Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jako Češka si troufám říct, že Češi smrdí. Je v tom to pravidlo, že jeden extra smradlavý Čech to zkazí 10 voňavým, ale taky je v tom ta statistika spotřeba parfémů a deodorantů u nás a ve světě. A tohle se nedá popřít. A nemyslím si, že by to bylo o tom, že se myjeme stejně a míň voníme. Kdysi bylo srovnání snad i o frekvenci mytí a depilaci. Bohužel. V tomhle topka nejsme.
Ano spousta čechů smrdí, jsou to hlavně ty týpci kteří pravidelně vysedávají někde v začouzené putyce, a nad pulitrem piva rozebírají fotbalové utkání. Pak je spousta češek, co si hlavu umyjí jednou za uherský rok, a zdobí je blondatý mastný přeliv, co jim několik centimetrů odrůstá. Pak jsou chlápci, co o sebe dbaj, voní, a světe div se, jsou to češi! I mezi náma holkama se najdou ty které se o sebe snaží dbát. Cizince nemohu posoudit, zas tolik necestuji, ale co vím tak třeba Amíci mají daleko větší problém s tloušťkou. Dost jich je fakt nechutně sádelnatých. To jsou jen takové obecné věci. Asi tak, hodně čechů o sebe nedbá, tak si snad vybereme toho, který ví, co je antiperspirant.
janine24 píše:
Jako Češka si troufám říct, že Češi smrdí. Je v tom to pravidlo, že jeden extra smradlavý Čech to zkazí 10 voňavým, ale taky je v tom ta statistika spotřeba parfémů a deodorantů u nás a ve světě. A tohle se nedá popřít. A nemyslím si, že by to bylo o tom, že se myjeme stejně a míň voníme. Kdysi bylo srovnání snad i o frekvenci mytí a depilaci. Bohužel. V tomhle topka nejsme.
Je to spíš v tom, že Češi jsou v tom pozadu…v tom jak se voní..oblékají…nebo celkově dbají na módu. Když si vemete jiné evropské země..italové, francouzi..němci, tak ti jsou v tomoto o hodně napřed. Když teta jela do Itálie, tak řekla, že tam jsou chlapi v pokročilém věku na jiné úrovni, než chlapi tady. Nechci tu nikoho urážet, ale tak to je.
Sumaya píše:janine24 píše:Je to spíš v tom, že Češi jsou v tom pozadu…v tom jak se voní..oblékají…nebo celkově dbají na módu. Když si vemete jiné evropské země..italové, francouzi..němci, tak ti jsou v tomoto o hodně napřed. Když teta jela do Itálie, tak řekla, že tam jsou chlapi v pokročilém věku na jiné úrovni, než chlapi tady. Nechci tu nikoho urážet, ale tak to je.
No ono je asi jedno, jeslti jsou pozadu nebo se prostě míň myjí nebo voní, je tam prostě rozdíl. A patriot nebo nepatriot by to měl uznat. Páč je to objektivní.
Jitule
musím podotknout, že když ti nevoní chlap kvůli svému pyžmu, tak to neznamená, že je prase a tohle je jen tvůj subjektvní postoj ![]()
Přítel je černoch a musím říct, že jsem žádnou vonavou odlišnost nespozorovala.
A holky, když už jsme u těch smradů a pachů, víte že skutečná přitažlivost mezi partnery se pozná ve chvíli, kdy voní přirozeně, tzn. žádný deo, žádné parfémy, mýdla atd. (nemyslím mít doma spocenýho chlapa po maratonu a čuchat k jeho podpaží)
Miarei píše:
Jitule
musím podotknout, že když ti nevoní chlap kvůli svému pyžmu, tak to neznamená, že je prase a tohle je jen tvůj subjektvní postoj
Přítel je černoch a musím říct, že jsem žádnou vonavou odlišnost nespozorovala.
Ale já jsem nic takového nenapsala, tak to nepřekrucuj, spíš si to dvakrát přečti než něco napíšeš…
Ano, s tímhle musím souhlasit. Ti dva si prostě musí sednout a vonět si. Myslím že každý ví, o čem je řeč. Je to opravdu přirozená vůně osoby a i přes požívání různých přípravků prostě zblízky cítit je. A bud je tomu druhému příjemná nebo ne. Troch mu to připomíná jak pořád čuchám svému miminku za krček a to je uplně ta nejkrásnější vůně co znám. ![]()
JituleB1 píše:
Mě taky smrdí když přijedu někam jinam, třeba do Turecka, třeba do Tuniska, třeba do Francie, budeš se divit, taky jsem měla kdysi za přítele araba, byl čistotnej, voněl se zn.parfémy, dbal na hygienu, ale prostě měl svůj pach, který nepřebilo nic. Prostě jeho pižma jsem cítila. To samé cítím z černochům, neodsuzuji je mám mezi nima přátele, ale taky mi nevoní.
to byla jen připomínka (pyžmo vs. hygiena), žádné překrucování, tak se hned nenafukuj
Jinak češi se opravdu třídí na 3 tábory.
Beatito vktere zemi prosim zijes?
Ja osobne cechy za smradochy nepovazuju…samozrejme znam pachy z verejnych dopravnich prostredku…mne teda prijde mnohem horsi hygiena Anglicanu a Nemcu - tyhle muzu porovnavat z vlastnich zkusenosti.
Beatita:
Taky bych reagovala na příspěvem Beatity,No jaká je v Česku úroven služeb víme všichni ,nicméně i jinde ve světě to není o moc růžovější v zásadě se to liší jen tím kam chodíš nakupovat .Ve slušným nobl obchodě jso jako med a začnou tě pomlouvat až ,když za tebou zapadnou dveře ![]()
delice píše:
Na začátku diskuse psala Beatitka že žije v Mexiku.
Tak to opravdu nemuzu porovnavat jak to je s hygienou ![]()
pavlak5 píše: Beatita:Taky bych reagovala na příspěvem Beatity,No jaká je v Česku úroven služeb víme všichni ,nicméně i jinde ve světě to není o moc růžovější v zásadě se to liší jen tím kam chodíš nakupovat .Ve slušným nobl obchodě jso jako med a začnou tě pomlouvat až ,když za tebou zapadnou dveře
Nesouhlasím, stačí vyjet do Německa a Rakouska a uvidíš, jak se tam chovají prodavačky i supermarketu jinak než tady.
janine24 píše:pavlak5 píše: Beatita:Taky bych reagovala na příspěvem Beatity,No jaká je v Česku úroven služeb víme všichni ,nicméně i jinde ve světě to není o moc růžovější v zásadě se to liší jen tím kam chodíš nakupovat .Ve slušným nobl obchodě jso jako med a začnou tě pomlouvat až ,když za tebou zapadnou dveřeNesouhlasím, stačí vyjet do Německa a Rakouska a uvidíš, jak se tam chovají prodavačky i supermarketu jinak než tady.
no Německo a Rakousko neporovnám .Můžu porovnávat Francii ,Anglii a sprostředkovaně přes mého drahého Ameriku -no blbec se najde všude o tom žádná .
Ale ČESKO bych úplně nezatracovala služby se hodně lepší ikdyž rozdíl mezi Prahou a venkovem je znatelný .
pavlak5 píše:janine24 píše:no Německo a Rakousko neporovnám .Můžu porovnávat Francii ,Anglii a sprostředkovaně přes mého drahého Ameriku -no blbec se najde všude o tom žádná .pavlak5 píše: Beatita:Taky bych reagovala na příspěvem Beatity,No jaká je v Česku úroven služeb víme všichni ,nicméně i jinde ve světě to není o moc růžovější v zásadě se to liší jen tím kam chodíš nakupovat .Ve slušným nobl obchodě jso jako med a začnou tě pomlouvat až ,když za tebou zapadnou dveřeNesouhlasím, stačí vyjet do Německa a Rakouska a uvidíš, jak se tam chovají prodavačky i supermarketu jinak než tady.
Ale ČESKO bych úplně nezatracovala služby se hodně lepší ikdyž rozdíl mezi Prahou a venkovem je znatelný .
Kdybych to tedy mela srovnavat obecne, tak je vazne pravda,ze uroven sluzeb je v CR otresna,at uz na urqdech,supermarketech…proste vsude. Sama ziju mimo CR a v momente kdy jsem v CR,tak se vazne tesim zpet ( ale rozhodne ne kvuli udajne hygiene Cechu). S Nemeckem se CR srovnavat neda, Nemci jsou teda mnohem ochotnejsi a kdyz bych pak srovnala Nemecko z UK,tak jsou zase anglani mnohem vstricnejsi,ochotnejsi a usmevavejsi..i kdyz bohuzel je to velmi casto jejich vychova a slusnost,kdy za zady pomlouvaji jako hrom
…coz neni nic neobyvkleho i u nas v CR..jen je pravda,ze ty sluzby jsou proste jine a clovek si na to rychle zvykne a v CR mu pak zustava rozum stat.....