Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
_Karlel píše:
Podle posledních studií na opicích má předkožka tyto důležité funkce:
1, chrání žalud proti poškrabáním při pohybu v přírodě (dnes už muži nosí spodní prádlo)
2, párek opic při souloži je v této situaci snadnou kořistí, a proto je vhodné, aby soulož byla krátká. Předkožka udržuje žalud přecitlivělý na dotek a vlhký pro lepší přenos vjemů. Předkožka tak umožňuje zkrátit soulož na 45-65 sekund. (nevidím výhodu v tom, že muž se udělá rychle)
3, Předkožka na ztopořeném žaludu výrazně usnadňuje proniknutí do samičky, i v případě, že na soulož není připravena (není zvlhlá). Pro rozmnožování důležitá vlastnost, ale dnes snad muži by tuto schopnost ani mít nemuseli.
Doba, kdy předkožka měla svůj význam, už dávno pominula.
K tomu je nepřehlédnutelné, že ženy žijící s obřezaným mužem mají 6,5× méně často záněty pochvy. Je rozdíl mít zánět (průměrně) každý druhý rok nebo dva záněty za 26 let!
Také se zjistilo, že židovské ženy prakticky neznají rakovinu děložního hrdla (způsobený papilloma virem). Nemají se jak infikovat, protože vir na šíření potřebuje předkožku a všichni židé jsou obřezaní. Úmrtnost na tuto rakovinu je 40-45%! V ČR na ni umírá každý den 1 žena.V Evropě, kde se obřízka nedělá, je tímto virem promořeno téměř 80% populace.
Bůh dobře věděl, proč židům řekl, aby muži předkožku neměli.
.. ano přiznám se, týká se mě to - syn bude obřezán v září. konzultovala jsem to s pediatrem a prý je to rozumné - doktoři to doporučují jak z hlediska hygieny tak z hlediska přenosu pohlavních nemocí (viz. nedávný summit o AIDS ve vídni). myslím, že i u nás časem lidé přijdou na to, že tahle mini-„operace“ vlastně přináší jen to dobré a to jak zdravotně tak i esteticky
. a s tím sníženým sexuálním uspokojením jsem se fakt nasmála … není to spíše naopak, žalud je citlivější a chlap si protáhne chvíle slasti
. mimochodem, obřízka se dělá „povinně“ u židů a muslimů, ale třeba v USA je to rutinní zákrok po narození - pouze ten kdo jej nechce, musí to předem „nahlásit“
.
PeBa píše:
Já v takových věcech volím cestu nenásilí - spadají sem ještě třeba náušnice, křest…
Podle mě jde o nevratný zásah do těla a o tom by si měl každý rozhodnout sám. Já to nechám na synovi, ať se rozhodne sám až bude velký.
Obřízku bych volila pouze tehdy, pokud by byly s pinďou vážné zdravotní komlikace, jinak vím, že jim při tom uříznou i jeden hooodně citlivý kousek a to je připraví o jiný rozměr potěšení v budoucnu.
ten hooodně citlivý kousek by mě teda osobně zajímal? nespočívá obřízka jen v odříznutí předkožky?
Pokud to není z náboženskýho přesvědčení nebo ze zdravotních d. Tak vás maminky nechápu proč to těm svým miminkám děláte.
motika
To je velmi jednoduche a sama si na to odpovidas „ZE ZDRAVOTNICH DUVODU“. Kluci se tak vyhnou problemu s hygienou a bakterialnim onemocnenim. A holky se tak vyhnou moznym ruznym bakterialnim nakazenim.
Krom toho, ze obrezany penis vypada rozhodne
esteticteji nez neobrezany. Co si budem povidat. V Cechach si to jeste lide dostatecne neosvojili.
daulola
Dalsi rozumny nazor
A presne jak rikas v USA je to skoro rutinni zalezitost a tady u nas v Mexiku da se rici, ze skoro take. Alespon na to lide hledi uplne normalne.
U Cechu se to CTVERCOVE premysleni hold nezapre. Vsechno se jede podle stare ucebnice.
Já občas nestačim valit oči
co se tu dovím.Fakt by mě nikdy nenapadlo to dělat rutině všem miminkům po narození-no jo úžasná Amerika!!!!
No jak píšete každého věc nechci se nikoho dotknout,ale nikdy mě ani nenapadlo o něčem takovém přemýšlet.
Milá sunny,děkuju za stejnej názor. Jsem ze zdravotnictvi a na ohanění Amerikou jsem už trošku alergicka. Proboha nic těm kloučkum neodřezávejte. A obřezanej chlap opravdu neni hezčí. Ženská má pak pocit že ten jeho bimbásek na ni pořád čučí:)
Sunny
Naprosto te chapu. Kazdy si bude hajit sva rozhodnuti. To co clovek ma nebo dela si mysli, ze je to to spravne a tak to ma byt. Nejsi jedina, kdo by o tom ani nepremyslel. Jednoduse proto, ze spusta lidi je NEINFORMOVANYCH. Ale postupem casu na vse dojde. Pred nekolika desitky lety rodice vychovavali sve deti paskem na zadek a pohlavky. A dneska je to brano jako tyrani deti. Kdysi kdyz se narodilo dite nevdane zene, tak bylo bastard a zena coura a dneska se tomu rika svobodna matka. Lide se maji neustale co ucit. A odjakziva se lidstvo branilo novemu a neprozkoumanemu. Kdyz Aristoteles rekl, ze Zeme je kulata, nikdo tomu neveril. Kde bychom dneska byli, kdyby na svete byli jen lide s uzavrenou mysli a klapkama na ocich.
motika
Tvuj muzskej urcite obrezany neni, proto si myslis, ze neni hezci obrezany. Ver mi, kdyby obrezny byl, tak si myslis, ze je nejhezci. Vzdyt je to tak logicke. Stejne tak, ze si kazda maminka na svete mysli, ze jeji miminko je nejkrasnejsi na svete a stejne tak nase maminky jsou nejhezci. Vsechno co mam JA je pro mne to nejlepsi. A kdo to se MNOU nesdili je na omylu a dela veci spatne. Tak tohle si podvedome mysli spousta lidi. Nerikam, ze to neni spravne. A je fajn, kdyz nekdo ma opacny nazor. Nazor ma hovorit za jednoho cloveka.
jj .. o zdravotních důvodech už nemá smysl mluvit. kdo je nechce vidět, tak je holt neuvidí
. pro mě je snížení výskytu rakoviny děložního čípku dostatečným argumentem - lepší minizákrok v podobě odřezání předkožky u muže než dluoho-měsíční terapie v případě ženy
. ale jak už bylo napsáno, je to každého věc.
a k té americe, taky nejsem propagátor ameriky … jen jsem chtěla poukázat na to, že pokud přičteme k židům a arabům američany, tak zjistíme že vlastně většina světa obřezává
.
no a definitivně k estetičnosti, taky nechápu jak může být neobřezaný penis „hezčí“
. pár mi jich v životě pod rukama prošlo
- jak obřezaných tak neobřezaných a nedá se to srovnat. o orálním sexu asi pomlčíme … nebo se do mě někdo pustí, že takové ohavnosti se tady nedělají
?
mmch my obřízku děláme z náboženských důvodů, ale i kdyby stokrát ne, trvala bych na ní z důvodů zdravotních. vlastně jsem to byla já kdo o tom začal mluvit hned po narození syna a jak už jsem psala, česká pediatrička byla jednoznačně „pro“, navíc s tím že „čím dřív - tím líp“.
CO ČLOVĚK - TO NÁZOR, já jsem přesvědčena že (jak tady už někdo napsal) syn i jeho partnerka nám jednou poděkují
.
motika píše:
Pokud to není z náboženskýho přesvědčení nebo ze zdravotních d. Tak vás maminky nechápu proč to těm svým miminkám děláte.
Ten příspěvek co jsem psal, je o rozšíření zorného úhlu pohledu. Chápu, že měně zánětu močových cest, v pozdějším věku menší výskyt rakoviny prostaty a nulové procento rakoviny penisu, se ti asi zdá pro syna nezajímavé. Obřízkou svého syna, ale můžeš ovlivnit i zdraví a plodnost své budoucí snachy. Díky předkožce se ženy trápí
nejen s rakovinou děložního hrdla, ale také díky ní dostávají chlamydie. Přečti si něco o té nemoci. Je dost těžké se ji natrvalo zbavit a je příčinou, mimo jiné, neplodnosti a předčasných porodů resp. potratů. K tomu si uvědom, že stále více mladých lidí nemá imunitní systém vpořádku (je to vidět na růstu alergií). Mě osobně se zásahy do ženského těla spojené s léčbou chlamydíí, umělým oplodněním nebo při léčbě rakoviny, zdají 1000× hrubší a nepřirozenější, než uříznutí kousku klučičí kůže, který toto vše ženám přináší. Navíc obřízka je závažností zákroku srovnatelná s odstraněním zubního kazu většího rozsahu.
Zkus si představit, že jednou budeš starší a budeš chtít mít vnoučata. Tvoje snacha díky nějaké z těch nemocí je nebude moci mít. Pak bude na změnu názoru trochu pozdě.
_Karlel píše:motika píše:Ten příspěvek co jsem psal, je o rozšíření zorného úhlu pohledu. Chápu, že měně zánětu močových cest, v pozdějším věku menší výskyt rakoviny prostaty a nulové procento rakoviny penisu, se ti asi zdá pro syna nezajímavé. Obřízkou svého syna, ale můžeš ovlivnit i zdraví a plodnost své budoucí snachy. Díky předkožce se ženy trápí
Pokud to není z náboženskýho přesvědčení nebo ze zdravotních d. Tak vás maminky nechápu proč to těm svým miminkám děláte.nejen s rakovinou děložního hrdla, ale také díky ní dostávají chlamydie. Přečti si něco o té nemoci. Je dost těžké se ji natrvalo zbavit a je příčinou, mimo jiné, neplodnosti a předčasných porodů resp. potratů. K tomu si uvědom, že stále více mladých lidí nemá imunitní systém vpořádku (je to vidět na růstu alergií). Mě osobně se zásahy do ženského těla spojené s léčbou chlamydíí, umělým oplodněním nebo při léčbě rakoviny, zdají 1000× hrubší a nepřirozenější, než uříznutí kousku klučičí kůže, který toto vše ženám přináší. Navíc obřízka je závažností zákroku srovnatelná s odstraněním zubního kazu většího rozsahu.
Zkus si představit, že jednou budeš starší a budeš chtít mít vnoučata. Tvoje snacha díky nějaké z těch nemocí je nebude moci mít. Pak bude na změnu názoru trochu pozdě.
A nebolo by jednoduchšie naučiť vašich synov normálnej intímnej hygiene?
Kvalitnej tečúcej vody je u nás dosť…
Pokiaľ sa vám páči odrezávať kusy kože z vlastných detí, tak to robte, ale fakt sa mi nepáči, ako sa povyšujete nad „neobrezávajúcich“ rodičov.
Tak zdravim!
Krasne se mi to tu na moje nedavno zalozene tema rozjelo
Muj dnes 4 mesicni klucina byl obrezan druhy den po narozeni. Muj 37 lety manzel byl taktez obrezan druhy den po narozeni. Duvod obrezani NENI z nabozenskych duvodu, ale z duvodu zdravotni prevence. Libi se mi u vas kdo umite vysvetlit sve duvody pro. A nelibi se mi ti co nesouhlasi a vlaste ani definitivne nevi proc, protoze nemaji zadne logicke vysvetleni proc ano nebo proc ne. Jen takove to nevinne „no ja bych nic takoveho nedelala“. Tomu rikam IGNORANCE. To je jako myslet si, ze cerno-bile flekaty pes je dalmatyn a pritom to muze byt nemecka doga - harlequin.
Karel na to tady ma nejlepsi vysvetleni a presto to tady zadna zenska nechape. To je jak mluvit do zdi
No a Gabika to ma doma super. Protoze u nich se doma muzsky sve genitalie neustale myji pod tou kvalitni tekouci vodou. Takze ztahnou predkozku a pekne si to pod ni vycisti mydlem atak… ![]()
No chtela bych poznat chlapa, ktery to tedy takhle pokazde kuti, kdyz jde na WC. Vzdyt ti chlapi si kolikrat ani neumyji ruce, natoz…penis
Daula no ja dneska tchyni za obrezaneho manzela dekuji. Radost pohledet a o tom oralnim sexu ani nemluvim
A v budoucnu i muj syn bude uzivat naseho rozhodnuti ![]()
Příspěvek upraven 01.08.10 v 01:14
beatito tobě přijde rozumnej názor jen od těch který s tebou souhlasí .Trochu mi to ![]()
Já to povim na rovinu.Měla sem dva obřezané chlapi a nestálo to za nic.Hned byli hotový a já s toho nic neměla.Pokud to bereš s té sexuální stránky.
Já si nedokážu představit že muj syn za mnou pak přijde a vyčte mi to a proto si myslím že nikdo by neměl rozhodovat o naložení s intimní partii a ani matka.Je to jeho pindour a ty taky určitě nejsi obřezaná nebo ano? ![]()
a nemám prase ale chlapa.Umejvá si ho vždy když jde z Wc ,pokud je tedy doma.Nikdy bych neslyšela že chlap by měl zánět a to tomu mému je 41
Ještě ta fotka.
http://www.edisk.cz/…23.93KB.html