Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
O novém potahu jsi neuvažovala, kdyby byl jinak nerozvrzaný?
Úplně v pohodě se s ním domluvte. Mě by to jako majiteli bylo jedno. A pokud by s tím měl problém, koupila bych na stávající gauč takové ty napínací potahy
Také bych s tím neměla problém, pokud tam pak gauč necháte..
O potahu jsem uvažovala, ale nemám s nimi žádnou zkušenost, tak nevím, jestli by na kožence neklouzal a jestli bych vůbec našla nějaký, co by seděl…ten gauč je takový „devadesátkový“ z naducaných polštářů vzadu i na opěrkách.
Na místě majitele bych byla naopak ráda, že se o byt vzorně staráte. S tím jak se chovají mnozí nájemníci by majitel taky mohl řešit neplacení nájemného a devastaci bytu. Nebo v lepším případě by nájemníci výměnu gauče chtěli po něm. Protože byt inzeroval jako zařízený. Takže pokud je pan majitel normální nebude s tím mít vůbec žádný problém.
V klidu bych majitele poprosila a poslala mu představu, co by tam mělo být. V nejhorším vám to odmítne nebo bude mít představu jinou. Ale jsou i majitelé, kteří by vám polovinu nového gauče zaplatili, pokud jsou si vědomi špatného stavu starého.
@Anonymní píše: Více
Proč by měl být majitel naštvaný? Normálně se s ním domluv, řekni jak to je. Když bude chtít ten starý gauč zachovat, tak si ho může odvézt, když ne tak se vyhodí a je to. Žádný problémy neděláte, nájem platíte, tak nevidím problém. Přece si nevyhodí nájemníky co jsou v pohodě jen kvůli gauči.
A neuvažovali jste o svém bydlení? Než mít nervy, jestli si můžete koupit nový gauč nebo sedět na pronajatém rozdrbaném…
Máte případně zkušenost s nějakými napínacími potahy? Která firma je dělá kvalitní a ne moc drahé? Aby to neklouzalo a byl nějaký příjemný materiál a ne úplná umělina…pokud vůbec to jde ![]()
Kozenkova sedacka je absolutni shit, ktery se zacne driv ci pozdeji drolit a praskat. Dost mozna, ze tam zustala po predeslem najemnikovi.
Ja treba pronajimam byty nezarizene, ale nekdy tam neco po predeslych najemnicich zustane - naposled trebas starsi kombinovana velka lednice.
Souc. najemnik ji nejakou dobu pouzival, ale pak prisel s dotazem, jestli si muze koupit svou- je to platici cistotny najemnik, tak proc ne, naopak to beru, ze se tam takhle jeste vic usadli-uz to nebude si jen sbalit igelitku trebas, ale vic starosti a reseni.
Urcite komunikujte s majitelem bytu, a souc. sedacku si vyfotte, jak vypada, aby za ni pak nechtel jeste jednou pri vasem odchodu vam ztrhavat kauci, lidi to proste zkousi.
A vse pisemne, nejlepe mailem reste.
@Anonymní píše: Více
Jo
to jsou taky neustále diskuze…já bych chtěla něco koupit, muž nechce hypotéku…ceny jsou šílené…nějaký základ bychom měli, ale
stejně teď tady v okolí není moc dobrá nabídka.
Dobrý den, nemůžeme se s manželem shodnout a tak hledám pohled z druhé strany. Oč jde: bydlíme v nájmu, který je částečně zařízený. Je tu velký rohový gauč z koženky, který už při našem nastěhování měl pár drobných šrámů. Po pěti letech má už některá místa dost odrbaná. Pořád je použitelný ale, já bych ráda poprosila majitele, zda bychom si nemohli pořídit gauč nový, s tím, že mu ho tady pak klidně necháme. Vadí mi odrbání a koženka, chtěla bych nějaký látkový. Manžel se bojí, že bude majitel naštvaný a že nám už neprodlouzi nájem, že nás bude považovat za problémové nájemníky, se kterými musí furt něco řešit. Podotýkám, že žádné problémy neděláme, nájem platíme vždy včas, všechny nedoplatky za služby taky ihned uhradíme, sousedy nerušíme a pod.
Vy, kdo taky pronajimáte byt, jak byste se na situaci dívali? Je mi jasné, že do hlavy našeho majitele nikdo nevidíte, jde mi jen o další pohledy na věc.
Prosím anonymně, nevím, jestli tady náš majitel či jeho žena nechodí.