Obřízka u chlapečků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Obyčejný chlap
18.11.13 00:49

Je to trochu starší diskuze ale nedá mi to a musím napsat svůj názor jako neobřezaného muže. Logika některých maminek, že tímto zákrokem předejdou budoucím zdravotním komplikacím svého chlapečka či jejich sexuálních partnerek, je dle mého názoru velmi zcestná. Teď to s příkladem trochu přeženu. Když svému nebožátku necháte u zubaře vytrhat všechny zuby, taky tím předejdete budoucím kazům, zánětům a podobným zdravotním komplikacím. A přeci stačí své děti vést zodpovědné ústní hygieně. Proč se tímto způsobem tedy neodstraňuje i apendix (a ten je dle mě mnohem méně potřebný než předkožka) již v brzkém věku? Přece by se lépe hojily jizvy, vše by bylo snesitelnější a rychlejší. No možná proto, že slepé střevo je v průběhu života odstraněno jen asi 8% populace(všechny zdroje, které jsem našel uvádí číslo mezi 7-8%). To znamená, že si 92 lidí ze 100 odnese svůj apendix, jak se říká, do hrobu.
Spousta z Vás také argumentuje tím, že obřezaní muži jsou spokojení, nevadí jim to, nebo jsou dokonce rádi. Ano, já to beru a chápu to. Ale uznejte, že pokud člověk v brzkém věku přijde například o zrak, sluch, chuť, čich (ano, i takový lidé jsou), tak si těžko dokáže představit o co v mládí přišel. Teprve člověk který viděl krásy světa, slyšel Smetanovu symfonii, ochutnal vynikající jídlo, cítil vůni kvítí, tak teprve takový člověk může říci, že ví, o co přišel.

Samostatnou kapitolou mužské obřízky je náboženství, i když tam je to dle mého také dost na pováženou. Mnohé kultury v Africe uznávají ženskou obřízku a dokonce i tamní ženy to berou jako samozřejmou a nezbytnou věc. Vidíte, a pro nás je to mrzačení mladých dívek. Ale to jen tak na okraj.
Takže abych vše uvedl na pravou míru. Nehaním obřezané muže, to ani náhodou. Jsou to chlapy stejně jako neobřezaní. Také chápu že se to mnohým ženám líbí. Lidé jsou různí, muži i ženy a co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému. Ale mrzí mě přesvědčení některých žen, které trpí názorem, že neobřezaný chlap znamená smraďoch a prase. Já osobně na toaletě močím zásadně s předkožkou přetaženou za žalud a pokud to situace umožňuje, i si žalud otřu toaletním papírem (teď si budou možná někteří ťukat na čelo, ale ať). Samozřejmostí je každodenní hygiena alespoň intimních partií a třeba i vícekrát denně. A pojem smegma znám pouze z odborných textů. Nechat se obřezat? ANO, ale pouze z důvodu zdravotní komplikace. Z rozmaru partnerky? No asi bych se jí snažil vysvětlit že nechci podstupovat zbytečné zásahy do svého těla. Stejně jako bych já nepožadoval zásahy do toho jejího. Ruku na srdce dámy. Která z Vás by si nechala dobrovolně zasahovat do tak citlivých míst operací poševního vchodu jen z rozmaru Vašeho přítele, který by měl raději čárečku než mušličku. Takže maminy, proč nenechat toto rozhodnutí na Vašich drobečcích. Pokud se k tomuto zákroku v budoucnu rozhodne, je to jeho volba. A pochybuji, že by Vám v takovém případě vyčítal, proč jste ho nenechali obřezat již jako novorozeně.

• Citovat
  • Upravit
Obyčejný chlap
18.11.13 01:09

Ještě dodatek který jsem zapomněl dopsat na závěr předchozí reakce. Z některých příspěvků zdejších přispěvatelek mi vyplývá, že se tímto krokem snaží pouze vyhnout pozdější odpovědnosti za výchovu svých dětí a starost o ně. Vždyť tento poměrně rychlý zákrok jim odstraní potíže s přetahováním předkožky jejich chlapečka a nutností naučit jej správné hygieně intimních partií. Stejně tak si z jejich příspěvků vyvozuji, že obřezaný chlap má vlastně takový univerzální bezúdržbový penis, který po vykonání potřeby jednoduše strčí do trenýrek a je vymalováno.

• Citovat
  • Upravit
3165
18.11.13 01:21
@Obyčejný chlap píše:
Je to trochu starší diskuze ale nedá mi to a musím napsat svůj názor jako neobřezaného muže. Logika některých maminek, že tímto zákrokem předejdou budoucím zdravotním komplikacím svého chlapečka či jejich sexuálních partnerek, je dle mého názoru velmi zcestná. Teď to s příkladem trochu přeženu. Když svému nebožátku necháte u zubaře vytrhat všechny zuby, taky tím předejdete budoucím kazům, zánětům a podobným zdravotním komplikacím. A přeci stačí své děti vést zodpovědné ústní hygieně. Proč se tímto způsobem tedy neodstraňuje i apendix (a ten je dle mě mnohem méně potřebný než předkožka) již v brzkém věku? Přece by se lépe hojily jizvy, vše by bylo snesitelnější a rychlejší. No možná proto, že slepé střevo je v průběhu života odstraněno jen asi 8% populace(všechny zdroje, které jsem našel uvádí číslo mezi 7-8%). To znamená, že si 92 lidí ze 100 odnese svůj apendix, jak se říká, do hrobu.
Spousta z Vás také argumentuje tím, že obřezaní muži jsou spokojení, nevadí jim to, nebo jsou dokonce rádi. Ano, já to beru a chápu to. Ale uznejte, že pokud člověk v brzkém věku přijde například o zrak, sluch, chuť, čich (ano, i takový lidé jsou), tak si těžko dokáže představit o co v mládí přišel. Teprve člověk který viděl krásy světa, slyšel Smetanovu symfonii, ochutnal vynikající jídlo, cítil vůni kvítí, tak teprve takový člověk může říci, že ví, o co přišel.Samostatnou kapitolou mužské obřízky je náboženství, i když tam je to dle mého také dost na pováženou. Mnohé kultury v Africe uznávají ženskou obřízku a dokonce i tamní ženy to berou jako samozřejmou a nezbytnou věc. Vidíte, a pro nás je to mrzačení mladých dívek. Ale to jen tak na okraj.
Takže abych vše uvedl na pravou míru. Nehaním obřezané muže, to ani náhodou. Jsou to chlapy stejně jako neobřezaní. Také chápu že se to mnohým ženám líbí. Lidé jsou různí, muži i ženy a co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému. Ale mrzí mě přesvědčení některých žen, které trpí názorem, že neobřezaný chlap znamená smraďoch a prase. Já osobně na toaletě močím zásadně s předkožkou přetaženou za žalud a pokud to situace umožňuje, i si žalud otřu toaletním papírem (teď si budou možná někteří ťukat na čelo, ale ať). Samozřejmostí je každodenní hygiena alespoň intimních partií a třeba i vícekrát denně. A pojem smegma znám pouze z odborných textů. Nechat se obřezat? ANO, ale pouze z důvodu zdravotní komplikace. Z rozmaru partnerky? No asi bych se jí snažil vysvětlit že nechci podstupovat zbytečné zásahy do svého těla. Stejně jako bych já nepožadoval zásahy do toho jejího. Ruku na srdce dámy. Která z Vás by si nechala dobrovolně zasahovat do tak citlivých míst operací poševního vchodu jen z rozmaru Vašeho přítele, který by měl raději čárečku než mušličku. Takže maminy, proč nenechat toto rozhodnutí na Vašich drobečcích. Pokud se k tomuto zákroku v budoucnu rozhodne, je to jeho volba. A pochybuji, že by Vám v takovém případě vyčítal, proč jste ho nenechali obřezat již jako novorozeně.
@Obyčejný chlap píše:
Ještě dodatek který jsem zapomněl dopsat na závěr předchozí reakce. Z některých příspěvků zdejších přispěvatelek mi vyplývá, že se tímto krokem snaží pouze vyhnout pozdější odpovědnosti za výchovu svých dětí a starost o ně. Vždyť tento poměrně rychlý zákrok jim odstraní potíže s přetahováním předkožky jejich chlapečka a nutností naučit jej správné hygieně intimních partií. Stejně tak si z jejich příspěvků vyvozuji, že obřezaný chlap má vlastně takový univerzální bezúdržbový penis, který po vykonání potřeby jednoduše strčí do trenýrek a je vymalováno.
:potlesk: :potlesk: :palec: :palec: :dance: :dance: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Obyčejný chlap
18.11.13 01:36

Děkuji za kladné přijetí mého názoru. Čekal jsem spíše hon na čarodějnice. :)

• Citovat
  • Upravit
2710
18.11.13 03:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.14 22:00

Dobrý den, prosím vás kam se mam obrátit mimo dětskou doktorku když chci udělat malýmu obřízku? a jak to probíhá? to ho uspí nebo jak? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.14 22:00

Dobrý den, prosím vás kam se mam obrátit mimo dětskou doktorku když chci udělat malýmu obřízku? a jak to probíhá? to ho uspí nebo jak? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
10.1.14 22:01

Objednej se někam na urologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.14 22:06

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
10.1.14 22:08
@Obyčejný chlap píše:
Děkuji za kladné přijetí mého názoru. Čekal jsem spíše hon na čarodějnice. :)

mě se to taky líbí :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
10.1.14 22:24
@Obyčejný chlap píše:
Děkuji za kladné přijetí mého názoru. Čekal jsem spíše hon na čarodějnice. :)

Však to říkáš dobře. Je to v podstatě nevratný zásah a dělat to v době kdy do toho chudák kluk ani nemůže kecat je sprosťárna.

• Citovat
  • Upravit
4620
10.1.14 22:28

@Virginian souhlasim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
10.1.14 22:30

Muj muz je muslim, takze pokud budeme mit chlapecka, tak obrizka urcite probehne (hlavne z nabozenskych duvodu). Ale tim ze bude obrezany, tak ho urcite nenechame jen tak po vycurani aby si strcil pindika do trenek.
Ten muj je na osobni hygienu jako pes, takze takova prasarna u nas nehrozi :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1336
10.1.14 22:35

Ty jo vůbec jsem nevedela že to jde udělat na přání?? Taky bych to malemu nechala!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
10.1.14 22:37
@Virginian píše:
Však to říkáš dobře. Je to v podstatě nevratný zásah a dělat to v době kdy do toho chudák kluk ani nemůže kecat je sprosťárna.
:palec: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky