Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ynax Manžel je židovského původu, stejně jako jeho rodina. Takže jsme pevně rozhodnutí, a věřte enbo ne, vaše názory mě nezajímají.
@VercaV když tě to nezajímá, co se přestat ptát na emiminu a raději zasednout k telefonu a osobně si obvolat různé lékaře, nemocnice a centra?
Měla jsem přítele s obřízkou a uspokojit ho rukou, to byla maturita.
Bez lubrikantu to nešlo, protože ho to dřelo a citlivost žaludu byla za ta léta snížena tím, že ho měl zvyknutého pořád odhaleného. Taky i něž vyvrcholil, tak to trvalo
Ale já byla zvyklá na muže bez obřízky, tak jsem to asi jen neuměla „vzít za správný konec“
![]()
@ynax Kdybyste si pozorněji přečetla na co jsem se ptala, než váš intelekt přehlušilo pobouření z toho, že nějaká máma chce obřezat svého syna, tak byste zjistila, že jsem se ptala na to, zda-li tu někdo o nějakém doktorovi či centru neví. Takže děkuji za avši snahu ![]()
@VercaV píše:
@ynax Kdybyste si pozorněji přečetla na co jsem se ptala, než váš intelekt přehlušilo pobouření z toho, že nějaká máma chce obřezat svého syna, tak byste zjistila, že jsem se ptala na to, zda-li tu někdo o nějakém doktorovi či centru neví. Takže děkuji za avši snahu
Proč nenecháte syna dospět a ať se rozhodne sám, pokud obřízku chce? Já bych své rodiče hnala sviňským krokem za takový úkon. Člověk má právo na to, se rozhodnout sám. Vlastně rozhodnete Vy sama o víře Vašeho syna. Co když nebude chtít být obříznutý, až bude dospělý? Ten úkon je nevratný. No chudák každé dítě, které je rodičem bez kompromisně tlačeno tam, kam si každý rodič myslí, že je to správné. Ať už to jsou vegetariánky, makrobiotičky, náboženství…
Křest ještě toleruji, to není zásah do těla a člověka to neovlivní, jen ho při pár větách pokapou vodou. ![]()
@ynax synovec obřízku má a nemá s tím v kolektivu, ve škole na plavání apod. žádný problém i když je jediný ze třídy kdo ji má, měli jsme z toho stejné obavy jako popisujete ale skutečnost je jiná takže @VercaV sice vám neporadím kde vám ji udělají on jí měl ze zdrav. důvodů v 8-letech ale ze zkušenosti z rodiny můžu říct že u dítěte ve škole je to v pohodě, ani ostatní děti to neřeší
Dovolila jsem si reagovat z toho důvodu, že mám kamaráda s obřízkou. Nikdy by mě jinak nenapadlo na toto téma napsat. Každopádně chci vznést pohled i z jiné strany. Můj kamarád totiž je velmi rozhořčen nad tím, že rodiče mu takto odebrali možnost volby. Že by to svým dětem nikdy neudělal a on sám by dobrovolně obřízku nikdy nechtěl. Ale tak vzhůru do toho, pokud si myslíte, že Váš syn nebude nadávat jako můj kamarád. Jinak to, že nejsou děti kruté na některém místě, neznamená, že tomu je tak všude. Děti jsou čím dál víc zlí a kdejaká odchylka od normálu se stává posměchem a bude čím dál hůř bohužel.
Vedle ve škole šikanovali několik měsíců holčičku jen proto, že byla Jehovistka
Prostě z dětí jsou čím dál větší tyrani ve školách. Ale žijeme v Ostravě, možná je to v jiných městech jiné ![]()
Tak ja jsem mela partnera, ktery obrizku mel a vadilo mu to, navic to negativne ovlivnovalo jeho sexualni zivot. Takze bych dite obrezat nenechala, nechala bych to na nem, jak se rozhodne.
Asi se budete ptat na to negativni v sexualnim zivote, tak to rovnou napisi. Citlivost zaludu byla hodne otupela diky obrizce. Vyvrcholil jen pri rucnim uspokojeni, ve vagine nebyl schopen. Proste tou obrizkou utrpela ta citlivost, diky ktere muzi potom prozivaji to vzruseni a nasledne vyvrcholeni. Cimz padem sice vydrzel hodiny do toho „busit“, ale i to ma svou mez, ze…
@anickadomnik
syn kamaradky ji taky ma ze zdravotnich duvodu a nemyslim, ze by to kdy kdo resil ![]()
jinak za deti delame spoustu rozhodnuti, ktere by nam eventualne mohli vycist - tim bych se fakt nestresovala. a pokud maly bude vychovavany v zidovske vire, tak mu to urcite divne neprijde a vycitat to nikomu nebude. dokonce si myslim, ze u nas bude za mensiho exota s obrizkou, nez by byl v usa bez obrizky.
@Ali-Ali Také si myslím, že za děti děláme spoustu rozhodnutí ![]()
Víte co, raději příspěvek smažu, abych dále nepobuřovala osazenstvo. ![]()
@VercaV pobouření? to ne, jen mi přijde, že ve jménu víry a tradic se dělají rozhodnutí za někoho, kdo se nemůže rozhodnout (zatím) sám. A jste na diskuzním serveru, takže to, že se dozvíte i názory ne přímo odpovídající vašemu dotazu byste měla předpokládat.
@VercaV píše:
@Ali-Ali Také si myslím, že za děti děláme spoustu rozhodnutí
Ano děláme, ale ne že mu ufiknu kus pinďoura kvůli nějakého přesvědčení
Některé praktiky jak z dávnějších století, fakt.. Uvidíme, jak Vám poděkuje, až bude starší. Tolik lidí znám, kteří i když měli silně věřící rodiče (Jehovisté, Židé, Katolíci apod.), tak to neznamená, že i když je člověk k tomu celý život veden (v některých případech nucen), že bude mít víru v dospělosti a bude souhlasit s rodiči. Z většiny těch lidí, co znám a mají věřící rodiče, jsou ateisté ![]()
Myslím, že tato diskuse by měla být přejmenována. Naschle dámy.
Muj přítel má taky obřízku, vůbec s tim nemá jakýkoliv problém, měl jí tedy ze zdravotního hlediska.. Na funkci to nemá vliv