Objevení // září 2011, přidejte se :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8265
4.11.11 12:00
Maddison píše:
Cau naprcanci :mrgreen: potrebuju se vypovidat…
Rano jsem vstala asi v sest, protoze se mne chtelo opet curat, no a jak jsem si sedla, tak me dost pichlo v podbrisku. Jednorazova ostra bolest. Sla jsem na zachod, vratila se zpatky do postele a vsechno bylo ok, zadna dalsi bolest.
Vstala jsem, uklidila, oblikla se, ze pujdu nakoupit a kdyz jsem se malovala, tak sem najednou citila, jak ze me neco tece.....
No tak jsem sla na zachod, zjistila sem, ze spinim. Ne nijak moc, mela jsem vetsi tecku na spodnim pradle a pak na toaletaku, zadna cervena krev, ale bylo to dost nato, aby me to vydesilo k smrti. Tak jsem valila volat pritelovi, ten okamzite dojel z prace a hodil me k nejblizsimu doktorovi. Tam jsem se dozvedela, ze nejsem objednana a ze sice jsem akutni pripad, ale ze nemaji zadnyho volnyho doktora, ze me jedine muze prohlidnout sestra, no tak rikam ze mne to je jedno, hlavne at se na me NEKDO podiva.. to sem ale netusila, ze ta pani se na me opravdu jen PODIVA z pul metra a rekne, ze nevi co se mnou, ze zadnyho doktora ted nemaji a hlavne ze by tomu stejne nerozumeli, pac nejsou gynekologove, takze at zavolam pritelovi a ten me hodi do jinyho med. centra, ze tam zavola a sezene mne midwife, nevim jak to prelozit, neco jako porodni asistentka, stara se o tehotny.
Tak jsem volala pritelovi, kteryho jsem mezitim poslala zpatky do prace, at me tam hodi.
Mila midwife se na me prvnich pet minut divala a rika, ze nevi jak mne ma pomoct, ze jestli potracim, tak potratim a ona tomu nijak nepomuze a zacala mne vykladat veci jakoze mam odpocivat a byt v klidu a bla bla no to bylo neco na me, tak sem ji rekla, at me laskave prohlidne, jinak ze odtam neodejdu :lol: pak z ni vypadlo, ze tady na ostrove neni ultrazvuk, takze bych musela do mesta :lol: no komedie.. takze jediny co udelala bylo, ze me nechala pocurat tehotenskej test, rekla ze carka je hodne vyrazna (jako bych byla slepa) a pak mne nabrala krev na hcg s tim, ze mam v pondeli dojit na krev znova, strcila mne jeji cislo a dala instrukce, kdybych zacala potracet a krvacela moc,nebo mela „kontrakce“ vickrat nez 6× za hodinu, tak musim volat a ze posle vrtulnik.
No zni to jak z akcniho filmu, jeste rekla ze jelikoz je to moje prvni tehotenstvi, tak je nejpravdepodobnejsi ze to je potrat, ale se to treba muze byt „jenom“ umirajici dvojce.
Odchazela jsem odtam o 1000% vic v prdeli nez kdyz sem tam sla. No ale zatim nevim nic, vysledky hcg budu vedet v pondeli vecer :zed: a je mne z toho nanic. Bolesti zadny zatim nemam, ale bojim se bojim :roll:

To se ani nedivím, že tě to špinění vyděsilo-já pokaždé když jdu na WC nebo cítím nějaký vlhko tak hned kontroluju, jestli je vše O.K.Kolikrát mě taky tak divně píchá v břichu nebo když se protahuju, tak mi tam píchne-to se pak děsím, co přijde…Se z toho za chvíli scvoknu..

Příspěvek upraven 04.11.11 v 12:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
4.11.11 12:01
werunqa píše:
pajaja20 píše:
Já jdu na další UTZ za 5 týdnů takže 12.12. a na krev 25.11 to je krve a krve. Dneska mi brala 3 ampulky, se divím, že jsem neomdlela. Teď mě čeká plicní a zubař, ještě že tam mě nebudou trápit a dají mi jen razítko.
Proč plicní?já mám v těhu kartičce, že bych měla jít k obvoďákovy, k zubařce a třetí políčko mám volné-tam budu mít razítko asi od mojí endokrinoložky..Jinak s tou krví jsme na tom stejně-taky jsem minule hleděla kolik mi toho berou-a jelikož to nesnáším tak se divím, že jsem se jim tam nevykulila.. :lol:

Jinej kraj, jinej mrav asi. Já tam mám pouze zubní a plicní. Mě teda krev ještě doteď nebrali, ale vzala jsem to statečně :-D Jsem zvědavá, kolik mi toho budou brát příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
4.11.11 12:04
pajaja20 píše:
werunqa píše:
pajaja20 píše:
Já jdu na další UTZ za 5 týdnů takže 12.12. a na krev 25.11 to je krve a krve. Dneska mi brala 3 ampulky, se divím, že jsem neomdlela. Teď mě čeká plicní a zubař, ještě že tam mě nebudou trápit a dají mi jen razítko.
Proč plicní?já mám v těhu kartičce, že bych měla jít k obvoďákovy, k zubařce a třetí políčko mám volné-tam budu mít razítko asi od mojí endokrinoložky..Jinak s tou krví jsme na tom stejně-taky jsem minule hleděla kolik mi toho berou-a jelikož to nesnáším tak se divím, že jsem se jim tam nevykulila.. :lol:
Jinej kraj, jinej mrav asi. Já tam mám pouze zubní a plicní. Mě teda krev ještě doteď nebrali, ale vzala jsem to statečně :-D Jsem zvědavá, kolik mi toho budou brát příště.

A v kterým jsi týdnu?Mě na gynekologii brali krev zatím jen jednou-ty 3 ampulky…no hnus…Bohužel mimo toto chodím každej měsíc ještě na krev na endokrinologii-takže za chvíli budu jak cedník.Navíc mám blbý žíly-vždycky nevědí, odkud mi tu krev mají vzít.. :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
4.11.11 12:05

Taky nesnáším odběry krve, když mi na první krvi na krevní obraz přinesla na tom tácku injekci a tři ampule, byla jsem přesvědčená, že to má nějáké náhradní nebo že mívají všechny v jednom kalíšku :D Když je postupně naplnila všechny tři, taky jsem myslela, že tam omdlím. Ale zase musím říct, že to byl nejpříjemnější odběr, co jsem zažila, nic jsem necítila. Teď jsem byla kvůli prvotrimestrálnímu screeningu, to mi brala sice jednu, ale bolelo to dost :)

Jak na tom vůbec jste se screeningem? Máte ho za sebou, chystáte se nebo vám to přišlo zbytečné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
4.11.11 12:06
werunqa píše:
pajaja20 píše:
werunqa píše:
pajaja20 píše:
A v kterým jsi týdnu?Mě na gynekologii brali krev zatím jen jednou-ty 3 ampulky…no hnus…Bohužel mimo toto chodím každej měsíc ještě na krev na endokrinologii-takže za chvíli budu jak cedník.Navíc mám blbý žíly-vždycky nevědí, odkud mi tu krev mají vzít.. :-x

13+2 a to mi dneska brala poprvé, další mě ještě čeká. A pak ještě na cukrovku, tam nevím, jestli to dám podle toho co mi vyprávěla sestřenice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
4.11.11 12:09

Kdoví co tam viděla,že? :-D Ono je ve výsledku stejně jedno co to bude,hlavně ať je všechno tak jak má.

Příspěvek upraven 04.11.11 v 12:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
4.11.11 12:10
tyynka píše:
Taky nesnáším odběry krve, když mi na první krvi na krevní obraz přinesla na tom tácku injekci a tři ampule, byla jsem přesvědčená, že to má nějáké náhradní nebo že mívají všechny v jednom kalíšku :D Když je postupně naplnila všechny tři, taky jsem myslela, že tam omdlím. Ale zase musím říct, že to byl nejpříjemnější odběr, co jsem zažila, nic jsem necítila. Teď jsem byla kvůli prvotrimestrálnímu screeningu, to mi brala sice jednu, ale bolelo to dost :)Jak na tom vůbec jste se screeningem? Máte ho za sebou, chystáte se nebo vám to přišlo zbytečné?

Mě ty 3 ampulky taky nebolely-kupodivu, ale raději jsem koukala bokem.Já byla v pondělí na screeningu a bylo to super-i když nervy při čekání na výsledky byly neskutečný.. :evil: Nejhorší bylo-když mi braly krev-mám strašně blbý žíly a ta mi tam rejdila tou jehlou..fakt nepříjemný.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
4.11.11 12:12
pajaja20 píše:
werunqa píše:
pajaja20 píše:
werunqa píše:
pajaja20 píše:
A v kterým jsi týdnu?Mě na gynekologii brali krev zatím jen jednou-ty 3 ampulky…no hnus…Bohužel mimo toto chodím každej měsíc ještě na krev na endokrinologii-takže za chvíli budu jak cedník.Navíc mám blbý žíly-vždycky nevědí, odkud mi tu krev mají vzít.. :-x
13+2 a to mi dneska brala poprvé, další mě ještě čeká. A pak ještě na cukrovku, tam nevím, jestli to dám podle toho co mi vyprávěla sestřenice.

Já bych měla mít podle kalendáře, co se mi sám nastavil na netu dle data porodu dnes 13+1, ale počítám, že doktor mi to řekne jinak.No na tu cukrovku se taky netěším-beru ráno na lačno prášek na štítnou žlázu a už to mi dává zabrat.Mě to vyprávěla ségra-jakej to je humus přeslazenej-to snad ani nevypiju..fuj.Na to se vůbec netěším!! :poblion:

Příspěvek upraven 04.11.11 v 12:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
4.11.11 12:13
werunqa píše:
tyynka píše:
Taky nesnáším odběry krve, když mi na první krvi na krevní obraz přinesla na tom tácku injekci a tři ampule, byla jsem přesvědčená, že to má nějáké náhradní nebo že mívají všechny v jednom kalíšku :D Když je postupně naplnila všechny tři, taky jsem myslela, že tam omdlím. Ale zase musím říct, že to byl nejpříjemnější odběr, co jsem zažila, nic jsem necítila. Teď jsem byla kvůli prvotrimestrálnímu screeningu, to mi brala sice jednu, ale bolelo to dost :)Jak na tom vůbec jste se screeningem? Máte ho za sebou, chystáte se nebo vám to přišlo zbytečné?
Mě ty 3 ampulky taky nebolely-kupodivu, ale raději jsem koukala bokem.Já byla v pondělí na screeningu a bylo to super-i když nervy při čekání na výsledky byly neskutečný.. :evil: Nejhorší bylo-když mi braly krev-mám strašně blbý žíly a ta mi tam rejdila tou jehlou..fakt nepříjemný.. :roll:

Mě teda brala krev sestřička u mého gynewkologa teď v úterý, za to jsem platila 850, že to tam posílají. Na ultrazvuk až 15. listopadu, tam další čtyři stovky, už se těším, až prcka uvidím :)) Zrovna dvakrát v jednom dni, ráno mám klasický ultrazvuk v 13. týdnu u gyn. a odpolko tohle :) Musím kvůli tomu totiž do krajského města, kde mají lepší UTZ.
Gratuluji, že to dobře dopadlo :)) Musí to být obrovská úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
4.11.11 12:15
tyynka píše:
werunqa píše:
tyynka píše:
Mě ty 3 ampulky taky nebolely-kupodivu, ale raději jsem koukala bokem.Já byla v pondělí na screeningu a bylo to super-i když nervy při čekání na výsledky byly neskutečný.. :evil: Nejhorší bylo-když mi braly krev-mám strašně blbý žíly a ta mi tam rejdila tou jehlou..fakt nepříjemný.. :roll:
Mě teda brala krev sestřička u mého gynewkologa teď v úterý, za to jsem platila 850, že to tam posílají. Na ultrazvuk až 15. listopadu, tam další čtyři stovky, už se těším, až prcka uvidím :)) Zrovna dvakrát v jednom dni, ráno mám klasický ultrazvuk v 13. týdnu u gyn. a odpolko tohle :) Musím kvůli tomu totiž do krajského města, kde mají lepší UTZ.
Gratuluji, že to dobře dopadlo :)) Musí to být obrovská úleva.

Byla to vážně obrovská úleva-ty 3 hodiny čekání byly nejhorší v mém životě!!taky jsem musela jet do většího města na ten screening..Ale naštěstí jsem ve Zlíně neplatila nic-jen 70 Kč za fotečku našeho miminka :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
4.11.11 12:16

http://www.bonella.cz/…tenstvi.html

Ještě pro uklidnění těch, co se bojí, že je lékař málo bere na ultrazvuk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
4.11.11 12:17
tyynka píše:
http://www.bonella.cz/…tenstvi.htmlJeště pro uklidnění těch, co se bojí, že je lékař málo bere na ultrazvuk :)

Mě dělá ultrazvuk při každé návštěvě.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
4.11.11 12:24
werunqa píše:
pajaja20 píše:
werunqa píše:
pajaja20 píše:
werunqa píše:
pajaja20 píše:

Já bych měla mít podle kalendáře, co se mi sám nastavil na netu dle data porodu dnes 13+1, ale počítám, že doktor mi to řekne jinak.No na tu cukrovku se taky netěším-beru ráno na lačno prášek na štítnou žlázu a už to mi dává zabrat.Mě to vyprávěla ségra-jakej to je humus přeslazenej-to snad ani nevypiju..fuj.Na to se vůbec netěším!! :poblion:

Příspěvek upraven 04.11.11 v 12:13

Mě řekla jen 13tt víc nic. Přeslazenej a vlažnej k tomu. Sestřenice byla objednaná na 8 hodinu a musela jít myslím 3× na krev a čekat po každém odběru na výsledky, takže najíst a napít se mohla až ve 12 hodin. Necitové. Jak mám vydržet nepít a nejíst tak dlouho. Ještě že na to nepůjdu v létě bych tam asi umřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
4.11.11 12:27
werunqa píše:
tyynka píše:
werunqa píše:
tyynka píše:
Gratuluji, že to dobře dopadlo :)) Musí to být obrovská úleva.
Byla to vážně obrovská úleva-ty 3 hodiny čekání byly nejhorší v mém životě!!taky jsem musela jet do většího města na ten screening..Ale naštěstí jsem ve Zlíně neplatila nic-jen 70 Kč za fotečku našeho miminka :huban:

Já neplatila nic jen 30 Kč za návštěvu a to ani sestřenice neplatila. Tak nevím, proč zrovna já ano. No budu se ji muset ještě pořádně zeptat, za co všechno platila. Ale říkala mi, že těhotný na žádné kontrole neplatí, takže mě ty sestry asi nebraly jako těhotnou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
4.11.11 12:27
Aniska888 píše:
Kdoví co tam viděla,že? :-D Ono je ve výsledku stejně jedno co to bude,hlavně ať je všechno tak jak má.Příspěvek upraven 04.11.11 v 12:11

Ano přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky