Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky jsem někde četla, přesně o VZP, že už neproplácí tolik věcí co dříve, ale zrovna předporodní kurzy a těhotenské cvičení by měli:) Zjišťovala jsem, jestli mi náhodou neproplatí prvotrimestrální screening, některé pojišťovny to prý dělají, VZP samozřejmě ne. Už aby to bylo povinné, přijde mi to jako jediné možné řešení..
Nebo ne povinné, ale nahrazeno místo triple testů.. Jako jinde ve světě. ![]()
Ahoj holky těhulky,
tak se k vám taky přidám ![]()
Jsem v 9tt (doufám), dvě // jsem našla 29.9. naštěstí před jednou bouřlivou oslavou a následující den svatbou (více méně proto jsem si testík dělala), takže to vím téměř od začátku, i když se červík dlouho nechtěl ukázat a já měla proto podezření na mimoděložní
naštěstí je zatím vše v pořádku-doufám. I když od té doby co jsem si přečetla o zamlklém těhu je to moje noční můra a nemůžu se dočkat dalšího UZ…
Nečetla jsem celou vaši diskuzi od začátku do konce, ale pochytila jsem pár posledních příspěvků o sexu a zůstala jsem trošku překvapená a potěšená. S tou chutí, hned to přečtu manžílkovi, pač ten je z toho chudák nešťastný
a jinak, sex může červíkovi nějak ublížit? To jsem nějak netušila ![]()
Btw, o příspěvcích jsem si trošku zjištovala, a třeba moje pojišťovna „Ministerstva vnitra“ proplácí těhotných příspěvěk AŽ do výše 200Kč
nevím jestli je to ještě úsměvné, nebo už směšné, při dnešních cenách a při částkách, které pojišťovnám odvádíme ![]()
A někde jsem četla že „Podnikatelská“ (tuším) přispívá až 2000Kč ![]()
Hovezinka: O sexu v těhotenství toho najdeš na internetu mnho, pokud nejsi na rizikovém nebo to lékař z jiného důvodu nezákázal, tak to nebezpečné určitě není
Ale jsou i takové případy, kdy ano, ale to by snad lékař informoval, kdyby se tě to týkalo ![]()
Já jsem si říkala, že načteno toho mám celkem až moc, že bych si toho všimla ![]()
Hovezinka píše:
Já jsem si říkala, že načteno toho mám celkem až moc, že bych si toho všimla
Jinak samozřejmě gratuluji k těhotenství a vítám tě tu ![]()
Hovezinka píše:
Ahoj holky těhulky,
tak se k vám taky přidám
Jsem v 9tt (doufám), dvě // jsem našla 29.9. naštěstí před jednou bouřlivou oslavou a následující den svatbou (více méně proto jsem si testík dělala), takže to vím téměř od začátku, i když se červík dlouho nechtěl ukázat a já měla proto podezření na mimoděložnínaštěstí je zatím vše v pořádku-doufám. I když od té doby co jsem si přečetla o zamlklém těhu je to moje noční můra a nemůžu se dočkat dalšího UZ…
Nečetla jsem celou vaši diskuzi od začátku do konce, ale pochytila jsem pár posledních příspěvků o sexu a zůstala jsem trošku překvapená a potěšená. S tou chutí, hned to přečtu manžílkovi, pač ten je z toho chudák nešťastnýa jinak, sex může červíkovi nějak ublížit? To jsem nějak netušila
Vítám tě tu mezi námi a moc gratuluju! ![]()
Sex cervickovi neskodi, v zadnem pripade. Dokonnce jsem nekde i cetla, ze orgasmus se mimi libi, tedy ne libi,ale jak se stahuje pri tom deloha, tak to je prej miminku prijemny. Ale za sebe muzu tedy rict, co si pamatuju z predesleho tehu ( ted nevim co to sex je)
tak mi to nebylo az tak prijemny, dokonce naopak… prave jak se mi stahovala ta deloha, tak to bylo takovy krecovity… az neprijemny boleni.. Ale kazda jsme jina, treba to tak mam jen ja ![]()
Hovezinka : o zmlklem tehotestvi mi ani nemluv, jednim jsem si prosla a od te doby je to moje nocni mura!
Ale kdyz jsem pak otehotnela s malym , mamka mi koupila ANGELSOUND, nez jsem sla vzdy k doktorovi, tak jsem si malyho poslecha a byla klidna… dokonce i kdyz se mi zdalo, ze se dlouho nehybe, tak jsem si ho nasla a bylo.. hned jsem byla klidnejsi… Pisou na nem, ze je to funkci az od 12tt, ale co si pamamtuju, s malym jsem to srdicko slysela drive… Za to ted ho nemuzu najit…
ale je to danne asi tim, ze mi doktor rekl, ze se mi nejak otocila deloha, i UTZ mi dela takovym zvlastnim zpusobem… takze si myslim, ze to tim
PROTOZE BLBE MI JE PORAD, A TO DOOOOOST!! ![]()
to ja prave jen tak delam
ale nesmim to s tou cilosti prehanet
Nebo mi manzel nedodela tu veceri, co jsem si porucila ![]()
Ja nemuzu vubec jist maso, mate to nekdo? Podivam se na maso a je mi hned na ![]()
vítej v klubu..já kdysi mohla kuřecí na všechny způsoby a už v létě (v těhu nevědomosti) mi bylo divný,proč třeba upeču kuře,nípnu do toho a odstrčim to..takže manžel měl k dispozici k véče celou pipču..já mám těžkou závislost na jogurtech..jsem schopná spráskat i 5kelímků během dne..mám problém s normálním jídlem
..ale dr mi řekl,že teda aspoň ty jogurty,když nejsem schopná nic víc..ráno jsem do bříška poslala krupičnou kaši
to zas nechci příštích 10let pozřít .. už teď vim,že po Lůce kaši dojíždět bude manžel
![]()
to mas dobry, ja nemuzu ani ty jogurty…
hned bezim… mam ty nevolnosti fakt hrozny, jediny co jaks taks muzu, je ovoce a zelenina chleba, a tak..ale nic s mlecnych vyrobku ( krom mazacigo syra) a masa nemuzu… s pitim to je taky hrozny, jakmile se napiju po jidle, je to tutovka
takze mi manzel koupil nutridrink,abych aspon do sebe dostala nejake ziviny, plus me strasi s kapackou, kvuli nedostatku tekutin… ( je zachranar).. takze mam doma veselo ![]()