Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tyynka píše:
Jo, a abych ze sebe vypsala ten vztek po včerejším screeningu.. A že byl a ještě je obrovskej![]()
Na začátku listopadu jsem si byla u dr. pro žádanku, sestřička mi brala krev, za což jsme zaplatila 850 Kč a dostala potvrzení a onu žádanku. Krev měli autoaticky dopavit do Hradecké FN, kam jsem měla jet na UTZ, protože můjdoktor tak kvalitní přístroj nemá.
Už když jsem tam volala na objednání, tak se mi něco nezdálo, sestřička tam volala na doktora, jak je všechno na prd, že už nemají pacienty kam dávat, na mě že neví, jestli mě můžou vzít (krev už byla zaplacená), no a po asi desetiminutovém hovoru at přijedu patnáctého v jednu. Byla jsem z toho trochu v šoku, že před pacienty takhle nadávali a podobně, ale co..
Včera jsme tam dorazili, na jednu hodinu měli objednané tři nebo čtyři pacientky, čekárna plná těhotných, do toho pár chrchlajících pacientek.. Přítel, co mi dělal doprovod lehce trpěl u pořadu sama doma, kde se zrovna řešila samá menstruace, od kolika let můžou holky nosit tampony a tal, byl z toho chudák nesvůj
Když jsem se po dvou hodinch odstala na řadu, šli jsme na UTZ, tak jem byla jen pár minut, doktorka nám pořádně nic neřekla, jen že to podle UTZ vypadá vše v pořádku, nevím ani velikost, ani stáří podle UTZ, měla mi upravovat termín porodu, taky nic.. Ale že se to musí vyhodnotit ještě s krví. Už předtím při dlouhém čekání jsem si s přítele dělala srandu, že mojí krev určiě někde ztratili a nic mi dnes neřeknou…
![]()
A samozřejmě moje krev nikde není, kdybych neměla doklad o zapalcení, tak snad voadám, jako že si vymýšlím a nažádné jsem nebla, volali k mému dr.,tam krev taky ne, v labortoři taky není, nikde. Takže zase do čekárny, po dalším čkeání zase dovnitř, že mi vezmou krev novou pošlou ji do laborky, a že teda za ní nebudu muset opět platit skoro devět stovek.. Jako kdybych měla, když se ztratila bez mého přičinění
Pak as do čekárny, pak znova na UTZ, zas do čekárny čekat, zas do ordinace pro průkazku a poslendí info..
Takže nevím ani, jestli je mimčo v pořádku, což byla pro mě jediná útěcha, že to budu vědět hend po UTZ, pro výsledky musím příští středu (až), opět těch x kilometrů do nemocnice.. Nehápu, jak se mohla ztratit krev.
Nejvíc mi vadí, že jeto nadstandartní služba, za kterou si člověk platí, a ne zrovna málo, já 1200, tak bych očekávala, že to vše proběhně jak má..Jediné plus je, že máme prcka na fotce a přítelovi se UTZ líbil a byl rád, že prďouse viděl „na živo“..
Omlouvám se, že je to tak dlouhé, ale potřebovala jsem si postěžovat
Píšu to tedy do obou skupin, kde se vyskytuju pravidelně, tak snad to nevadí těm, kdo taky chodí do obou, např. werunqa a podobně..Mám teď po těch doktorech vážně děsnou smůlu..
Pokud to splnilo účel a ulevilo se ti při nadávání na to jak naše zdravotnictví stojí za prd tak je to super
Nemyslím to zdravotnictví,to je spíš k pláči.
tyynka: To je děs s tím zdravotnictvím. Já jsem taky byla na krvi před 14-ti dny, výsledky poslali k mému doktorovi, tak je mám zapsané v průkazce a v pátek jdu ke svému doktorovi, ale do jiné ordinace, kde má lepší UZ. Tak jen doufám, že dopadnu lépe, protože už teď jsem na tom tak všelijak. Jsem strašně nervozní, zdají se mi sny takové slátaniny. Každopádně ti držím i nadále pěstičky, aby ty středeční výsledky krve dorazily tam, kam mají a dozvěděla ses, že je miminko v pořádku a vyvíjí se tak jak má. ![]()
ahojky,tak jsem byla dnes na KO,vše ok,poslechli jsme srdíčko
šlo hlavně o výsledky cytologie,což dopadlo dobře
jinak příští týden musim na to OGTT,a už teď z toho mám trauma
a na další KO až 7.12. (a opět bez UTZ-mě pěkně šiděj
)
duckina píše:
ahojky,tak jsem byla dnes na KO,vše ok,poslechli jsme srdíčkošlo hlavně o výsledky cytologie,což dopadlo dobře
)
Zeptám se špatně, ale co je to OGTT? Asi mi to pak bude jasné, ale teď na to ne a ne přijít? Jinak gratulace k úspěšné kontrole, to je vždycky radost ![]()
Eteas píše:
tyynka: To je děs s tím zdravotnictvím. Já jsem taky byla na krvi před 14-ti dny, výsledky poslali k mému doktorovi, tak je mám zapsané v průkazce a v pátek jdu ke svému doktorovi, ale do jiné ordinace, kde má lepší UZ. Tak jen doufám, že dopadnu lépe, protože už teď jsem na tom tak všelijak. Jsem strašně nervozní, zdají se mi sny takové slátaniny. Každopádně ti držím i nadále pěstičky, aby ty středeční výsledky krve dorazily tam, kam mají a dozvěděla ses, že je miminko v pořádku a vyvíjí se tak jak má.
Snad už jsem si to vybrala za nás za všechny, problémy u doktorů a teď bude všechno u všech v pořádku a všichni budeme mít zdravé prcky a bez obtíží v těhotenství. Neboj, určitě to bude v pořádku, já se pořád jen těšila a těšila a strach na mě padl až den předem, ale pořádnej.
tak sa celkom začínam obávať mojej KO.Idem za necelé 2 týždne.. tak to snáď bude ok. Najhoršie je to čakanie ![]()
Ahoj holky,
tyynko, to mě teda mrzí-já měla teda úplně opačnej zážitek, všechno v pohodě, krev mi braly přímo tam, milý personál, na ultrazvuku si nás nechali trošku déle, aby se na mě mohla učit nějaká studentka(praxe)..no fakt super..až na ty nervy z čekání na výsledky..
.Jinak bříško teda nechám být, až naroste, tak naroste..jen ať je mimi v pořádku.. ![]()
A s tím FB,o mě to moc lidí neví..ale fotky tam dám až po triple testu až budu vědět pohlaví…beztak se mě každej bude ptát, jestli už víme co to je atd.. ![]()
tyynka píše:duckina píše:Zeptám se špatně, ale co je to OGTT? Asi mi to pak bude jasné, ale teď na to ne a ne přijít? Jinak gratulace k úspěšné kontrole, to je vždycky radost
ahojky,tak jsem byla dnes na KO,vše ok,poslechli jsme srdíčkošlo hlavně o výsledky cytologie,což dopadlo dobře
)
neptáš se vůbec špatně,já se na to ptala dr hned taky
to je na ten cukr..musim tam být v sedm nalačno a bez pití..dají mi vypít nějakej sajrajt a po hodině a pak po další hodině budou nabírat kvůli cukru..
jak normoš moc nejim a nepiju,tak je mi jasný,že najednou budu umírat hlady a žízní,když vim,že nic nebudu smět ![]()
duckina píše:tyynka píše:neptáš se vůbec špatně,já se na to ptala dr hned takyduckina píše:Zeptám se špatně, ale co je to OGTT? Asi mi to pak bude jasné, ale teď na to ne a ne přijít? Jinak gratulace k úspěšné kontrole, to je vždycky radost
)
to je na ten cukr..musim tam být v sedm nalačno a bez pití..dají mi vypít nějakej sajrajt a po hodině a pak po další hodině budou nabírat kvůli cukru..
jak normoš moc nejim a nepiju,tak je mi jasný,že najednou budu umírat hlady a žízní,když vim,že nic nebudu smět
Na tohle se netěším od začátku těhu..já na lačno asi odpadnu a ještě pít cosi přeslazenýho
a pak se 2 hodiny ani nehnout-to bude záhul…Ale prý si můžeme vzít černý neslazený čaj.. ![]()
duckina píše:
tak já si nesmim vzít ani to
Jakto?já slyšela, že se to může?Říkala mi to kámoška i ségra, které na tom byly-jen prý nevěděly, že tam budou 2 hodiny sedět bez hnutí, že by si vzaly aspoň mp3 nebo časák.Takže jsem ráda, že vím, že si ten časák mám vzít. ![]()
duckina píše:
jsem se na to ptala..
To já se pak taky zeptám..i když černý čaj mě taky nevytrhne.. ![]()
duckina píše:tyynka píše:neptáš se vůbec špatně,já se na to ptala dr hned takyduckina píše:Zeptám se špatně, ale co je to OGTT? Asi mi to pak bude jasné, ale teď na to ne a ne přijít? Jinak gratulace k úspěšné kontrole, to je vždycky radost
)
jak normoš moc nejim a nepiju,tak je mi jasný,že najednou budu umírat hlady a žízní,když vim,že nic nebudu smět
JO, na cukrovku, jansé, jen tuto zkratku jsme nikdy neslyšela.. Taky se na to netěším, sladkej sajrajt snad zvldánu, pořád lepší, než kdyby byl hořkej nebo tak.. Se utěšuju D Někde jsem čtla, že někomu dovolili s sebou mít neslazenej černej čaj, aspon k pití, to já bez jídla snad vydržím, ale to pití mě děsí víc.. Ale je to asi jak kde, podle doktorů nebo sestřiček
A taky to, že někde musíš ty dvě hodiny ležet úplně v naprostém klidu.. Brr. To je tedy vyšetření nic moc ![]()
tyynka píše:duckina píše:JO, na cukrovku, jansé, jen tuto zkratku jsme nikdy neslyšela.. Taky se na to netěším, sladkej sajrajt snad zvldánu, pořád lepší, než kdyby byl hořkej nebo tak.. Se utěšuju D Někde jsem čtla, že někomu dovolili s sebou mít neslazenej černej čaj, aspon k pití, to já bez jídla snad vydržím, ale to pití mě děsí víc.. Ale je to asi jak kde, podle doktorů nebo sestřičektyynka píše:neptáš se vůbec špatně,já se na to ptala dr hned takyduckina píše:Zeptám se špatně, ale co je to OGTT? Asi mi to pak bude jasné, ale teď na to ne a ne přijít? Jinak gratulace k úspěšné kontrole, to je vždycky radost
)
A taky to, že někde musíš ty dvě hodiny ležet úplně v naprostém klidu.. Brr. To je tedy vyšetření nic moc
Moje řeč teda..vyšetření jedna báseň
.Já nikdy nebyla zvyklá snídat-ale co beru prášky na šž, který musím na lačno, tak mi to pak houpe žaludkem-že bych hlady umřela..Tak jsem zvědavá, jak to zvládnu..Mě by spíš vyhovovalo vypít něco hořkýho než přeslazenýho ![]()