Obřízka u chlapečků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
436
15.11.10 18:00

Ja jsem se pro obrizku meho syna rozhodla prave ze zdravotnich duvodu jako je hygiena a prevence pred infekcnim onemonecnim.Pokud muz nedodrzuje spravnou hygienu, penis muze zasmradnout a dojde k infekcnimu onemocneni.Lekari se domnivaji, ze smegma muze byt rakovinotvorne a muze dojit k rakovine penisu a stejne tak u sexualni partnerky. JE PROKAZANO, ZE RAKOVIMA DELOHY SE VYSKYTUJE DALEKO MENE U ZEN JEJICHZ PARTNERI OBREZANI JSOU.
Vyhodou u obrizky je hygiena a zdravi. Penis ktery neprodukuje smega je snadnejsi udrzovat cisty a je mene pravdepodobne, ze produkuje infekce. Obrizka nezvysuje ani nesnizuje sexualni rozkos, pouze rozlisuje citlivost.Pro spousty zen behem styku je obrezany penis vice hygienicky a vice esteticky…

Mužská obřízka (cirkumcize) je malý chirurgický zákrok, při kterém je odstraněna předkožka - kožní řasa, která překrývá žalud penisu.
Neobrezany penis produkuje sekret nazyvany smegma. Je pravda, ze jeho uloha je ochranna a lubrikacni.
Smegma je produkt organismu, je to materiál bílé nebo nažloutlé barvy tvořící se v předkožkovém vaku složený převážně z odloupnutého epitelu, buněčné tkáně produktu mazových žláz pohlavního orgánu, bakterii.
U chlapců v raném věku podporuje oddělování předkožky od žaludu.
Velké množství smegmatu související s nedostatečnou hygienou pohlavního orgánu může způsobit zánět.
Na podkladě hromadění smegmatu v sulcus coronarius penis může docházet k prekancerózním změnám vedoucím ve výsledku ke vzniku karcinomu penisu - spinaliomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
15.11.10 18:28

Od narozeni nasich deti rozhodujeme za ne. Jak se budou jmenovat, jak se budou oblekat, jak se budou strihat, kam budou chodit do skolky a skoly, rikame jim jak se maji chovat atd. Dokonce jim mluvime do jeji pratelstvi a jejich vztahu. Protoze my maminky si myslime, ze je to pro ne to nejlepsi. A mame celozivotni poslani - chranit nase deti.
Tuto diskuzi jsem nezalozila kvuli rasistickym pripominkam ani kvuli obvinovani z tyrani a podobne. Vasich nazoru si cenim, ale zadam o takt pri jejich podavani.
Jiny kraj - jiny mrav. Nezajima me ani vase zaujatos vuci jinym statum. Ja jsem clovek, jez nema ctvercovou mysl. Procestovala jsem velky kus sveta a zakotvila jsem daleko od domova.
Zajimal me pohled ceskych maminek na obrizku u chlapecku. Nemluvime tu o nabozenstvi, politice, rase… A nikoho tu neodsuzujeme a uz vubec neurazime. Protoze jsme dospele a slusne vychovane zeny. Tesi me je-li nekdo pro a respektu je-li nekdo proti. Ale nesohlasim s negativnima nazorama doprovazejicima: tyrani, hloupe atd. Takze prosim o vase reakce bez soudu a podlozene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
15.11.10 18:30
Beatita píše:
Od narozeni nasich deti rozhodujeme za ne. Jak se budou jmenovat, jak se budou oblekat, jak se budou strihat, kam budou chodit do skolky a skoly, rikame jim jak se maji chovat atd. Dokonce jim mluvime do jeji pratelstvi a jejich vztahu. Protoze my maminky si myslime, ze je to pro ne to nejlepsi. A mame celozivotni poslani - chranit nase deti.
Tuto diskuzi jsem nezalozila kvuli rasistickym pripominkam ani kvuli obvinovani z tyrani a podobne. Vasich nazoru si cenim, ale zadam o takt pri jejich podavani.
Jiny kraj - jiny mrav. Nezajima me ani vase zaujatos vuci jinym statum. Ja jsem clovek, jez nema ctvercovou mysl. Procestovala jsem velky kus sveta a zakotvila jsem daleko od domova.
Zajimal me pohled ceskych maminek na obrizku u chlapecku. Nemluvime tu o nabozenstvi, politice, rase… A nikoho tu neodsuzujeme a uz vubec neurazime. Protoze jsme dospele a slusne vychovane zeny. Tesi me je-li nekdo pro a respektu je-li nekdo proti. Ale nesohlasim s negativnima nazorama doprovazejicima: tyrani, hloupe atd. Takze prosim o vase reakce bez soudu a podlozene.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
placacek
15.11.10 18:37

Krasne! Jen kdyby's sama nebyla takovy pokrytec a nezacala s nadavkama typu IGNORANT jako prvni…

• Citovat
  • Upravit
9441
15.11.10 18:41

na hysterii, urážení a osočování se někdy těžko reaguje … teď to nemyslím nijak pichlavě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
15.11.10 19:14

Beatito
PERFECT :palec:

Moje životní postřehy.
Přítel se kterým jsem je první muž, se kterým jsem se intimně potkala a který je obřezaný. Nejdřív jsem čučela, nevěděla „jak na to“ a nechápala proč je tak „jiný“. O obřízce jsem v minulosti slyšela jen z řad židů a o zákroku, který se provádí v případě zánětů atp.
Začala jsem číst, hledat informace a později jsem se ho sama začala ptát.

Takže první dojmy?

• bylo to čistější a tudíž i voněvější
  • nepovažovala jsem ho za exota (ačkoliv exotický je dost) a rozhodně jsem neměla potřebu se vysmívat či s kamarádkama rozebírat
  • nesoudila jsem, dokud jsem neznala fakt

Nyní to považuji za zcela běžnou věc a upřímně si říkám jak je možné, že ženám neobřezaných partnerů nevadí ta „nehygiena“ jejich partnerů. Ale proti gustu … že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
15.11.10 19:48

Nemám vůbec žádný problém s obřízkou. Ať ze zdravotních nebo estetických důvodů. To je každého věc, že. Kdo to dělá kvůli náboženství nebo většinové preferenci, taky v pořádku.

Jen jsem měla nápad. Když se tu rozebírá, co by to udělalo s klukem v pubertě nebo v rámci společnosti, kdo má tu možnost, zeptejte se pár teenagerů na jejich názor nebo zkušenost. A věřte mi, že pro ně obřízka nebude cizí slovo nebo neřeknou, že nikoho obřezaného v životě neviděli. Teda alespoň v rámci velkých a větších měst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
15.11.10 19:55

Opravdu nevím, co je myšleno slovem nehygiena. Jako že muži co nemají udělanou obřízku mají problém s hygienou? To by se asi spousty mužů dotklo. Prostě budou tu dva tábory žen, jedněm se to líbí a hájí to, druhým se to nelíbí a haní to. Já jsem proti. Vykukující žalud se mi nelíbí, je to přece sliznice a ne kůže. Ale asi se nepřesvědčíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
15.11.10 19:59
delice píše:
Opravdu nevím, co je myšleno slovem nehygiena. Jako že muži co nemají udělanou obřízku mají problém s hygienou? To by se asi spousty mužů dotklo. Prostě budou tu dva tábory žen, jedněm se to líbí a hájí to, druhým se to nelíbí a haní to. Já jsem proti. Vykukující žalud se mi nelíbí, je to přece sliznice a ne kůže. Ale asi se nepřesvědčíme.

Ale teď sama dáváš ukázku neobjektivního přístupu. Nelíbí se mi to = nechci to. Nevím, jak by takovýhle přístup vnímal obřezaný nebo neobřezaný chlap :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
15.11.10 21:01

Tomuhle nějak nerozumím. Nelíbí se mi to, nechci to, to je snad v pořádku, ne? A jinak, ta co chce obřezaného, jak to asi pozná předem? :-D Jinak já jsem to myslela jako že to nechci dělat svým dětem, mám dva kluky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
15.11.10 21:23

delice
přečti si pár odborných článků na téma cirkumcize, smegma atp., a pak pochopíš, proč je těžké dodržovat hygienu a i ten nejčistotnější chlap nedosáhne naprosté čistoty.

A propo, my češi jsme ve světě známí jako poměrně smradlavý národ, takže to s tou hygienou tak žhavý nebude ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
15.11.10 21:34

Já to znám, jsem zrdavotník, tak vím, o čem je řeč. To že jsou češi známí jako smradlavý národ víš od koho? :-D To říkali nějací cizinci? Jinak já zase slyšela, že obřízka se dělala hlavně proto, že v určitých zemích trochu pokulhává hygiena, respektive není tolik možností použít vodu. Pak bych to chápala. Jinak se omlouvám, jestli jsem nepříjemmná, ale vyjadřuji jen svůj názor, a ten je prostě takový, jaký jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
15.11.10 21:37
delice píše:
Tomuhle nějak nerozumím. Nelíbí se mi to, nechci to, to je snad v pořádku, ne?

Tahle část je OK. Ta část, kde říkáš, kde tě kvůli tomu nikdo nepřesvědčí už ne. Protože je to hnusný, tak to nechci, sorry to není o objektivní diskusi, kde nasloucháš druhému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
15.11.10 21:38
Miarei píše:
delice
A propo, my češi jsme ve světě známí jako poměrně smradlavý národ, takže to s tou hygienou tak žhavý nebude ;-)

Přesně tak :palec: Bohužel :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
15.11.10 21:43

Ale tady se snad mohou vyskytnou oba názory na tuto problematiku. Zastánkyně obřízek také píšou, že nevidí nic estetického na předkožce, tak zase píšu že nevidím nic estetického na holém žaludu. To snad mohu, vždyt od toho je tu diskuse aby se diskutovalo a ne jen naslouchalo druhému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí