Obřízka u chlapečků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
436
1.8.10 01:28

Kamco to je naprosto v poradku. Tak to ma byt. Clap si ma sva intimni mista umyvat stejne jako zenska. Co se sexu tyce, kdyz uz tedy najizdis vice na toto tema, tak mi je lito tva zkusenost s muzi predcasnou ejakulaci. Duvodem kazdopadne neni obrezany penis. Mozna si byla tak dobra, ze to chudaci nevydrzeli.
Rozumny nazor mi prijde takovy, ktery ma logicka vysvetleni. Samozrejme, ten kdo se mnou souhlasi tak je jeden z nich :lol:
Zanetem prevazne trpi zeny a to diky chlapum, kteri o svoji malickost dostecne nepecuji. A nebo diky sve hlouposti, ze nepouziji kondom.
Muj manzel sve matce nic nevycital, ba naopak… :-D Ja obrezana nejsem. U zensky to ma preci jen jinou vahu. Obrezat zenskou je odeprit ji uziti pri sexu. Obrezat muze je odstraneni kousku kuzicky, ktere muzi, ale nezabranuje rozkosi. Je to HODNE velky a nesrovnatelny rozdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
1.8.10 13:31
Beatita píše:
Tak zdravim!
Krasne se mi to tu na moje nedavno zalozene tema rozjelo :dance: Muj dnes 4 mesicni klucina byl obrezan druhy den po narozeni. Muj 37 lety manzel byl taktez obrezan druhy den po narozeni. Duvod obrezani NENI z nabozenskych duvodu, ale z duvodu zdravotni prevence. Libi se mi u vas kdo umite vysvetlit sve duvody pro. A nelibi se mi ti co nesouhlasi a vlaste ani definitivne nevi proc, protoze nemaji zadne logicke vysvetleni proc ano nebo proc ne. Jen takove to nevinne „no ja bych nic takoveho nedelala“. Tomu rikam IGNORANCE. To je jako myslet si, ze cerno-bile flekaty pes je dalmatyn a pritom to muze byt nemecka doga - harlequin.
Karel na to tady ma nejlepsi vysvetleni a presto to tady zadna zenska nechape. To je jak mluvit do zdi :roll: No a Gabika to ma doma super. Protoze u nich se doma muzsky sve genitalie neustale myji pod tou kvalitni tekouci vodou. Takze ztahnou predkozku a pekne si to pod ni vycisti mydlem atak… :lol:
No chtela bych poznat chlapa, ktery to tedy takhle pokazde kuti, kdyz jde na WC. Vzdyt ti chlapi si kolikrat ani neumyji ruce, natoz…penis
Daula no ja dneska tchyni za obrezaneho manzela dekuji. Radost pohledet a o tom oralnim sexu ani nemluvim :-D A v budoucnu i muj syn bude uzivat naseho rozhodnuti :-DPříspěvek upraven 01.08.10 v 01:14
Či si ho zakaždým umýva, to fakt netuším, ja ho nekotrolujem. Zrejme nie. Napriek tomu nesmrdí, je čistý, a vonia :-) Ja som žiadne zápaly nikdy nemala, a splodiť naše potomstvo tiež nebol problém.Dovolím si zase tebe prekopírovať, aké že má predkožka funkcie, aby si nemala pocit, že je to zbytočný kus kože…:
Funkce předkožky jsou:Ochranné-udržuje správnou vlhkost a teplotu v oblasti žaludu chrání před poraněním
u kojence chrání glans před stolicí
produkcí ochranného lyzozymu s antibakteriálním účinkem také chrání před infekcí
buňky předkožky produkují cytokiny a interleukin-1 stimulující buňkovou imunitu - významnou složku imunitní odpovědi organizmu
Sexuální

celý článok o predkožke je tu: http://www.rodina.cz/clanek5274.htm

Keď tak premýšľam, prečo obriezka vznikla (v minulosti), tak mi skutočne napadá len to, že teplejších krajinách pri nedostatku vody a nedostatočnej hygiene bola obriezka muža vhodným riešením. Ale nie hneď po narodení, ale neskôr. I v dnešnej dobe sa napr. v Turecku robí obriezka 6-7 ročným chlapcom.

Aby som to zhrnula, zdravotné dôvody k obriezke môžu viesť, ja si ale viem predstaviť, že zápalom u žien sa predísť aj iným spôsobom, než obrezaním chlapa… Ak tých svojich obrezávať chceš, prosím, ale stále by som čakala trochu úcty aj iným názorom.

• Citovat
  • Upravit
9441
1.8.10 14:43

a rakovině děložního čípku předejdeme čím … hygienou :wink: ?

já nikomu obřízku nevnucuju, ale za sebe a svou dceru bych byla ráda, kdyby ji v budoucnu podstupovalo více chlapců. s očkováním taky nečekáme na souhlas dítěte :think: .

ano, v turecku i jiných zemích se dříve obřízka dělala později - teď se „trend“ mění, protože právě doktoři ji doporučují v dřívejším věku, resp. nejlépe hned po narození. medicína jde dál, lidé jsou chytřejší, nacházíme nové léky - a nové poznatky - dříve taky nevěděli jak na spoustu nemocí a dnes na to známe odpověď.

ale jak říkám, je to každého věc … spíše mě fakt překvapuje, jak jsou si některé ženy tak 100 % jisté důkladnou hygienou svých mužů :mrgreen: . fakt tedy nechápu, proč tolik žen trpí na chlamydie :mrgreen: apod.

a přiznejme si, nemluvíme tady o uříznutí celého penisu - jak z některých příspěvků málem cítím … viz. „nechápu maminky, proč to svým dětem děláte :mrgreen:“, to mě fakt dostalo . bavíme se o obřezání předkožky, o min. zákroku, který ve své podstatě nepřinese nic zlého - ba naopak může pomoci. ano nemusíme jej nutit všem chlapcům … ale rozhodně bych jeho význam nezpochybňovala :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
1.8.10 15:13
daloula píše:
a rakovině děložního čípku předejdeme čím … hygienou :wink: ? …
bavíme se o obřezání předkožky, o min. zákroku, který ve své podstatě nepřinese nic zlého - ba naopak může pomoci. ano nemusíme jej nutit všem chlapcům … ale rozhodně bych jeho význam nezpochybňovala :wink: .

Daloula, a ty si myslíš, že keď budeš spávať iba s obrezanými, tak sa ťa žiadne choroby netýkajú? :wink:

Neexistuje zákrok na ľudskom tele (zdravom), ktorý by prinesie iba pozitíva, na to ja proste neverím. Všetko má nielen pozitíva, ale i negatíva, či sa jedná o obriezku, pichnutie náušníc, či spomínané očkovanie.

• Citovat
  • Upravit
9441
1.8.10 15:29
Gabika píše:
daloula píše:
a rakovině děložního čípku předejdeme čím … hygienou :wink: ? …
bavíme se o obřezání předkožky, o min. zákroku, který ve své podstatě nepřinese nic zlého - ba naopak může pomoci. ano nemusíme jej nutit všem chlapcům … ale rozhodně bych jeho význam nezpochybňovala :wink: .

Daloula, a ty si myslíš, že keď budeš spávať iba s obrezanými, tak sa ťa žiadne choroby netýkajú? :wink:

Neexistuje zákrok na ľudskom tele (zdravom), ktorý by prinesie iba pozitíva, na to ja proste neverím. Všetko má nielen pozitíva, ale i negatíva, či sa jedná o obriezku, pichnutie náušníc, či spomínané očkovanie.

určitě týkají, ale v mnohem menší míře :wink: - a pokud se pořád budeme bavit, resp. popírat že obřezaný žalud = méně zánětů pro ženu, pak tahle diskuze stejně nemá smysl.

jasně, že ne vše má jen pozitiva - ale přiznám se že u všech výše jmenovaných (obřízka, píchnutí náušnic, očkování) vidím negativum snad jen v bolesti, která je velmi krátkodobá. ano, komplikace mohou nastat u všeho - ale takhle to v životě chodí se vším. myslím si, že pokud hodinová bolest a 3-denní zvýšená citlivost žaludu, sníží riziko infekce byť jen jediné ženě která projde životem mého syna, pak to za to stojí. nemám jen syna - mám taky dceru, a snažím se na to možná proto dívat z obou stran :wink: .

Příspěvek upraven 01.08.10 v 15:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
1.8.10 15:36

upřímně … naprosto chápu strach z obřízky a způsobení bolesti miminku. chápu, že člověk není zvyklý cokoliv odřezávat, pokud to momentálně nevadí a nezpůsobuje problém. fakt si nemyslím, že by se všichni chlapečci museli okamžitě začít obřezávat - ale mrzí mě, že tady spousta lidí odmítá přiznat to pozitivní, co obřízka přináší. copak je pro vás opravdu mimojiné rakovina děložního čípku taková sranda … copak neočkujeme běžně v dnešní době proti chorobám, které jsou mnohem méně nebezpečné a méně často se vyskytující než právě tohle ????

no hlavně že děti cpeme BIO, dáváme hračky bez ftalátů … ale obřízka jako prevence - NE NIKDY, taková ohavnost :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
1.8.10 15:45

tady asi taky nevědí co říkají (píší) …

http://aidsblog.ihelpdesk.cz/…prevence-hiv

no jo, zase ta amerika :mrgreen:

http://sex.dama.cz/clanek.php?…

tohle vkládám spíše pro ty, kteří se o obřízku zajímají a zvažují. nemám v úmyslu nikoho z ostatních přesvědčovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.8.10 17:40

Já si nemyslim že by jí nějaký dětský lékař doporučuval.Naopak.Maty měl problémy se zužením a hrozila obřízka.Dr zde říkal že se toho bude snažit vyvarovat že obřízku nedoporučuje.nakonec jsme se díky známostem dostali k prý nejlepšímu dr přez obřízky který zde byl z Prahy a na Matyho se podíval.Jeho názor byl taky neobřezávat dokud nejde do tuhého.Já doufám že se tomu vyhneme :zed: .To jen k tomu že to dr doporučují.

Jen otázka nějak si nedokážu představit jak pak zabráníte vniknutí stolice na žalud když už miminka které se pokakají do plenky jsou obřezána?Nějak si to nedokážu představit.Maty byl vždycky po kakání zašvíklej celej i když sem ho hned přebalila.

Já nikomu svuj názor nevnucuji ale to že mi to přijde jak zbytečné trápení a rozhodování o sexualitě našich dětí to snad říci mohu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.8.10 17:41

a s estetického hlediska mi to přijde hnusný.Jak zde někdo napsal přijde mi že furt čumí a musim se přiznat že sem ani nevěděla co s ním mám pořádně dělat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
1.8.10 18:03
Kamča.dalmatinka píše:
Já si nemyslim že by jí nějaký dětský lékař doporučuval.Naopak.Maty měl problémy se zužením a hrozila obřízka.Dr zde říkal že se toho bude snažit vyvarovat že obřízku nedoporučuje.nakonec jsme se díky známostem dostali k prý nejlepšímu dr přez obřízky který zde byl z Prahy a na Matyho se podíval.Jeho názor byl taky neobřezávat dokud nejde do tuhého.Já doufám že se tomu vyhneme :zed: .To jen k tomu že to dr doporučují.

Jen otázka nějak si nedokážu představit jak pak zabráníte vniknutí stolice na žalud když už miminka které se pokakají do plenky jsou obřezána?Nějak si to nedokážu představit.Maty byl vždycky po kakání zašvíklej celej i když sem ho hned přebalila.

Já nikomu svuj názor nevnucuji ale to že mi to přijde jak zbytečné trápení a rozhodování o sexualitě našich dětí to snad říci mohu. :nevim:

já jsem za názor ráda … mě samotnou názor mojí dr. překvapil - čekala jsem negativní reakci, podotýkám mám dr. hodně starší generace :mrgreen: . navíc jsem se na to ptala už na dětském oddělení, kde malý po narození ležel a názor primáře byl tehdy obdobný. ale co, nebudeme se hádat - co dr. to názor, stejně tak jako my ženské.

já se zase přiznám doslova štítila toho neobřazeného :mrgreen: , páč mi přišel no ani nevím jak to popsat, prostě „divný“ :mrgreen: . ale tak je to asi dobře - dovedete si představit že by se všem ženským líbil jen ten „jeden“ - ať už obřezaný nebo ne … :mrgreen: .tobě se zdá, že obřezaný kouká a mě že neobřezaný se divně schovává .

s tím zabráněním stolice na žalud, zatím teda vlastní skutečnost nemám, ale co sonduju , tak se doporučuje nechat prcka dva dny nahatého - u nás tím pádem nebude problém, jak ten si uprdne - budu připravená s vodou a žínkou :mrgreen: . a jsou i jiné rady , jak říkám - já zatím jen vycházím z okolí :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.8.10 18:53
:mrgreen: .tobě se zdá, že obřezaný kouká a mě že neobřezaný se divně schovává .
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
1.8.10 18:54
Kamča.dalmatinka píše:
:mrgreen: .tobě se zdá, že obřezaný kouká a mě že neobřezaný se divně schovává .
:lol: :lol: :lol:
:wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lukon4485
17.8.10 16:30

Já bych ho nechal ať se zozhodne sám.

http://obrizka.webnode.cz/pro-rodice/

• Citovat
  • Upravit
placacek
13.11.10 19:20

Maminky cgrante svoje chlapecky!

Videli jste nekdo nekdy, jak se vlastne takova obrizka provadi??!! Doporucuji stahnout si nejake videa, protoze pak uz by vas ani nenapadlo neco tak sadistickeho a barbarskeho nechat na svem miminku vykonat a kvuli cemu?? Hygiene?? Naprosty nesmysl!! Vite vubec, ze miminkam se tento zasah zpusobuje bez umrtveni kdezto pokud na to jde muz, jde pod plnou narkozou?? Byly dokonce prokazany zmeny mozku u deti po proziti teto silene bolesti! Maminky, chrante svoje chlapecky pred touto krutou procedurou!!!

• Citovat
  • Upravit
9441
13.11.10 19:26

ano viděla jsem procerudu a můj syn byl pod narkozou :wink: . dvě hodiny po zákroku pásl koníčky a o obřízce nevěděl … netvrdím, že to má takhle každý ale neděsme tady nějakýma šílenýma scénářema :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí