Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
kosatka píše:
tak jsem celou diskuzi přečetla a upřímně mi to přijde dohadování o ničem.nějak jsem ani nepochopila smysl založení - osobně zakládám diskuzi jen když si s něčim nevim rady.zakladatalka byla rozhodnutá - tak proč to řešit.
Zkušenost mám jen jednu s bratrem, byla jsem malá,ale ten řev z koupelny si pamatuju dodnes.a nebylo to jen chvilku po zákroku.
Já synovi obřízku dělat nebudu, ale neberu ostatním jejich názor.
Jen mi přijde stupidní tu psát, že chlapa jedině obřezaného či nikoli.
A kdo tu srovnával s píchnutim náušnic - dnes se náušnice nastřelují, takže je to otázka dvou vteřin.a dírka z náušnic se vždycky nechá zarůst
nikdo tady myslím nenapsal že bere jedině obřezaného chlapa … naštěstí je dnes na výběr a není to přece o předkožce. Jen ty, co doma mají obřezaného muže, tvrdily že jim ten „jejich“ přijde v jistých ohledech „lepší“
.
Eliška píše:
A Daloulo, NENÍ to o 1 špatném příkladu a 10 dobrých, bohužel.
vždyť to pořád říkám, že lidé jsou čuňata všude - s cizinou se tady začlo poté, co některé si byly naprosto jisté 100% hygienou svých mužů …
chlap prase existuje všude, stejně tak jako ženská ![]()
daloula píše:Eliška píše:
A Daloulo, NENÍ to o 1 špatném příkladu a 10 dobrých, bohužel.vždyť to pořád říkám, že lidé jsou čuňata všude - s cizinou se tady začlo poté, co některé si byly naprosto jisté 100% hygienou svých mužů …
chlap prase existuje všude, stejně tak jako ženská
Ten můj tedy kopelnu okupuje nejdéle z celé rodiny. Antiperspirant považuje za samozřejmost, slipy si mění každý den
trička taky. O obřízce tohle fakt není. Zase nějakého metrosexuála bych nemola. Aby se depiloval nebo dával pletovou masku.
kosatka píše:
A kdo tu srovnával s píchnutim náušnic - dnes se náušnice nastřelují, takže je to otázka dvou vteřin.a dírka z náušnic se vždycky nechá zarůst
Já jsem tu nesrovnávala náúšnice s obřízkou,..ale byla tu řeč i o trauma z bolesti, že si to dítě bude pamatovat, tak jsem jen psala, že já si např. ruční píchnutí náušnic nepamatuju, kdy se v mé době píchaly ručně (samozřejmě se dnes nastřelují) a to určitě byla pěkná bolest. (určitě se to s obřízkou nedá srovnat) Když mi bylo tak 15 let, tak sem si ručně píchla náušnici a musím říct, že to byla pěkná bolest, tak si dovedu představit, jak to děti muselo bolet. ![]()
Kdo tvrdí, že se dnes naušnice nepíchají?
Stále je velké množství lékařů píchá.
A to je otázka, píchání nebo nastřelení?
Já jsem pro píchnutí, protože nastřelení je nepřirozené drcení kůže (to mi také bylo řečeno v několika salonech, kde jsem chtěla piercingy)
Ale opět tu budou dva tábory, takže opět diskuze o ničem ![]()
Do Cech jezdim 1 za rok. Pokazde se tesim a pokazde od tamtud utikam. Pripadam si tam jak v buranove. Pronajim si auto pristavene na letisti. Prijede majitel agentury a prvni dojem podnikatele, prvni Cech s kterym jednam, nevedela jsem jak dychat, jakym smradlavym potem mi pan podnikatel val „smrad“ (az se mi zvedal zaludek) a o jeho jednani ani nemluvim… zadna uroven. Jakoze Prazak… nooooooooo a coooooooooooo jako, neeeeeeeee to nmame, nooooo tak to nevim. NO ja zirala. Se smradem jsem se na me posledni ceste v CR potkavala neustale. Hruza! A jak tam lidi mluvi a jak vas obsluhuji v obchodech a na uradech a jak kazdey porad remca a remca a remca… A stejne zase pristi rok budu natesena jet do Cech ![]()
Plavky bych si v zivote nedovolila sundat memu diteti a uz vubec ne na verejnem koupalisti. Ani v Cechach na vesnici a ani v zadnem metropolitnim velkem meste ve svete. Ne proto, ze je muj syn obrezany, ale jednoduse mi to pripada nevhodne a provokativni. Jednim z duvodem je, ze clovek nikdy nevi jestli ten nenapadny soused vedle na dece, co ma tu krasnou manzelku a malou dcerku zrovna neni homosexualni pedofil? Takze to je muj duvod nevystavovani nahosti meho syna na verejnosti. Nepopirejme, ze se takove veci deji…
Dalsi vec, je ze detem, ktere neumeji jeste chodit na WC se v civilizovanych zemich davaji pod plavecky takzvane swimers od Huggies. Deti by se tahle vystavovat nemely. Doma na zahradce, za plotem at si kazdy dela co chce…
Souhlasim s tim, ze v CR neni obvykle delat chlapeckum obrizku. V jinych zemich to obvykle je, a proto se tady kde ziji nevymykame z normalu. Obrizka je celosvetove placeny zakrok a neni to prave nejlevnejsi. Nas to stalo cca 7000 KC. Moje dite ma 2 krestni jmena a 2 prijmeni a ja z toho vedu nedelam… Jen se smeju, jak v CR kdyz nekde neco urednice vypisuji. Ja mam krestni jmeno 1 a prijmeni mam 3
no a to je sranda kdyz jdu na overeni 10 podpisu, 10 minut pred zaviraci dobou… Vychutnavam si to
Ale pak mi to zase vrati nekde jinde… Kdyz jdu na pediatrii 20 minut pred zaviraci dobou a poslou me domu at prijdu zitra ![]()
Neni to lehke brzo vstavat, kdyz si akorat zvykate na casovy posun. No a ty urady auauauaua… Tak jsem odbocila od tematu jako skoro kazdy v teto diskuzi.
No já tedy nevím, ale snad bych to tolik neřešila. Co vím, tak na koupáku je nahatý každý druhý a nikomu to snad nevadí. Co mokré plavky co studí? To taky malýmu dítěti nesundáte? Já zase co nechápu jsou ty podprsenky co mají tříletačky
Je fakt že chtěj být jako velké ![]()
Ja si myslim, ze je to spravne, ze ty male 3 lete holcicky ty plavecky chteji a jeste spravnejsi je, ze jim je jejich maminky daji. Od toho plavky jsou, aby se pouzivaly. Muj 8 mesicni prcek ma taky svoje plavecky. V Cechach je normalni chodit bez plavek. A neni normalni obrezavat klapecky. Jinde je normalni chodit v plavkach a chlapecky obrezavat. A taky si myslim, ze to nikomu nevadi.
Asi kdybych se vdala za ceskeho muze, tak dneska muj syn obrezany neni a bude lezt na koupaku nahaty. No a ja budu remcat ve frontach na uradech a v obchodech. A kdo vi treba budu taky zapadat do te smradlave mensiny
Kdyz se me moje maminka zeptala kolik u na stoji chleb, mleko atd., tak ja nevedela co rict, tak jsem jen odpovedela „ja nevi maminko,ja jen davam veci co potrebuju do voziku“. Takze skutecne nevim kolik stoji plinky Huggies atd…
A proc to tedy nevim
![]()
já taky nemám ráda nahaté chlapečky a holčičky … ze dvou důvodů.
zaprvé mám opravdu špatný pocit z lidí, které neznám a kteří mi příp. očumují mé dítě
zadruhé vychovávám svou dceru (a budu i syna) k tomu, že nahota je intimní a tudíž nevhodná na veřejných prostranstvích.
ale obecně mi nevadí cizí nahaté děti - protože uznávám, že je to věc jejich rodičů a je mi jasné, že každý není tak „prudérní“ jako já. jen jak jsem psala, někdy by to chtělo soudnost u starších dětí, které už by si měly být krapet vědomi svého chování a toho co se kde a kdy hodí
.
mokré plavky nenecháváme … dcera buď nestihne celý den vylézt z vody
anebo máme druhé náhradní. anebo plavky sundáme, sedneme na deku - ale holt se nepromenádujeme po celém prostranství před očima všech
.
Beatito, první půlku tvého příspěvku chápu, ok, nežiješ tu, žiješ jinde, a tam jsou jiné zvyky. Ok. Ale nějak nechápu tu druhou půlku. Nevím co myslíš smradlavou menšinou a ani tím že nevíš kolik co stojí? Povysvětlíš to trochu?
plavky na koupálku ono je to problém, děti by neměly zůstávat v mokrých plavečkách, ale na druhou stranu nejsem pro nahotu. Jsem z vesnice, kde každé druhé dítě běhá bud nahé nebo jen v tričku
a vždy mi to připadalo úchylný. Jsme v době, kdy řádí hromada pedofilů a děti se unáší a nalézají mrtvé či zmrzačené, tak nač ještě ty úchyly podporovat
A jen tak abych si to shrnula. Ti kdo obřízku schvalují si jí nechají udělat, ti co ne, nenechají. Je to věc názoru, vkusu, víry, národnosti. Ale zarazily mě tu ty radikální názory na Čechy jako takové. Asi se nějak nechápeme navzájem, ty co žijou s cizincem a ty co žijou s čechem. Bude to samo rozdíl, jinak to asi nejde, ale ne každý čech je tlustý pupkatý a plešatý smradoch s pivním dechem a upoceným podpaždím, tak jako ne každý muslim je zahalený fousatec s šátkem na hlavě.
Pokud clovek neco nevi, tak je to proto, ze se o to nezajima, ze o tom neni informovany atd. Clovek o necem ve skutecnosti nevi a i presto na tema uplatnuje nazory a diskutuje. O cem to vlastne mluvi, kdyz o tom nic nevi? Ja kdyz neco nevim, tak se o tom nejprve informuji nez otevru pusu. Bylo by mi trapne mluvit na tema pro me tabu. A obrizka je jedno z TABU temat pro vetsinu tady. Prave proto, ze to vetsina maminek svym detem nedela. Lidi jsou proti novym a neprozkoumanym vecem. Kdyby takhle vsicni premysleli, tak medicina nepokroci…
Smradlava mensina jsou lide ktere v Cechach rok co rok potkavam. Lide kteri se vykopou vecer pred spanim a mysli si, ze po osmihodinovem spanku rano voni stejne jako po koupani. Omyl! Takze jak to vyresim, nastrikam na sebe levny deodorant a nejakou levnou vonavku. Spatne! Tim padem se nas pach a pot, ktery vznikl behem spanku smicha s temi levnymi spreji a je to konec. Pak jde mlada pani prodavat do Bati boty a radeji ji budu obchazet obloukem. Pokud bych zila v CR tak jen z ironie dodavam, ze bych byla asi jako vsichni ostatni. Protoze si nebudu moci dovolit koupat se 2× denne napr. kvuli casu a nebudu mit na to kupovat si parfemy od Dior nebo Carolina Herrera apodobne. Jednoduse receno jina zivotni uroven.