Obřízka u chlapečků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
placacek
13.11.10 19:34

Kez by to byl jen sileny scenar… bohuzel, je to realita a neco, co ma clovek po zbytek zivota pred ocima s obrovskou litosti pro ty male nevinatka jejichz strasny krik nikdo neslysel a na ten sok z prozite hruzy v tech jejich ocickach se take neda zapomenout

• Citovat
  • Upravit
1313
13.11.10 19:36

Holky a kdo to dělá? Chirurg na doporučení od dětského? My taky chceme nechat obřezat, ale žijeme v Irsku a tady se čeká třeba 2 roky. V březnu chceme letět do ČR, to malému bude 6 měsíců, tak bychom to udělali tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
13.11.10 19:50
placacek píše:
Kez by to byl jen sileny scenar… bohuzel, je to realita a neco, co ma clovek po zbytek zivota pred ocima s obrovskou litosti pro ty male nevinatka jejichz strasny krik nikdo neslysel a na ten sok z prozite hruzy v tech jejich ocickach se take neda zapomenout

hele fakt bych nepřeháněla. mám v rodině a okolí spoustu obřezaných a nikdo žádné trauma nemá - a to jim to dělali i bez narkózy v 3-6 letech. fakt bych to tak nedramatizovala … pokud to někdo nedělá ostrým kamenem, tak tam tolik hrůzy zase není. ono takové píchání náušnic 4-letým holčičkám je taky pro děti strašidelné - ale spíše je to o tom strachu než o bolesti. a hlavně - přece se tady bavíme o odříznutí kůžičky ne celého penisu, jak mám z některých příspěvků pocit :mrgreen: .

opravdu jsem si to zažila … osobně u syna, u desítek dalších jako přihlížející a přijde mi to jako zveličování. netvrdím že máme všechny chlapečk teď hned postavit do řady a řezat :mrgreen: , ale fakt je to malý chirurgický zákrok … v 99,9% bez komplikací - a komplikace můžou nastat i u vrtání zubu :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
13.11.10 19:52
barique píše:
Holky a kdo to dělá? Chirurg na doporučení od dětského? My taky chceme nechat obřezat, ale žijeme v Irsku a tady se čeká třeba 2 roky. V březnu chceme letět do ČR, to malému bude 6 měsíců, tak bychom to udělali tam…

u nás to dělají na plastice - platíš za to anebo ze zdravotních důvodů na chirurgii po doporučení urologa :wink: .

za mě doporučuji čím dříve tím lépe :wink: . malý to absolvoval v necelých 5 měsících a opravdu absolutně bezproblémové - ba naopak, první očkování pro nás bylo horší :wink: . esteticky to není pár dní hezké, ale žádná hrůza taky ne :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
placacek
13.11.10 20:23

Opravdu bych tento zakrok nepodcenovala - je extremne bolestivy (vzdyt se take jedna o nejcitlivejsi cast muzskeho tela) a skutecne zde nejde jen o strach. Bohuzel, mnoho rodicu neni poradne informovano a naivne veri, ze se jedna o banalni proceduru, prestoze je zde mnoho vaznych rizik! Podle mych zkusenosti byla vetsina rodicu v naprostem soku pri asistovani tomuto barbarskemu zakroku a sve dalsi syny by uz tak desivemu zazitku nikdy nevystavili. Mimochodem trauma z prozite extremni bolesti se projevuje mnoha ruznymi zpusoby a casto o mnoho let pozdeji…

• Citovat
  • Upravit
4880
13.11.10 23:31
daloula píše:
já se zase přiznám doslova štítila toho neobřazeného :mrgreen: , páč mi přišel no ani nevím jak to popsat, prostě „divný“ :mrgreen: . ale tak je to asi dobře - dovedete si představit že by se všem ženským líbil jen ten „jeden“ - ať už obřezaný nebo ne … :mrgreen: .tobě se zdá, že obřezaný kouká a mě že neobřezaný se divně schovává .

No já jsem neobřezanýho ani neviděla ve skutečnosti..ale dokážu si to představit..no asi bych na to nesáhla, ale to je každého věc. Hahahaha máš pravdu Daloulo…taky mě nepříjde, že obřezaný kouká…příjde mi i esteticky hezčí. To spíš ten neobřezaný mi příjde jako 3D ponožka…nebo jako slimák v ulitě. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
13.11.10 23:49
placacek píše:
Opravdu bych tento zakrok nepodcenovala - je extremne bolestivy (vzdyt se take jedna o nejcitlivejsi cast muzskeho tela) a skutecne zde nejde jen o strach. Bohuzel, mnoho rodicu neni poradne informovano a naivne veri, ze se jedna o banalni proceduru, prestoze je zde mnoho vaznych rizik! Podle mych zkusenosti byla vetsina rodicu v naprostem soku pri asistovani tomuto barbarskemu zakroku a sve dalsi syny by uz tak desivemu zazitku nikdy nevystavili. Mimochodem trauma z prozite extremni bolesti se projevuje mnoha ruznymi zpusoby a casto o mnoho let pozdeji…

Nedívala jste se na nějaký dokument z Afriky? Myslím, že trauma z prožité bolesti není na místě, když se používají lokální anestetika nebo narkóza. :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
placacek
13.11.10 23:56

Bohuzel ne u novorozenych deti :o(

• Citovat
  • Upravit
4880
14.11.10 00:13

Pokud u nich není nic na ztišení bolesti, tak si stejně myslím, že novorozené ditě nebude mít žádné trauma.
Já si také nepamatuji, když mi píchali náušnice. V té době si to dovedu představit…ručně píchnutá dírka, vyndání jehly a strefování se do píchnuté dírky náušnicí tak, aby projela skrz. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
placacek
14.11.10 00:19

Nezlobte se, ale pichani neprilis citliveho usniho lalucku se s odrezavanim nejcitlivejsi casti muzskeho tela zaziva da opravdu jen dost tezko srovnavat… A ze si toto tyrani miminko vedome nepamatuje neznamena, ze se to nestalo a ze to nema zadny vliv na jeho psychiku!

• Citovat
  • Upravit
4880
14.11.10 00:27
placacek píše:
Nezlobte se, ale pichani neprilis citliveho usniho lalucku se s odrezavanim nejcitlivejsi casti muzskeho tela zaziva da opravdu jen dost tezko srovnavat… A ze si toto tyrani miminko vedome nepamatuje neznamena, ze se to nestalo a ze to nema zadny vliv na jeho psychiku!

Za nejcitlivější část se dá považovat žalud, ale ne předkožka, ta je tam právě proto, aby chránila ten citlivý žalud. No já bych dítě nechala obřezat, pokud bude mít nějaké komplikace s předkožkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
placacek
14.11.10 00:45

Pokud je to ze zdravotnich duvodu a pod narkozou, tak se to snad jeste da pochopit, ale pri pohledu na doktora, jak rve ostry nastroj do penisu dvoudenniho chlapecka a pak ho reze zaziva, to vse za nelidskeho revu miminka, ktere citi, jak ho mrzaci a nemuze delat vubec nic… to by clovek brecel, jak je mi tech bezbrannych tvorecku lito :cry: :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
4880
14.11.10 01:02

Ale proč jim nedají aspon lokální anestetikum? Vždyť to pak šijí..a vše co se šije, by mělo být umrtveno.. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
placacek
14.11.10 01:26

Nektere nemocnice pouzivaji lokalni anestesium, ale spouste doktoru to prijde zbytecne - je to prece jenom mimino, ktere sotva nejakou bolest muze citit a stejne vetsinu casu breci tak jaky je v tom rozdil, ze… Ale kdo to nekdy slysel na vlastni usi, tak muze potvrdit, ze takhle clovek rve jedine silenou bolesti :-(

• Citovat
  • Upravit
9441
14.11.10 08:27
placacek píše:

já teda trvám na tom - že jsem zákrok viděla, a není to absolutně nic tak jak popisuješ … přetáhne se předkožka a odřízne … bolest dítě zapomene pár minut, ano pak to pár hodin pobolívá, ale dítě lozí, chodí …hraje si :wink: . přiznejme si růst zubů taky bolí :wink: . a s těmi tvými traumaty mě fakt bavíš … já mám fakt v okolí x desítek obřezaných a trauma teda fakt nepozoruju :mrgreen: . navíc, jak už jsem tady psala - obřezává půl světa - USA celé, dálný východ, půl západní evropy … to jako všichni jsou barbaři a mají doživotní traumata :mrgreen: .anebo jsme barbaři my ostatní, kteří kvůli pár-minutovému zákroku nechceme vidět zdravotní pozitiva plynoucí z obřízky? chraňme naše syny? vždyť je chráníme … + navíc chráníme naše dcery :palec: . obřezaný penis sebou nese mnohem menší rizika přenosu pohlavních chorob a rakoviny děložního čípku :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí