Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maddison píše:
Ahojky, jsem na Zelande. Taky doufam, ze to bude ok, ikdyz tomu neverim
Ahojki pipi, nic se neboj miminko bude určitě v pořádku, vem si kolik holek špinilo a narodilo se jim krásné zdravé mimi ? Když někdo špiní dostane na to léky a musí zůstat doma. Ty léky začínají myslím na písmeno U… ale nevím jak dál, zkus kouknout na jiné diskuze a tam se to dočteš, pak by sis zase mohla na netu pohledat podle složení a zajít za doktorem ať ti to napíše ne ?
Držím pěsti ![]()
tak ted jsi me hystericky rozbrecela + rozesmala dohromady
![]()
Dekuju, ja vim, mas pravdu, ale ten pocit ![]()
Musim vydrzet do pondelka, rano se necham znova vysat a vecer se uvidi.
Dik Radmika, zvedlo mne to naladu ![]()
Maddison píše:Ahojki pipi, nic se neboj miminko bude určitě v pořádku, vem si kolik holek špinilo a narodilo se jim krásné zdravé mimi ? Když někdo špiní dostane na to léky a musí zůstat doma. Ty léky začínají myslím na písmeno U… ale nevím jak dál, zkus kouknout na jiné diskuze a tam se to dočteš, pak by sis zase mohla na netu pohledat podle složení a zajít za doktorem ať ti to napíše ne ?
Já věřím, že to musí být nepříjemné ale teď to prožívám za tebe
odpočívej, nadzvedni si nohy (myslím podložit) a mysli na něco hezkého…
drž se
pajaja20 píše:Asi nejde nic vidět, ale jinak už to opravdu nejde.
Mamina mi na první ultrazvuk řekla, že je to jak předpověď počasí ve vesmíru,takže asi tak.Kdo chce vidět najde ![]()
Maddison píše:
Cau naprcancipotrebuju se vypovidat…
Rano jsem vstala asi v sest, protoze se mne chtelo opet curat, no a jak jsem si sedla, tak me dost pichlo v podbrisku. Jednorazova ostra bolest. Sla jsem na zachod, vratila se zpatky do postele a vsechno bylo ok, zadna dalsi bolest.
Vstala jsem, uklidila, oblikla se, ze pujdu nakoupit a kdyz jsem se malovala, tak sem najednou citila, jak ze me neco tece.....
No tak jsem sla na zachod, zjistila sem, ze spinim. Ne nijak moc, mela jsem vetsi tecku na spodnim pradle a pak na toaletaku, zadna cervena krev, ale bylo to dost nato, aby me to vydesilo k smrti. Tak jsem valila volat pritelovi, ten okamzite dojel z prace a hodil me k nejblizsimu doktorovi. Tam jsem se dozvedela, ze nejsem objednana a ze sice jsem akutni pripad, ale ze nemaji zadnyho volnyho doktora, ze me jedine muze prohlidnout sestra, no tak rikam ze mne to je jedno, hlavne at se na me NEKDO podiva.. to sem ale netusila, ze ta pani se na me opravdu jen PODIVA z pul metra a rekne, ze nevi co se mnou, ze zadnyho doktora ted nemaji a hlavne ze by tomu stejne nerozumeli, pac nejsou gynekologove, takze at zavolam pritelovi a ten me hodi do jinyho med. centra, ze tam zavola a sezene mne midwife, nevim jak to prelozit, neco jako porodni asistentka, stara se o tehotny.
Tak jsem volala pritelovi, kteryho jsem mezitim poslala zpatky do prace, at me tam hodi.
Mila midwife se na me prvnich pet minut divala a rika, ze nevi jak mne ma pomoct, ze jestli potracim, tak potratim a ona tomu nijak nepomuze a zacala mne vykladat veci jakoze mam odpocivat a byt v klidu a bla bla no to bylo neco na me, tak sem ji rekla, at me laskave prohlidne, jinak ze odtam neodejdupak z ni vypadlo, ze tady na ostrove neni ultrazvuk, takze bych musela do mesta
no komedie.. takze jediny co udelala bylo, ze me nechala pocurat tehotenskej test, rekla ze carka je hodne vyrazna (jako bych byla slepa) a pak mne nabrala krev na hcg s tim, ze mam v pondeli dojit na krev znova, strcila mne jeji cislo a dala instrukce, kdybych zacala potracet a krvacela moc,nebo mela „kontrakce“ vickrat nez 6× za hodinu, tak musim volat a ze posle vrtulnik.
No zni to jak z akcniho filmu, jeste rekla ze jelikoz je to moje prvni tehotenstvi, tak je nejpravdepodobnejsi ze to je potrat, ale se to treba muze byt „jenom“ umirajici dvojce.
Odchazela jsem odtam o 1000% vic v prdeli nez kdyz sem tam sla. No ale zatim nevim nic, vysledky hcg budu vedet v pondeli vecera je mne z toho nanic. Bolesti zadny zatim nemam, ale bojim se bojim
Já taky špinila,a to celkem dost a když sem přijela do nemocnice tak mi doktorka říkala ,že pokud to není červená krev ale hnědá tak se nemám lekat,že se to občas stává a že hnědá krev(pokud už z tebe něco jde) je nejlepší,protože je stará a není to nové krvácení…Taky říkala že pokud není krve na dvě vložky tak se prý nemusím obávat a až kdybych krvácela víc tak mám přijet…
Příspěvek upraven 04.11.11 v 10:49
Já vidím, ale na té fotce od doktorky, když to dám do počítače, je to horší kvalita. Jinak mi tam jde vidět i nosík ![]()
pajaja20 píše:
Já vidím, ale na té fotce od doktorky, když to dám do počítače, je to horší kvalita. Jinak mi tam jde vidět i nosík
Já jdu na ultrazvuk až 28,tak snad tam bude taky něco vidět…
S tím ultrazvukem to je individuální, já někde dokonce četla, že moc ho škodí.. Standartně se má dělat třikrát, v 12., 24. a 36. týdnů, plus většinou ještě při první návštěvě k potvrzení těhotenství
Častěji pokud bývají problémy nebo podobně.
Jink já jsem na tom teď špatně, od úterý mě bolelo břicho a záda, myslela jse si, že záda mám přeležená a břicho mě bolí z rostoucí dělohy, ale včera už to nešlo vydržet, okamžitě k lékaři a mám akutní zánět ledvin, nemůžu se skoro ano hnout, celou noc jsem nespala a horečky mám až 39.. Alespoň že si mě v nemocnici nenechali
Jen se obávám, aby zánět nějak negativně neovlivnil krev na prvotrimestrální screening, kterou mi braly ve středu? Nemáte s tím někdo zkušenosti? Jinak mám předepsaná antibiotika, snad jediná, co se na konci prvního trimestru mohou a stejně mám strach a prcka.
Jinak Maddison, já špinila v šestém týdnu, zrovna před první kontrolou, jen trošku a asi dvě hodiny, ale přesto jsme byla vyděšená. DRuhý den hned na gyndu, lékař říkal, že srdíčko bije, tak by to snad mělo být v pořádku, předepsal mi duphaston, což sou především hormony (progesteron) atd. na udržení mimča.. A od té doby nic. V kolikítém jsi týdnu? Pokud špinění nedoprovázejí silné bolesti břicha, potrat to není, i když může hrozit. Divné, že ti nenapsali aspon nějaké léky. Vím jak ti je, také jsem měla hrozný strach. Držím pěsti, ať je vše v pořádku.
Já jdu na další UTZ za 5 týdnů takže 12.12. a na krev 25.11 to je krve a krve. Dneska mi brala 3 ampulky, se divím, že jsem neomdlela. Teď mě čeká plicní a zubař, ještě že tam mě nebudou trápit a dají mi jen razítko.
tyynka píše:
S tím ultrazvukem to je individuální, já někde dokonce četla, že moc ho škodí.. Standartně se má dělat třikrát, v 12., 24. a 36. týdnů, plus většinou ještě při první návštěvě k potvrzení těhotenstvíČastěji pokud bývají problémy nebo podobně.
Jink já jsem na tom teď špatně, od úterý mě bolelo břicho a záda, myslela jse si, že záda mám přeležená a břicho mě bolí z rostoucí dělohy, ale včera už to nešlo vydržet, okamžitě k lékaři a mám akutní zánět ledvin, nemůžu se skoro ano hnout, celou noc jsem nespala a horečky mám až 39.. Alespoň že si mě v nemocnici nenechali
Jinak Maddison, já špinila v šestém týdnu, zrovna před první kontrolou, jen trošku a asi dvě hodiny, ale přesto jsme byla vyděšená. DRuhý den hned na gyndu, lékař říkal, že srdíčko bije, tak by to snad mělo být v pořádku, předepsal mi duphaston, což sou především hormony (progesteron) atd. na udržení mimča.. A od té doby nic. V kolikítém jsi týdnu? Pokud špinění nedoprovázejí silné bolesti břicha, potrat to není, i když může hrozit. Divné, že ti nenapsali aspon nějaké léky. Vím jak ti je, také jsem měla hrozný strach. Držím pěsti, ať je vše v pořádku.Jen se obávám, aby zánět nějak negativně neovlivnil krev na prvotrimestrální screening, kterou mi braly ve středu? Nemáte s tím někdo zkušenosti? Jinak mám předepsaná antibiotika, snad jediná, co se na konci prvního trimestru mohou a stejně mám strach a prcka.
Jé tak děkuju,to si mě uklidnila,já byla v 7tt jak sem špinila na ultrazvuku a teď jdu 28,takže to vychází nějak 13tt.
pajaja20 píše:
Já jdu na další UTZ za 5 týdnů takže 12.12. a na krev 25.11 to je krve a krve. Dneska mi brala 3 ampulky, se divím, že jsem neomdlela. Teď mě čeká plicní a zubař, ještě že tam mě nebudou trápit a dají mi jen razítko.
Já se zubama neměla do teď žádné problémy,nemám ani plombu tak doufám že to tak zůstane i během těhotenství…
pajaja20 píše:
ZUbař mě taky čeká, mám z něj ale hrůzu, tak se tam neženu:) Na plicní ani nemusím, kromě zubního jsem byla u obvodáka..
No já se k němu taky netěším. Vím, že mám další kaz. Ještě že mi teď nemůže nic dělat. A zuby mě právě začaly bolet. Předtím teda nikdy. Za chvíli budu mít zkaženou celou hubu ![]()
pajaja20 píše:
No já se k němu taky netěším. Vím, že mám další kaz. Ještě že mi teď nemůže nic dělat. A zuby mě právě začaly bolet. Předtím teda nikdy. Za chvíli budu mít zkaženou celou hubu
Nestraš ![]()