Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Radím Ti, řiď se vlastním instinktem, tj. podle sebe.
Nikdy nezapomenu na 17.srpen, bylo šílený vedro, ke 30ti st. Malýmu byl TÝDEN. Oblíkla jsem ho jen do body s krátkým rukávem, a přes něj plínku, kdyby zafoukalo. Načež tchýně poslala manžela pro svetr, zavinovačku a dupačky, že prej se prochladí. Do toho všeho ho navlíkli. Vrátili mi ho totálně zpocenýho. Ještě teď když si na to vzpomenu, mám osypky.
Už tehdy se mi z toho chtělo brečet, ale hormony,,, a nedokázala jsem se bábě postavit. Teď vím, jak je nebezpečný novorozenečka přehrát, a nikdy v životě už bych jí to nedovolila. Je to ženská co by i u moře chodila v roláku. ![]()
Ahojky,
rozhodně nedávej na tchýni, klidně ať tě odsuzuje, že jsi tyranka, ale sama píšeš, že se vzbudil zpocený. Podle mě nabalený až přes příliš. Náš do fusaku má body dl. rukáv, slabší mikinku, bundu, punčochy, frote ponožky, kalhoty, čepici a rukavice.
Ahoj, já mám těsně před porodem, takže nemůžu mluvit z vlastní zkušenosti, ale PA na předporodní přípravě nás učila, že dítěti se má dávat o jednu vrstvu víc než máme my, kvůli tomu, že se nehýbe a nesahat na ručičky a nos, jestli je teplé (miminka mají špatnou termoregulaci), ale sáhnout na záda jestli je studené nebo se potí a podle toho přibrat nebo ubrat vrstvu.
Nečetla jsem diskuzi, ale když jsem prosšla, co všechno má tvůj malý na sobě, tak jsem si říkala, že je to asi novorozeně
Pak jsem došla k tomu, že je stejně starý jako moje malá ![]()
Tak moje malá nosí do kočárku v 5ti stupních: body s dlouhým, ponožky, domácí vesměs lehké tepláky, čepičku a mikču - většinou jednovrstvou chlupatou. Dám ji do zimního fusaku a hotovo. Teď jsem zrovna přemýšlela, že už těch 5 st. je na zimní fusak moc, tak přesedlá na lehčí.
Naše babičky mají taky pořád pocit, že jí je zima ![]()
Na tchýni kašli
každý dítě je jiný a jen ty sama víš, co je pro něj nejlepší. Podle mě nejde srovnávat. Kámoška má hodně zimoumřivou holčičku, když jsou naše děti spolu, tak ona má vždy minimálně o vrstvu víc než nás kluk kterej se potí a ona má studený pracky
těžko srovnávat
dej na instinkt
A to nepochopí ani po tom, co vidí, že je malý spocený? Já mám super tchyni, ale v tomhle je taky trochu úzkostlivější. Ale nikdy nechtěla, abych ji dala vrstvu navíc. Vždycky ctila to, co jsem ji oblíkla, případně jsme se rozumě domluvily co a jak.
Dekuju holky za rady, trochu s tchyni bojujeme…uz od tehotenstvi…vsechno vi, vsechno zna a nejspis byla u zrodu Krista…normalne z maleho nedelam pecinku
jak tu nekdo psal, mame jarni fusak uz asi 14 dni a prave ten lezi tchyni tezce v zaludku…takze si vymysli…Doma mame nejvic dvacet stupnu a malej ma studeny odchov. Snazim se ho oblekat podle sebe a to mi vyhovuje nejvic…Vzdycky me rozhodi prave ta tchyne…no…pak clovek uplne zblbne a rika si kestli vazne nedela neco spatne. Dik holky za podporu ![]()