Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Bože můj.. stačilo pár prvních stran.. Beatita z Mexika s prominutím sežrala rozum světa (navíc mám pocit, že si přišla obhájit vlastní nejistotu) a hodně lidí, co tady jakože čtou tzv. odbornou literaturu, nedokáží číst mezi řádky, popř. nechápu obsah.. Promiňte.
Takže není pravda, že HPV přežívá za předkožkou, a tedy nechám-li se obřezat, neonemocním, to je hloupost.. HPV přežívá v moč. cestách (u muže rozuměj pohlavních),a tedy pokud bychom chtěli zamezit případnému šíření, uřežme všechny penisy v okolí..a doufejme, že onen syčák virus není přítomen i v krku a anální oblasti (záleží na praktikách majitele).
Za druhé je pravdou, že u obřezaných mužů je mnohem menší procento úmrtí na ca penisu, neboť ta vzniká v místech s nahromaděním tzv. smegmatu, který se tvoří v předkožkovém vaku, ale pozor! stačí naučit synka umývat se denně a umývat si ho i pod předkožkou, to je snad to nejednodušší.
Někteří mužové si nechají dělat obřízku, aby déle vydrželi při sexu, což osobně nemohu hodnotit, zda se jim daří. Nicméně dříve se také uvádělo, že masturbace vede k debilitě a že tedy obřezání jakožto prevence brání ztrátě intelektu, mimojiné tento názor z období viktoriánské Anglie, stál za rozšířením obřízky do USA, kde ale nyní tento zákrok velmi rychle ztrácí na popularitě, tudíž není pravda, že v rozvinutých zemích je toto normální.
Dle mého názoru tedy, nechť se cirkumcize u dětí provádí jen ze zdravotních, popř. náboženských důvodů, nelze-li jinak, ale z jiných důvodů ať si to každý mladý muž rozhodne sám. a ohánět se tady názorem, jako že v JŮESEJ je to normální, snad v dnešní době může vzbudit již jen úsměv..
Opatrujte se.
@29 píše:
@Jannys myslíš, že se to dělá za živa i u nás. To asi ne to by si chlap pamatoval, protože v tomto případě by jinak měl trauma o tom žádná.
Rekla bych, ze se to za ziva urcite nedela. Kazdopadne napr. v Turecku, kde je obrizka bezna praxe, se provadi pod celkovou anestezii.
@Mrňátko já si myslím taky, že ne. Proto jsem se jí ptala. U nás se právě umrtvuje lokálně na kde co. A i když jsem brala věk a cestu minulostí tak mně to bylo divné.
@Virginian píše:
A abychom byli spravedlivi, zenskou obrizku u holcicky taky nektera maminka nechala udelat?
nesmí se zde plést jablka s hruškama - mužská obřízka se dělá ze zdravotních a hygienických důvodů(byť se to skrývá za náboženství) ženskou obřízku praktikují pouze z náboženských a ze zcela nemorálních důvodů.
@29 píše:
@Virginian koukám na Sex ve městě takže vím, že v USA je to běžné.
Zda je to běžné nevím, ale je fakt že NY má nejvyšší procento trvale žijících židů na světě a to díky vlně migrace za 2 sv. války, jelikož tito židé byli převážně ortodoxní byli všichni obřezaní a také jejich potomci kteří rodinnou tradici nesou dál.
@S.Ivanka píše:
nesmí se zde plést jablka s hruškama - mužská obřízka se dělá ze zdravotních a hygienických důvodů(byť se to skrývá za náboženství) ženskou obřízku praktikují pouze z náboženských a ze zcela nemorálních důvodů.
Samozrejme, jak je to o holkach je to jasne nemoralni.
Miluji tuhle demagogii a dvoji metr. Obhajci zenske obrizky taky urcite na$erou plnej kybl argumentu proc je to pro holky zdravotne lepsi.
Zohaveni jako zohaveni i ty zdravotni duvody jsou pekna pejcovina, kdyby to byl skutecne vaznej a statisticky vyznamnej zdravotni problem tak predkozka davno zmizela jako ta pyjova kost.
@S.Ivanka píše:
Zda je to běžné nevím, ale je fakt že NY má nejvyšší procento trvale žijících židů na světě a to díky vlně migrace za 2 sv. války, jelikož tito židé byli převážně ortodoxní byli všichni obřezaní a také jejich potomci kteří rodinnou tradici nesou dál.
tak to bude ono ![]()
@Virginian píše:
Samozrejme, jak je to o holkach je to jasne nemoralni.Miluji tuhle demagogii a dvoji metr. Obhajci zenske obrizky taky urcite na$erou plnej kybl argumentu proc je to pro holky zdravotne lepsi.Zohaveni jako zohaveni i ty zdravotni duvody jsou pekna pejcovina, kdyby to byl skutecne vaznej a statisticky vyznamnej zdravotni problem tak predkozka davno zmizela jako ta pyjova kost.
Nejspíš jsi nečetl můj předchozí příspěvek, kde jsem psala že nesouhlasím s obřezáváním chlapců, ale faktem je že ženská obřízka má zcela jiný účel než mužská a je mi jedno co si o tom myslíš ty. Pro chlapa je debata o jeho úplně nepodstatném přívěšku strašná urážka.
@Virginian mně se chlap s obřízkou líbí víc. Před ním jsem měla chlapy bez obřízky a nikdy jsem nad tím nepřemýšlela a neuvažovala. Až jsem narazila na něj zjistila jsem, že je to pro mně pohledově hezčí, estetičtější
takové úhledné.
Žádná scvrklá kožka, ale podotýkám, že do té doby mne to ani nenapadlo. ![]()
@29
ted jsi to rozsekla a egohonič Virgy teď začne
tak se těš
![]()
@29 jinak ten muj chlap je také obřezán a jelikož není mým prvním, mohu s klidným svědomím říci že vydrží hodně
syna jsem obřezat nenechala, i když v dětství mi to bylo doporučováno od lékaře, myslím že si nestěžuje ( potažmo kopretinky jím oblétané také)
@29 píše:
tak to bude ono
Jistě, kvůli druhé světové válce začala obřízka v devatenáctém století.
Co si občas něco přečíst? Třeba že NYC není totéž co USA?
New York mě zajímal čistě kvůli tomu, že v Sexu ve městě se dámy zmiňovaly, že v New Yorku by se chlap bez obřízky těžko hledal. ![]()
Jo, tak asi od roku 1870.