Je pro vás při výběru jména důležitá jeho oblíbenost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
30.8.25 12:25
@Venetia píše: Více

Vždyť teď se taky melou. Elinky a Máťové na miliardu způsobů, Emičky, Nelinky, Kubové a -ášové. Nic jiného člověk neslyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149473
30.8.25 12:27
@Venetia píše: Více

To byla holt taková doba no. První dcera po mamince, první syn po tátovi, další dcera po babičce atakdále.
Dnes už to není. Ale stále ještě pozoruji že trend pojmenování po otci trvá i když ne v takovém měřítku.
Dcery po mamince nedostávají jméno snad už vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107006
30.8.25 13:47
@Anna766 píše: Více

u syna ma taky jméno po tatínkovi…ale proste se jim líbilo nejvíc…nebyl to důvod
To same ja u starsiho syna, líbilo se mi, ale jmenoval se tak i tchán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.25 17:17

@Crystal87
Jen se pak nesmíte přestěhovat do Čech jako my. Tady je fakt každá 4.holčička do 5 let Sofinka 😬

Synovi jsme dali jméno začínající na stejné písmeno jako jeho táty a dědy, takže mají stejné iniciály. Dávat úplně stejné jméno mi připadá na hlavu.

• Citovat
  • Upravit
27012
30.8.25 17:42
@Anonymní píše: Více

To v plánu vážně nemáme… :mrgreen: onw by byla chudák i starší Viktorka, těch se dává strašně moc,… V okolí v cr o Sofince žádné nevím ale o Viky jo no… No a kluci mají taky jména v cr hodně asi dáváne ale tady vubec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
31.8.25 17:17
@Peppe731 píše: Více

Je super, že jste vybrali jméno, které se vám opravdu líbí bez ohledu na četnost a cokoliv jiného. A hlavně, že jste se na něm s manželem shodli. :palec:

Vím, že kdybych nedala dceři vysněné jméno, že bych toho litovala vždy, když bych ho na nějaké holčičce slyšela. A musím říct, že jsem s tím jménem pořád spokojená a že k dceři naprosto sedne - od miminka, dětství až po dospělost. A i dcera je s ním celý život naprosto spokojená a vůbec nikdy ji nenapadlo, že by se chtěla jmenovat jinak. To jméno má moc ráda. :srdce:

Přeji Ti, aby i Viktorka byla se svým jménem takto spokojená, hrdě ho nosila a dělala vám jen samou radost. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
31.8.25 17:34
@Crystal87 píše: Více

Pokud je to Tvoje vysněné jméno už dlouho, tak ho dej. Bez ohledu na cokoliv. Jak jsem psala výše, kdybych své vysněné jméno nedala, litovala bych toho.

A také Tobě přeji, ať je Sofinka se svým jménem spokojená, hrdě ho nosí a dělá vám jen samou radost. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149473
31.8.25 17:51
@Prelesta píše: Více

Mám to stejně. A děti mají normální jména která se dávají. Hlavní pro mě bylo aby měly svá jména v rámci rodiny a nebyli " pátým Jiříčkem " v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
31.8.25 22:31

@Peppe731 byla to jedna z podmínek, že nechci jméno z top 10, ideálně z top 20 nejčastějších. Mně by to vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
4.9.25 20:59
@Prelesta píše: Více

Také to tak mám a než jsme se dočkali první dcery, vysněné jméno skokově poskočilo v popularitě, navíc ho dala ještě kamarádka, která porodila dříve, ale nedat ho, by me mrzelo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze