Obřízka u 2,5letého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2226
15.11.15 17:43

Zdravím, taky bych vyčkala. My jsme na pinďu nešahali vůbec, takže nemám představu, jak mu to třeba ve - 2-3 letech šlo nebo nešlo přetáhnout. Ale jak byl bez plíny, tak si s ním začal hrát sám a teď, v necelých 3,5 už ho přetáhne celý…U malého postupuju stejně. Pokud nemá žádné potíže, rozhodně bych to minimálně konzultovala s jiným lékařem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
15.11.15 18:14

Nejstarsimu synovi to zacalo povolovat pred patymi narozeniny, do te doby dirka nula, najednou dirka tak pulka prumeru zaludu. Postupne se to rozsiruje, uz mu jde castecne pretahnout.
Ctyrletymu a triletymu vubec. Ve 2,5 letech by musel byt hodne vazny duvod, abych na obrizku pristoupila, treba opakovane zanety. Jinak nevidim duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
18.11.15 19:49

Už jsem to tady psal mnohokrát, nepřetahovat!!!

Průměrný věk kdy je předkožka stažitelná je až 10,4 roku. Manipulovat s tím u dvouletého a nasazovat v tom věku kortikoidní masti je vyložený nesmysl. Ty mají smysl až v pubertě pokud nepomůže přirozené roztahovací cvičení. Já jenom žasnu, co někteří doktoři a urologové dělají, mnozí jsou třeba i nekritičtí zastánci obřízky a přitom vůbec nevědí, co to ta obřízka je a jaké může mít negativní důsledky pro sexualitu.

Přiznávám, že jsem před rokem a půl také vůbec nevěděl, co to ta obřízka vůbec vlastně je. Povšechnou informaci, že je to operace, při níž se odstraní předkožka penisu jsem věděl. Neměl jsem však patřičné informace o funkci předkožky. Domníval jsem se, že je to nadbytečná rudimentní kožní řasa. Nyní však vím, že předkožka je důležitý multifunkční přídatný orgán penisu, z níž ta funkce, která byla pokládána za jedinou, totiž aby v klidu kryla žalud, je z nich ta nejméně důležitá. Až na 15% dospělých mužů má při plně zachovalé předkožce svůj žalud trvale odkrytý. Mnohem důležitější je senzorická a sexuální funkce předkožky. Při její radikální amputaci přijde muž o přes 70% svých nejcitlivějších erotogenních zakončení a citlivost penisu je tak sníží na pouhou čtvrtinu. To má pro mnohé obřezané muže fatální důsledky, jako je třeba ztráta výrazného prožitku při sexu nebo anorgasmie.

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…dky-obrizky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
8.1.18 20:31

Dobrý den. Dnes po kontrole na urologii nám byla doporučena obrizka. Ptala jsem se doktora, zda to vazne považuje za nutne a nevyresilo by ještě počkat. Prý v jeho případě ne. Malému zkouším přetahovat vazne lehce, jelikož mám strach z natrzeni a jizev. Ale pretahnout nám zatím neslo. Má tu predkozku takovou lehce zacervenalou. Doktor neřekl, ze by to byl přímo zanet. A při curani se mu pinda občas nafoukne, jakoby se moč dostala pod kůži. Jinak bych řekla ze mu močení problémy nedělá. Malému jsou 2 roky a 4 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
8.1.18 21:20

@lucik3786 Já bych určitě ještě počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
8.1.18 21:28
@lucik3786 píše:
Dobrý den. Dnes po kontrole na urologii nám byla doporučena obrizka. Ptala jsem se doktora, zda to vazne považuje za nutne a nevyresilo by ještě počkat. Prý v jeho případě ne. Malému zkouším přetahovat vazne lehce, jelikož mám strach z natrzeni a jizev. Ale pretahnout nám zatím neslo. Má tu predkozku takovou lehce zacervenalou. Doktor neřekl, ze by to byl přímo zanet. A při curani se mu pinda občas nafoukne, jakoby se moč dostala pod kůži. Jinak bych řekla ze mu močení problémy nedělá. Malému jsou 2 roky a 4 měsíce

BALONING NENÍ VŮBEC DŮVOD PRO ZMRZAČENÍ PENISU AMPUTACÍ PŘEDKOŽKY!!!

V jeho věku je to normální přirozený stav.

http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…i-u-chlapcu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
8.1.18 21:49

@gin 124 dekuji za reakci. Něco jsem o tom dnes četla a o tomto “jevu” prave prvně. Nechci prave malého v tomto směru vůbec trápit a operace je pro mne krajní řešení, tak se snažím zjistit co nejvíce informaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
8.1.18 21:53
@lucik3786 píše:
@gin 124 dekuji za reakci. Něco jsem o tom dnes četla a o tomto “jevu” prave prvně. Nechci prave malého v tomto směru vůbec trápit a operace je pro mne krajní řešení, tak se snažím zjistit co nejvíce informaci

Zítra napíšu více a jednoho primáře vám doporučím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
8.1.18 22:20

@gin 124 dekuji moc! Čím více čtu, tak tím více mám chut jit zmackat ten papír k hospitalizaci. Jsem tak hloupá, ze jsem si něco nenacetla včera a nevyrukovala s těmito argumenty na pana doktora. Zda on tomto “balonkovani” vůbec slyšel?! Přišlo mi prave, ze jak jsem tento “problém” vyslovila, tak to hned bral jako prave další důvod pro obrizku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
9.1.18 09:27
@lucik3786 píše:
@gin 124 dekuji moc! Čím více čtu, tak tím více mám chut jit zmackat ten papír k hospitalizaci. Jsem tak hloupá, ze jsem si něco nenacetla včera a nevyrukovala s těmito argumenty na pana doktora. Zda on tomto “balonkovani” vůbec slyšel?! Přišlo mi prave, ze jak jsem tento “problém” vyslovila, tak to hned bral jako prave další důvod pro obrizku

Určitě slyšel, žel mnozí doktoři u nás na to mají zcestné názory. Mnozí též z různých důvodů rádi obřezávají. Nejčastějším důvodem je ten, že je to velmi dobře bodově ohodnocené a mnozí ke všemu mají zastaralé názory a vůbec nemají ponětí o všech funkcích předkožky.

Naštěstí všichni doktoři nejsou takoví. MUDr Vladimír Němec PhD k tomu píše:

Pokud konzervativní způsob je neúspěšný, je nutné operační řešení. Tento zákrok se
provádí pouze v celkové anestezii a spočívá v „naříznutí“ předkožky v místě zúžení
do takové vzdálenosti, aby se dala předkožka volně přetáhnout. Oba listy předkožky
se potom sešijí vstřebatelnými stehy. Není třeba se tedy obávat, že touto operací
přijde chlapec o část či celou předkožku.

http://www.mudrnoragregorova.cz/predkoz.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
10.1.18 09:31
@lucik3786 píše:

Rozhodl jsem se, že vám pošlu pár odkazů. Ten první je sice pro starší kluky, ten pan doktor tam v poradně dospělým ani rodičům neodpovídá, považuju však užitečné si to přečíst:

http://www.strankyprokluky.cz/…a-predkozka/

http://www.predkozkapenisu.cz/

Žel, na MUDr Staňka vám dát kontakt nemohu, protože působí v zahraničí, ale matkám jako vy mohu dát kontakt na jiného lékaře, který to řeší obřízkou pouze v případě, pokud je to nutné.

Nevylekejte se. Tyto věci řeší buďto urologové, kteří mají atestaci na ošetřování dětí nebo dětští chirurgové. Ten lékař je dětský chirurg s třicetiletou praxí. Má na svých stránkách též poradnu, ale můžete mu i napsat na email nebo zavolat. On je velice ochotný. Na mé doporučení tam byla jedna matka až z Bratislavy a tak její syn unikl zbytečné obřízce, o které tvrdili ve fakultní nemocnici na Kramároch, že je nezbytná.

http://liborjanecek.cz/poradna

Na stránkách má uvedenou soukromou ordinaci Ústí nad Orlicí, ale jinak je primářem v Oblastní nemocnici v Kolíně, v Hradci jednou za čtrnáct dní odpoledne pouze ordinuje. U vašeho syna dle všeho operace nutná nebude, ale to musí posoudit zodpovědný lékař a pan primář Janeček je zatím jediný, kterého mohu s klidným srdcem doporučit.

Právě teď je v poradně, že se za ním chystá zajet ze stejného důvodu jedna matka 7-letého syna z Trutnova, protože k tamější nemocnici nemá důvěru a pan primář ji odepsal, že ta obřízka pravděpodobně nebude potřeba. Ono je v ČR na 95% těch obřízek, které se provádějí ze „zdravotních“ důvodů, naprosto zbytečných.

Jenom je mi líto, že jsem o tom panu primářovi v době, kdy Janča2002 založila toto vlákno, ještě nevěděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
20.1.18 15:11

@Mmsg Papíry už jsou v kosi. Rozhodla jsem se nechat to na přírodě a pokud by nastal problém, tak poté navstivime p. MUDr. Janečka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí