Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Edita27 No zase tak moc z ní vyčerpaný nejsem… Teda jestli si pod pojmem „vláčky“ představujeme oba to samé. Pro mě jsou to modelové zmenšeniny skutečně existujících železničních vozidel… Pod pojem „vláčky“ nezahrnuju hračky a la Mašinka Tomáš a další, co jezdí po dřevěných nebo plastových kolejích…
@Jura007 Je mi to jasný. Chtěla jsem jen zjistit kde co je v Brně. Jen na kouknutí modýlků železnic. Syn je zatím malý na nějaké rozsáhlejší železnice. Tomu zatím stačí málo
Na tu Křenku se určitě podívat půjdem.
No, na Křence pořádají ježdění pro veřejnost jednou ročně, myslím to bývá v říjnu… Jinak jsou tam jen schůzky klubu a práce na kolejišti.
Krásné modelové vláčky (stálá výstava) mají taky u nás ve Žďáře nad Sázavou v Kulturním domě ![]()
@tery16 Už jsem o tom slyšel, to je myslím „Kolejiště Vysočina“.
@Jura007 Pohledala jsem odkaz
http://www.mkzdar.cz/
Byli jsme tam cca před rokem, tak nevím, zda něco přibylo. Bylo tam spíše okolí Žďáru, Nové Město na Moravě…moc se nám líbilo, nemohla jsem odtam manžela dostat.
Takže určitě doporučuju i dospělejším exemplářům ![]()
@Edita27 píše:
@Jura007 Je mi to jasný. Chtěla jsem jen zjistit kde co je v Brně. Jen na kouknutí modýlků železnic. Syn je zatím malý na nějaké rozsáhlejší železnice. Tomu zatím stačí máloNa tu Křenku se určitě podívat půjdem.
Od tří let je u nás hitem
www.modelovysvet.cz
A letos jsme objevili u Olympie vláček který vozí děti i rodiče
A ta Josefská není jen pro modeláře? Na té Křence to asi teda pro nás není.>$ @alifie Vláčky u Olympie už známe, je to tam moc pěkné ale v tomto počasí…
@alifie No tak když se dívám na stránky té Josefské tak to je u nás na celý den
.Vypadá to dost dobře.
@Edita27 píše:
@alifie No tak když se dívám na stránky té Josefské tak to je u nás na celý den.Vypadá to dost dobře.
Moji kluci jsou schopní trávit tam hodiny - a to tam chodíme už několik let tak 2× za rok. ![]()
@alifie To věřím.
To si tam můžou kluci i ošahat? Např. jezdit s tankem nebo rc autem? Nebo i ta mašinka tomáš. Modely vláčků to je mi jasný že to bude jen na koukání.
@Edita27 píše:
@alifie To věřím.To si tam můžou kluci i ošahat? Např. jezdit s tankem nebo rc autem? Nebo i ta mašinka tomáš. Modely vláčků to je mi jasný že to bude jen na koukání.
Pro malé děti je tam stoleček cca 1m x 1m, kde si mohou posunovat mašinky a vagonky rukama - je to taková malá dřevěná (nebo plastová) vláčkodráha. Pro větší děti je tam závodní dráha pro autíčka (věčně obsazeno, ale i na nás nakonec došla řada
), a pro ještě větší děti je tam terén s jedním autíčkem na dálkové ovládání. (Byli jsme tam naposledy loni, takže se mohlo něco změnit). Jo a ještě je tam stoleček, s elektrickou mašinkou, kde děti mohou měnit rychlost a směr jízdy na malem kruhovém kolejišti - a na tu mašinku si mohou děti šáhnout taky.
Ještě jsem si dneska vzpomněl, že jsme s kolegou vymysleli pro jeho synka trasu, jak se v Brně v rámci zón 100 a 101 povozit vlakem: z Hlavního nádraží po trati S3 na Tišnov do stanice Lesná nebo Královo Pole (je to jedno), tam nasednout na autobus č. 84 a dojet s ním na konečnou na Staré osadě. Pěšky přejít na nádraží Brno-Židenice (je to asi 300 metrů) a sednout na vlak z Letovic směr Křenovice. Vystoupit v Chrlicích, tam přejít na konečnou autobusu č. 63 a vrátit se k Hlavnímu nádraží. Zábava tak na půl dne, ale až bude hezky…