obrázky do dětského pokojíčku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2472
14.9.14 10:50

Vyjímka nejsi. Dceři je 23 měsíců a pokoj má sice dětský, ale tak nějak s ohledem na naše estetické cítění. Je laděný do tyrksové, chladné modré a minimum fialkové jako kontrastní barva. Barevné zdi jsou podle mě vyloženě ztráta času (ale každému podle jeho vkusu a míry ochoty investovat za pár let do nové výmalby). My máme na zdi (jsme v nájmu) barevné nalepovací puntíky excentricky rozházené po celém pokoji, takže nevytvářejí jasný vzor (odsud: http://www.fler.cz/…-zed-3636947 Zrovna tahle fotka je trochu peklo, ale představ si toho tak půlku na ploše 20m2). Až přestanou bavit, slepíme je spolu a vyhodíme a ani nemrknu.
Skříně máme moje staré z dětského pokojíku natřené na šedou, s bílými hladkými knopkami na otvírání. Postýlka bílá, přebalovací pult je náš starý butcher`s stůl z IKEA (dřevo a nerez). Obrázky máme jinak tři - jeden z lepících tyrkysových washi pásek, který jsem dceři udělala, dva od Jou Jou z fleru (stylizovaná dětská kresba, ale nic, z čeho by se mi dělalo vyloženě nevolno a alespoň je to originál). Koberec jsem koupila za půlku vyřazený z IKEA tenhle: http://www.ikea.com/…ts/00228791/ Měl na sobě dva pidi fleky, ty jsem setřela dětskými ubrousky a bylo. Za to na světlech jsem se vyřádila, lustr je hladká polská designovka, uspávací světlo italské (až se to dceři zhnusí, tak si ho ráda vezmu já :-D http://www.pop-line.fr/…oolight.html )
Záclona normální bílá, stejnou máme v kuchyni. Závěs fialkový hladký bez motivů.
Celkově to je vzdušné, světlé, přehledné a co „chybí“ na barvách, to dodají hračky.

Příspěvek upraven 14.09.14 v 10:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
14.9.14 10:55

Jinak si ještě neodpustím poznámku k hračkám - jasně, že se člověku domů dostane plast, tomu se nevyhne, ale snažíme se dceru trochu „kultivovat“ a kupovat dřevěné věci, hrát si s kartónem, papírem, látkami. Jako „houpací“ zvíře jsme si od příbuzných (v hrůzném očekávání, že přibude nějaký plastový houpací dinosaurus nebo něco takového) objednali nafukovacího slona od Fatry. Za pár korun, já si ho pamatuju ze svého dětství a až z něj vyroste, prostě ho vyfouknu a nebudu řešit krám metr na půl metru velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
14.9.14 12:50
@Cukřinka píše:
Jinak si ještě neodpustím poznámku k hračkám - jasně, že se člověku domů dostane plast, tomu se nevyhne, ale snažíme se dceru trochu „kultivovat“ a kupovat dřevěné věci, hrát si s kartónem, papírem, látkami. Jako „houpací“ zvíře jsme si od příbuzných (v hrůzném očekávání, že přibude nějaký plastový houpací dinosaurus nebo něco takového) objednali nafukovacího slona od Fatry. Za pár korun, já si ho pamatuju ze svého dětství a až z něj vyroste, prostě ho vyfouknu a nebudu řešit krám metr na půl metru velký.

tak mě plastový hračky nevadí, neb jsou omyvatelný. ale plastovy kusy nábytku to nee. Ještě tak mini stolek se židličkou, protože je to hodne docasny, tak pochopim, ale jinak ne.
dřevo mám moc ráda, paradoxně bych si do bytu ale nedala třeba skříně typu a la selská jizba.
a co se tyce tech obrazku, tak ja třeba snesu jednu vkusnou postavičku v rohu detskyho povleceni a třeba i povleceni s oveckama, když jsou ty ovce decentni, ale vadi mi rvave obrazky typu Vcelka Maja apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
14.9.14 15:02

Já mám třeba barvy ráda. I veselé obrázky. Ale přesto mají děti v pokojíčku nábytek bílý, protože je variabilnější a vydrží dýl. Nevyhla jsem se obrázkům s dceřinýma oblíbenýma postavama :roll: ale jakmile se jí přestanou líbit dostane do rámečku něco jiného. Zdi máme žluté. Záclony mléčné s vyšitýma nebarevnýma hvězdičkama (předtím byly v ložnici) a tmavě fialové závěsy, aby dovnitř nešlo světlo.
A povlečení si dcera vybírá sama, takže má jedno modré se žirafou, fialové se žirafou a teď nově jedno černobílé s písmenkama. Když mě se moc povlečení žádné nelíbí :think: Buď to je kýč jak bič - samý disney motiv a nebo jak po babičce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný