Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jednou jsem koukala zrovna na discovery jak dělají ženskou obřízku. Mužu říct že naprosty humus a mě polilo horko. Mladé dívky si tam kleknou nad nějakou díru kam teče krev rozčapou nohy a chlap, který to provádí diletkou jím uřízne kousek klitorisu nevím je to zahanbení fuj.
stejně tak jako to dělat někomu kdo je nábožensky založeny nebo má nábožensky založeného přítele nebo manžela jako proč??Že Vám to napovídá a nudí Vás do toho víra? co je to za blbost? Chudák dítě
![]()
Ja jsem nikoho a nic konkretniho nejmenoval, jak je to s tou husou?
Grcat = zvracet.
Ano obrizka je podle mne zohaveni a navic se provadi na nesvepravne osobe, v USA je daleko beznejsi. V porodnici primo predpokladaji ze kluka rovnou obrezou, taky vira.
Ještě reakce na obřízku ženskou. Viděli jste film KVĚT POUŠTĚ ?
Jak tam byl záběr na tu malou holčičku, kde je mimo vesnici na kamenech se svou matkou po obřezání a byla všude krev, tak to mě dostalo. Brečela jsem a snad se na mě můj přítel nebude zlobit, když přiznám, že i jeho to velmi zasáhlo a měl slzy na krajíčku. ![]()
@Virginian možná že obřízka je součástí toho amerického snu ![]()
Stejně mi to hlava nebere. Ani u holek, ani u kluků. Z Hygienických důvodů? Mazec. Fakt solidní důvod pro řezání miminek ![]()
@Virginian koukám na Sex ve městě takže vím, že v USA je to běžné. ![]()
@Maculinka píše:
Ještě reakce na obřízku ženskou. Viděli jste film KVĚT POUŠTĚ ?
Jak tam byl záběr na tu malou holčičku, kde je mimo vesnici na kamenech se svou matkou po obřezání a byla všude krev, tak to mě dostalo. Brečela jsem a snad se na mě můj přítel nebude zlobit, když přiznám, že i jeho to velmi zasáhlo a měl slzy na krajíčku.
Jak jsem psala také jsem viděla dokument a to mi stačilo jak mladistvé díky ve věku cca 11ti let tak i matky s mimink já prostě když si představím novorozené a za pár dnu ho řezat při tom kde jsou třeba tlumíci léky proti bolesti vše se dělá za živa
![]()
@29 Včera jsem viděla zrovna ten díl, jak Charlotte donutila toho nového chlápka na obřízku.
Akorát nevím, jak to dopadlo, protože jsem usnula. ![]()
@Jannys myslíš, že se to dělá za živa i u nás
. To asi ne to by si chlap pamatoval, protože v tomto případě by jinak měl trauma o tom žádná.
@Maculinka píše:
@29 Včera jsem viděla zrovna ten díl, jak Charlotte donutila toho nového chlápka na obřízku.Akorát nevím, jak to dopadlo, protože jsem usnula.
já to taky zalomila dřív
@29 píše:
@Jannys myslíš, že se to dělá za živa i u nás. To asi ne to by si chlap pamatoval, protože v tomto případě by jinak měl trauma o tom žádná.
inu nevím a nechci to ani vedět tohle téma je pro mě dost citlívé.
Už jsem tu psala o mém příteli, který má částečnou obříšku kvůli zanedbání ze strany matky, když byl ještě díte. Dodneška si pamatuje bolest! A to mu je dnes 38let
![]()
@Virginian píše:
Ja jsem nikoho a nic konkretniho nejmenoval, jak je to s tou husou?Grcat = zvracet.
Ano obrizka je podle mne zohaveni a navic se provadi na nesvepravne osobe, v USA je daleko beznejsi. V porodnici primo predpokladaji ze kluka rovnou obrezou, taky vira.
V USA už mně to přijde spíš jako modní vlna ![]()
@Jannys můj chlap si to nepamatuje.
Ale kamarádka vyprávěla jak na kruto přetahoval předkožku v ordinaci neurolog jejímu 5- letému synovi, aby nemusel na operaci. A ona ho musela držet za ruce a doktor ještě po ní řval ať ho drží pořádně a ona přes slzy neviděla. myslím, že tohle si její syn bude určitě pamatovat a obřezaný není.
@mrs.gendy píše:
ale ke kazde mam urcity respekt a pochopeni, pokud je vykonavana spravne
Co to znamená správně? Obřezat chlapečky? ![]()
Já v USA byla a běžné to tedy není. Obřízku má větší procento mužu než u nás, ale většina to rozhodně není.