Obřízka u chlapečků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3412
14.11.10 19:06

placacek
přítel vzkazuje, že kdybys byla doktorka, tak máš jiný názor.
názor odborníka „nikdy jsem neviděl chlapa, který by měl čistý glanc (horní část penisu)“

sumayadíky, dokument někde stáhnu :-)

A propo, přítel mi vyprávěl příběh, kdy k němu na ambulanci přišli rodiče s asi čtyřletým chlapečkem, který si na něj nenechal sáhnout. Měl příliš dlouhou předkožku a rozvíjející se zánět. Přítel doporučil operativní odstranění předkožky. Tatínek vytřeštil oči a pronesl, že v žádném případě, že tohle se snad už nedělá a odkráčeli s dítětem pryč. Maminka jen pokrčila rameny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
14.11.10 21:01

Necetla jsem celou diskuzi,ale zarazi me jak tu neustale nekdo vytahuje Ameriku apod…dost dobre nechapu jak je muzete davat za vzor v tom,ze jsou bezne chlapecci obrezani. Vite napriklad,ze americani i preventivne kastruji vsechny stenata ktere nejsou urcene k chovu? Vim,ze je to hloupe prirovnani, ale je treba se zamyslet nad pokrokovosti Ameriky…nebo treba plasticke operace jsou tez naprosto bezne a taky vam to prijde normalni?
Kdybych mela chlapecka,tak jsem pro obrizku jedine ze zdravotnich duvodu, jen tak bych ji proste delat nenechala a rozhodne bych neargumentovala tim,ze je v podstate vetsina sveta obrezana :zed: a ze jsme ve vyvoji v tomhle smeru pozadu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
14.11.10 21:02
Miarei píše:
placacek
přítel vzkazuje, že kdybys byla doktorka, tak máš jiný názor.
názor odborníka „nikdy jsem neviděl chlapa, který by měl čistý glanc (horní část penisu)“

sumayadíky, dokument někde stáhnu :-)

A propo, přítel mi vyprávěl příběh, kdy k němu na ambulanci přišli rodiče s asi čtyřletým chlapečkem, který si na něj nenechal sáhnout. Měl příliš dlouhou předkožku a rozvíjející se zánět. Přítel doporučil operativní odstranění předkožky. Tatínek vytřeštil oči a pronesl, že v žádném případě, že tohle se snad už nedělá a odkráčeli s dítětem pryč. Maminka jen pokrčila rameny

Me by spise zajimalo kolik problemovych pacientu s predkozkou uz videl :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
14.11.10 22:31

Můj manžel je taky z Afriky a obřízku mu udělala vlastní maminka, když mu byl asi týden…když viděl v tv pána bez obřízky, říkal fůůj jak tam má tu kůži…a já bych už taky bez obřízky nechtěla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
14.11.10 22:32

četla jsem to celé, myslím diskuzi. Taky nechápu proč se pořád ošíváte Amerikou, dřív jsme lezli do pr..e Rusům, tak teď je jiná doba a každý si myslí, že Amerika je nej… přitom co občas slyším od kamarádky, češky, která tam žije, to vůbec není žádné terno. A ty co zde pořád vnucují jak je obřízka super a já nevím co všechno, tak je nakonec jasné, proč… Jedna má za muže araba a druhá černocha. Není to nic rasistického, sama mám mezi arabama a černochama známé, některé moc dobré známé.. ale přiznejme si to, vždy souhlasíme s tím co máme doma… Můj muž obřezaný není, před ním jsem měla několik můžů ( kluků) a žádný z nich nebyl obřezaný a kdybych neviděla u miminka kamarádky jak to vypadá, ani bych si to neuměla představit, prostě tady to není běžné, ale rozhodně bych nenazývala ty, co s obřízkou nesouhlasí IGNORANTY… nepřipadám si jako IGNORANT, jen prostě nechci dětem způsobovat bolístku, pokud to není dravotně nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
14.11.10 22:34

Jo a ještě by mě zajímalo, když píšeš už bych taky bez obřízky nechtěla, to si jako na prvním rande necháš ukázat pinďoura, zda ho má obřezanýho nebo ne a když ne, tak mu řekneš, fuj, ty nejsi obřezanej tebe nechci… jasně te´d mi napíšeš, že životního partnera už máš, ale kdo ví co bude za xylet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
15.11.10 03:21

Mas pravdu Placacek nechci pripustit tvuj pristup k veci, jez nazyvam ignoranci. Obrizka u chlapcu NENI zadne tyrani deti. Tvoje pripominky jsou urazlive. A moje rekce na tvoje prispevky jsou osobni. Presvedcujes me o sve ignoranci a o netaktnim sdelovani nazoru. Takze netaktni ignorant :lol:
At si kazdy rozhoduje o vychove svych deti jak uzna za vhodne. Hygiena je jednim z bodu vychovy. Nikdo nejsme dokonaly. Pokud jsem se rozhodla, ze syn obrizku mit bude, tak ji mit bude. Momentalne jsem tady od toho, abych ja rozhodovala za sveho syna. Pokud v zivote udelam chybu, tak stanu pred nejvetsim soudcem, jez je prave muj syn. Nikdo se nevyhneme tomu, ze nas jednou nase deti soudit budou. At uz je to za obrizku nebo za to, ze nechtel studovat atd. A my maminky si myslime, ze je to pro ne to nejlepsi, proto je cpeme na nejlepsi skoly a nedavame jim volnost rozhodnuti. Kazdy den rozhodujeme za nase deti. A tak to proste je.
Obrizka je dobra pro ty kdo si mysli, ze je to dobre pro jejich syny. A dobra neni pro ty kdo si mysli, ze to dobre neni. Takze je to v poradku. Kazda z nas se snazime pro sve deti udelat v zivote to nejlepsi a chranit je pred tim nejhorsim.
Takze ja si myslim, ze pro meho syna je obrizka ze zdravotnich duvodu dobra, a proto jsem mu ji po narozeni nechala udelat. Stejne tak si myslim, ze materske mliko je to nejlepsi a naprosto nenahraditelne, a proto meho syna v jeho 8 mesicich stale kojim. Dale si myslim, ze chodit s mym synem na plavani pro miminka je to nejlepsi, a proto s nim chodim plavat. A takhle muzu pokracovat… Co JA si myslim je TO NEJLEPSI a NIKDO mi to NEVYMLUVI. Ani moje tchyne :lol:
Mojeho syna miluju nejvic na celem svete a v zivote bych neudelala NIC, co si myslim, ze by pro neho nebylo prospesne. A definitivne nepatrim k tyrajicim maminkam. Kazda mame sve vyhrady, informace a nazory. Kazda jsme jina a kazda vychovavame nase deti s tim nejlepsim umyslem. V budoucnu se urcite setkame s nazory nasich deti. Az dospeji. Muzou byt shodne a nebo odlisne. At nase deti budou delat v dospivani jake-koli chyby, tak je stejne budeme milovat, jsou to nase deti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
15.11.10 08:17

Beatita, napsala jsei to velmi dlouze a hezky, a svým způsobem máš i pravdu, třeba tom, že rozhodujeme za své děti, a dělámě jen to, co nám pro ně připadá nejlepší.Přesto si myslím, že obřízka, jako nevratný zákrok, v čechách méně častý, může dospívajícímu klukovi, za kterého v tomhle rozhodla byt v dobré víře matka a otec, může způsobit pocit jinakosti, stud, a samozřejjmě se zeptá, proč? Proč jste tohle nenechali na mě? Toho bych se bála, víš děti jsou upřímné a vše hned komentují, vím jak komentovali pindíka mé známé, když ho viděli, a to jsou ještě malí. Prostě si myslím, že takovouhle pro chlapa dost intimní věc bych nechala na něm. Ale je to samo jen můj, doufám že ne ignorantský názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
15.11.10 08:19

Chtela jsem napsat pindíka synka mé známé ne pindíka známé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
15.11.10 08:24

já jen reakci … USA tady vytahuji jen proto, aby si někteří lidé nemysleli že obřízka se týká jen arabů a židů :wink: . spíše bych řekla že američané jdou po výsledcích - takže pokud prokázali že obřízka snižuje určitá rizika, šli do toho :wink: . a dodávám nejsem pro-američanka.

a s tím - jedna má araba a druhá černocha … nemám co dodat, jen že chválabohu za mísení národů :palec: . myslím, že generace našich dětí už bude úplně jiná a téma obřízka jim přijde směšné, protože se s tím budou shledávat i jinde než na googlu :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
15.11.10 08:27
delice píše:
Beatita, napsala jsei to velmi dlouze a hezky, a svým způsobem máš i pravdu, třeba tom, že rozhodujeme za své děti, a dělámě jen to, co nám pro ně připadá nejlepší.Přesto si myslím, že obřízka, jako nevratný zákrok, v čechách méně častý, může dospívajícímu klukovi, za kterého v tomhle rozhodla byt v dobré víře matka a otec, může způsobit pocit jinakosti, stud, a samozřejjmě se zeptá, proč? Proč jste tohle nenechali na mě? Toho bych se bála, víš děti jsou upřímné a vše hned komentují, vím jak komentovali pindíka mé známé, když ho viděli, a to jsou ještě malí. Prostě si myslím, že takovouhle pro chlapa dost intimní věc bych nechala na něm. Ale je to samo jen můj, doufám že ne ignorantský názor.

máš pravdu … na druhou stranu od toho jsme rodiče abychom svá rozhodnutí dětem dokázali vysvětlit a obhájit. já coby ta, co zde argumentuje USA mám vlastní zkušenost … známá kdysi emigrovala s dětmi do USA z čech, chlapec měl tehdy 2 roky - obřezat ho nenechali - taky proč, vůbec o tom nevěli. Kluk sám dodnes (25 let) říká, že to měli udělat - dnes na to nemá dost odvahy … ve škole byl jiný jen on a přčed holkama se stydí :mrgreen: .

stejně si pořád říkám, že se to tady zbytečně zveličuje … kvůli kouska kůže se tady málem pereme :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
15.11.10 08:27
delice píše:
Chtela jsem napsat pindíka synka mé známé ne pindíka známé :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
15.11.10 08:35

Beatita
napsala si to dokonale, pod to se podopíšu.
Rozhodujeme u holek o naušnicí, u dvojčat že se budou oblékat stejně (a to se jim zrovna líbit nemusí), rozhodujeme o stravě (která v závěru může mít velký zdravotní vliv, ne nadarmo jsme první ve výskytu rakoviny střeva a i „banální“ apendix není žádná sranda), rozhodujeme o očkování(a mnohdy mají děti z očkování takové komplikace) atd. atd.

delice píše:
Beatita, napsala jsei to velmi dlouze a hezky, a svým způsobem máš i pravdu, třeba tom, že rozhodujeme za své děti, a dělámě jen to, co nám pro ně připadá nejlepší.Přesto si myslím, že obřízka, jako nevratný zákrok, v čechách méně častý, může dospívajícímu klukovi, za kterého v tomhle rozhodla byt v dobré víře matka a otec, může způsobit pocit jinakosti, stud, a samozřejjmě se zeptá, proč? Proč jste tohle nenechali na mě? Toho bych se bála, víš děti jsou upřímné a vše hned komentují, vím jak komentovali pindíka mé známé, když ho viděli, a to jsou ještě malí. Prostě si myslím, že takovouhle pro chlapa dost intimní věc bych nechala na něm. Ale je to samo jen můj, doufám že ne ignorantský názor.

chci ti jen říct, že když se chtějí děti smát důvod si najdou a nemusí to být zrovna tak intimní věc, kterou člověk neukazuje na potkání. A pak taky záleží na výchově dítěte (jak si bude takové hloupé narážky připouštět) a výchově dětí (jestli jsou natolik hloupí jejich rodiče, kteří jim nevštípi, že něco jiného k smíchu rozhodně není)

Mirii jelikož je to lékař a lékaře má za přátelé, tak těchto problémových přirození už viděl spousty.
A jak říká(m), nikdy nedocílíš dokonalé hygieny u neobřezaného. Kolik znáš mužů, kteří jdou po toaletě do koupelny a myjí si ho? A propo, ani tohle zcela nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
15.11.10 12:26

holky necitala som to uplne cele ale moj nazor
ohanat sa amerikou je hodne hlupe .. nebudem predsa uznavat nieco len preto ze v amerike to tak je .. co su to akoze lepsi ludia??? :poblion: :poblion: ble ked zacnu pachat hromadne samovrazdy pojdete do toho tiez?? ok ale dost o tom ako ma stve davat amikov za priklad..
bolo tu spomenu ake nepotrebne je slepe crevo … omyl precitajte si aspon nieco o novych zisteniach kym zacnete placat nezmysly http://www.novinky.cz/…rofloru.html
co ak je to rovnako s predkozkou ?? a ze to neboli ? alebo ze je to pre chlapa lepsie?
kolko z vas ma chlapa ktoreho obrezali v dospelosti, aby vedel realne porovnat rozdiel v sexe pred a po obriezke..
narkoza? prepacte ale dat male dieta dobrovolne do narkozy? poculi ste uz o tom ze to nie je zrovna bezpecne???
ze ich to neboli? hm skuste si to … no jo male dieta place bezne a akosi nam nepovie ze ho nieco boli .. moja dcerka nema ani pichle usi .. pride mi sebecke jej dat spravit zasah do tela (nevratny) pokial s tym nesuhlasila…
a prirovnavat to k ockovaniu, ze ani na tie sa nepytame, hmm niekomu asi dochadzali argumenty lebo toto porovnat proste nejde..

holky co ste sa pre to rozhodli neodsudzujem , ale povazovat za dobry nazor len suhlas je minimalne hlupe .. rada si precitam a vypocujem argumenty a aj opacny nazor , ale podlozeny faktami ;-)))

btw. keby to bolo nutne zo zdravotneho hladiska, urcite by som netrvala na tom ze sa to nesmie, ale robit to preventivne je podla mna hlupost.. absurdny priklad ale predsa, zenske trpia na rakovinu prsu a predsa im nikto tie prsia neureze hned po narodeni ako preventivne opatrenie ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
15.11.10 12:51

pata - díky za názor, jak už jsem psala amerikou se tady neoháním - jen dávám jako jeden z příkladů :wink: .

s těmi prsy to byl fakt krapet jiný příklad - srovnávat amputaci prsou s odříznutím předkožky opravdu nejde :-) .

ale máš pravdu - každý jsme jiný, a každý se ke svým dětem stavíme jinak. moje dcera má náušnice od 4. měsíců - holt mám na to jiný názor , ale chápu že co mamina to názor. tady bylo spíše horko kvůli napadání a hysterickým názorům typu - týrání novorozeňat, afrika apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí