Obměna nábytku v nájmu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5683
6.10.25 10:33
@Anonymní píše: Více

Zadej si do googlu napinaci potahy. Je jich tolik, az se prodavaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
6.10.25 10:43

Já jako majitel počítám s tím, že nábytek či spotřebiče, které jsem před lety pronajala, nejsou nesmrtelné a že nájemníci budou chtít vyměnit vadný kus za nový, určitě bych kvůli tomu nikoho nevyhazovala, zvlášť když platí, takových nájemníků je málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15599
6.10.25 11:04

Kdyby na to měli, tak by už svoje asi měli. Nemyslíš? :roll: :roll:

Zakladatelko normálně se s ním domluvte. ;) Však vám hlavu neukousne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
6.10.25 11:21

V našem bytě bych Vám ho klidně nechala i odvést s sebou, až se budete třeba jednou stěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.25 11:30

Vždyť to vyjde nastejno a pokud by Vám to vyšlo, tak byste nevyžadovali peníze z okna jako teď…

• Citovat
  • Upravit
25010
6.10.25 11:35

Za zeptání vůbec nic nedáte..
stará odrbaná koženka socíkoveho typu je hnus..
navrhla bych majiteli, zda ji nemůžu vyhodit a koupit si za své peníze vlastní sedačku…
Pokud by nesouhlasil, tak třeba nabídnout, že si na novou část přispějeme.. potahy to prostě nespasí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.25 11:36

Však já bych ráda něco koupila, to muž se cuká…stejně to aktuálně nejde, úspory máme ještě dva roky vázané v jednom finančním produktu, co by nám je měl trochu zhodnotit. Ale na inzeráty s prodejem se dívám průběžně…nabídka je dost marná (v naší cenové relaci).

• Citovat
  • Upravit
10265
6.10.25 11:36

Ahoj, s majitelem bych se domluvil. Pokud je rozumný a vy vše zařídíte (koupi nového, odvoz a likvidace starého) tak není důvod, aby byl zásadně proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12286
6.10.25 12:02

Taky pronajimame.. tohle je v pohode, to snad nemuze nikomu vadit.. vzdy je vse o domluve :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
6.10.25 12:41

Já s tím nikdy neměl problém. Vždy jsem nájemníkům říkal že mohou cokoliv z bytu vyhodit a koupit si tam co chtějí (nebyly tam nové věci). S tím že až se budou stěhovat ať si to klidně odvezou. Upřímně -podle mě se lépe pronajímá prázdný byt, než s odrbaným gaučem :-). A jak už tady někdo psal, platící a pohodový nájemník je poklad, tak věřím že majitel Vám ve všem vyjde vstříc.

Edit: Teď jsem si to přečetl znovu a pořádně : že nás bude považovat za problémové nájemníky, se kterými musí furt něco řešit. To může trochu měnit situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
6.10.25 14:08

Máme respektive měli jsme taky částečně zařízený byt, když jsme chtěli něco nového, zavolali jsme že bychom rádi vyměnili to či ono a vždy nám bylo řečeno - to staré někomu dejte nebo vyhoďte a pořiďte si dle sebe, už to má své roky :nevim:, v evidenčním liště se to napsalo že to a to bylo odstraněno, nahrazeno a hotovo..
Bydlíme tady teda už dlouho, takže majitel ( vietnamec)nepředpokládá že se budeme stěhovat a popravdě ani my o tom neuvažujeme vzhledem k nájmu ( 80 m na náměstí a platíme 8500).. což jinde prostě nesezeneme takhle levné..
Jediné na čem jsme se domluvili a platili půl na půl byl nový bojler. On je rád že jsme tady, protože když potřebuje v jiných bytech drobné úpravy, opravy volá manželovi, který to zařídí ( o to nám vždy poníží nájem na ten měsíc) Všechno je jen o domluvě.
Mě by to jako majiteli vůbec nevadilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.25 15:48
@BobrP píše: Více

Jen upřesním, že jinak s majitelem nic neřešíme…jen vždy roční vyúčtování, případně nějaká revize apod. Fakt si myslím, že jsme bezproblémoví, vždy platíme vše včas. O byt se normálně staráme. I předchozí nájmy byly vždy na minimálně 5 let (ještě na VŠ a pak za svobodna).

Manžel spíš řeší to, že když jsme se na byt šli poprvé podívat, tak jsme se ptali, zda jde nějaký nábytek dát pryč. A to majitel říkal, že ne, že to nemá kam dát. Ale říkám si, že teď už se 5 let „známe“, tak by třeba byl přístupný diskuzi o novém gauči…když my to všechno zařídíme a zaplatíme.

• Citovat
  • Upravit
25010
6.10.25 16:38

pokud je to jak píšeš, tak tebou popisovaná sedačka se dává na bazoši tak za odvoz, čili je bezcenná a majitel to jistě ví, takže na jeho místě - jak vidíš - by většina z nás žádný problém s novou sedačkou či i nějakým menším starým nábytkem neměl..
můj nájemník si třeba nakoupil krásný nábytek a ten starý nastěhoval do sklepa, takže v pohodě, i kdyby to vyhodil (což tak nakonec stejně dopadlo), tak OK…
ono po třeba 15+ letech užívání je to na nábytku prostě fakt dost vidět, na sedačce (a posteli, matracích a kobercích i spotřebičích) obzvlášť… I linka, která není z masivu či hodně kvalitní, a vaří se v ní, má po 15- 20+letech už „dost“…
Rozumný majitel to ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.25 16:49

No tak po mě chtěla taky nájemnice vyměnit sedačku, souhlasila jsem. To jsem netušila, že do obýváku laděného do šeda, koupí takovou tu béžovou látkovou hrůzu z Ikey. A ano, bohužel i po jejím odchodu zůstala :roll: Poučení pro příště, raději s konzultací, někteří lidi nemají vkus.

• Citovat
  • Upravit
5683
6.10.25 17:25

Co se libi jednomu, nemusi se libit druhemu, ty v tom zit nebudes, takze v klidu.

Me se zas nelibi ladeni doseda, treba, a byt k pronajmu bych takto jednostrane nikdy neladila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný