Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Zadej si do googlu napinaci potahy. Je jich tolik, az se prodavaji.
Já jako majitel počítám s tím, že nábytek či spotřebiče, které jsem před lety pronajala, nejsou nesmrtelné a že nájemníci budou chtít vyměnit vadný kus za nový, určitě bych kvůli tomu nikoho nevyhazovala, zvlášť když platí, takových nájemníků je málo.
Kdyby na to měli, tak by už svoje asi měli. Nemyslíš?
![]()
Zakladatelko normálně se s ním domluvte.
Však vám hlavu neukousne.
V našem bytě bych Vám ho klidně nechala i odvést s sebou, až se budete třeba jednou stěhovat.
Vždyť to vyjde nastejno a pokud by Vám to vyšlo, tak byste nevyžadovali peníze z okna jako teď…
Za zeptání vůbec nic nedáte..
stará odrbaná koženka socíkoveho typu je hnus..
navrhla bych majiteli, zda ji nemůžu vyhodit a koupit si za své peníze vlastní sedačku…
Pokud by nesouhlasil, tak třeba nabídnout, že si na novou část přispějeme.. potahy to prostě nespasí…
Však já bych ráda něco koupila, to muž se cuká…stejně to aktuálně nejde, úspory máme ještě dva roky vázané v jednom finančním produktu, co by nám je měl trochu zhodnotit. Ale na inzeráty s prodejem se dívám průběžně…nabídka je dost marná (v naší cenové relaci).
Ahoj, s majitelem bych se domluvil. Pokud je rozumný a vy vše zařídíte (koupi nového, odvoz a likvidace starého) tak není důvod, aby byl zásadně proti.
Taky pronajimame.. tohle je v pohode, to snad nemuze nikomu vadit.. vzdy je vse o domluve ![]()
Já s tím nikdy neměl problém. Vždy jsem nájemníkům říkal že mohou cokoliv z bytu vyhodit a koupit si tam co chtějí (nebyly tam nové věci). S tím že až se budou stěhovat ať si to klidně odvezou. Upřímně -podle mě se lépe pronajímá prázdný byt, než s odrbaným gaučem
. A jak už tady někdo psal, platící a pohodový nájemník je poklad, tak věřím že majitel Vám ve všem vyjde vstříc.
Edit: Teď jsem si to přečetl znovu a pořádně : že nás bude považovat za problémové nájemníky, se kterými musí furt něco řešit. To může trochu měnit situaci.
Máme respektive měli jsme taky částečně zařízený byt, když jsme chtěli něco nového, zavolali jsme že bychom rádi vyměnili to či ono a vždy nám bylo řečeno - to staré někomu dejte nebo vyhoďte a pořiďte si dle sebe, už to má své roky
, v evidenčním liště se to napsalo že to a to bylo odstraněno, nahrazeno a hotovo..
Bydlíme tady teda už dlouho, takže majitel ( vietnamec)nepředpokládá že se budeme stěhovat a popravdě ani my o tom neuvažujeme vzhledem k nájmu ( 80 m na náměstí a platíme 8500).. což jinde prostě nesezeneme takhle levné..
Jediné na čem jsme se domluvili a platili půl na půl byl nový bojler. On je rád že jsme tady, protože když potřebuje v jiných bytech drobné úpravy, opravy volá manželovi, který to zařídí ( o to nám vždy poníží nájem na ten měsíc) Všechno je jen o domluvě.
Mě by to jako majiteli vůbec nevadilo
@BobrP píše: Více
Jen upřesním, že jinak s majitelem nic neřešíme…jen vždy roční vyúčtování, případně nějaká revize apod. Fakt si myslím, že jsme bezproblémoví, vždy platíme vše včas. O byt se normálně staráme. I předchozí nájmy byly vždy na minimálně 5 let (ještě na VŠ a pak za svobodna).
Manžel spíš řeší to, že když jsme se na byt šli poprvé podívat, tak jsme se ptali, zda jde nějaký nábytek dát pryč. A to majitel říkal, že ne, že to nemá kam dát. Ale říkám si, že teď už se 5 let „známe“, tak by třeba byl přístupný diskuzi o novém gauči…když my to všechno zařídíme a zaplatíme.
pokud je to jak píšeš, tak tebou popisovaná sedačka se dává na bazoši tak za odvoz, čili je bezcenná a majitel to jistě ví, takže na jeho místě - jak vidíš - by většina z nás žádný problém s novou sedačkou či i nějakým menším starým nábytkem neměl..
můj nájemník si třeba nakoupil krásný nábytek a ten starý nastěhoval do sklepa, takže v pohodě, i kdyby to vyhodil (což tak nakonec stejně dopadlo), tak OK…
ono po třeba 15+ letech užívání je to na nábytku prostě fakt dost vidět, na sedačce (a posteli, matracích a kobercích i spotřebičích) obzvlášť… I linka, která není z masivu či hodně kvalitní, a vaří se v ní, má po 15- 20+letech už „dost“…
Rozumný majitel to ví…
No tak po mě chtěla taky nájemnice vyměnit sedačku, souhlasila jsem. To jsem netušila, že do obýváku laděného do šeda, koupí takovou tu béžovou látkovou hrůzu z Ikey. A ano, bohužel i po jejím odchodu zůstala
Poučení pro příště, raději s konzultací, někteří lidi nemají vkus.
Co se libi jednomu, nemusi se libit druhemu, ty v tom zit nebudes, takze v klidu.
Me se zas nelibi ladeni doseda, treba, a byt k pronajmu bych takto jednostrane nikdy neladila.