, miminku se u mně líbí i přes to všechno,má 4 centimetry (velký skok z posledních asi 20 mm v šestém týdnu :dance: ) a má se čile k světu. Takže se mi moc ulevilo :) Jen mi napsal další dvoje prášky, už jsem jako pojízdná lékarna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20040
4.11.11 18:38

ahojik holky vcera jsem z testu zjistila ze jsem tehu volala jsem k doktorce a 14 .11.jdu na kontrolu jen me porad poboliva bricho tak jako by mel aprijit ms.mam trochu strach protoze jsem o to 2 krat prisla jednou zt a podruhe samovolny v patem tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí