Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Virginian Najeď si na stránku 19, tam jsem se to snažila nadhodit a dočteš se, co mi přišlo za odpovědi ![]()
Pokud se nejedná o zdravotní problém, tak je mužská obřízka stejná zhovadilost jako ženská. Divím se že to není zakázaný, obřezávat *** dětem z důvodu vymaštěných hlav jejich rodičů
.
@mrs.gendy píše:
@Danča1984 pro muslimy a zidy je to znak telesne cistoty. Vylozene je pravidlem, ze kazdy muslim se musi pred modlitbou umyt. A to komplet a vsechno 3×.
takze je takova nabozenska hygiena..nebo jak to nazvat…prameni to z obojeho
Já strávil v muslimském světě ( Egypt, Libye, Irán ) 2 roky pracovně a tam se nikdo takhle neumýval ( ruce, nohy, obličej, pak šli bouchat kebulema o zem, čím větší mozol na čele, tím větší muslim ).
@_Karlel píše:
Podle posledních studií na opicích má předkožka tyto důležité funkce:
1, chrání žalud proti poškrabáním při pohybu v přírodě (dnes už muži nosí spodní prádlo)
2, párek opic při souloži je v této situaci snadnou kořistí, a proto je vhodné, aby soulož byla krátká. Předkožka udržuje žalud přecitlivělý na dotek a vlhký pro lepší přenos vjemů. Předkožka tak umožňuje zkrátit soulož na 45-65 sekund. (nevidím výhodu v tom, že muž se udělá rychle)
3, Předkožka na ztopořeném žaludu výrazně usnadňuje proniknutí do samičky, i v případě, že na soulož není připravena (není zvlhlá). Pro rozmnožování důležitá vlastnost, ale dnes snad muži by tuto schopnost ani mít nemuseli.
Doba, kdy předkožka měla svůj význam, už dávno pominula.
K tomu je nepřehlédnutelné, že ženy žijící s obřezaným mužem mají 6,5× méně často záněty pochvy. Je rozdíl mít zánět (průměrně) každý druhý rok nebo dva záněty za 26 let!
Také se zjistilo, že židovské ženy prakticky neznají rakovinu děložního hrdla (způsobený papilloma virem). Nemají se jak infikovat, protože vir na šíření potřebuje předkožku a všichni židé jsou obřezaní. Úmrtnost na tuto rakovinu je 40-45%! V ČR na ni umírá každý den 1 žena.V Evropě, kde se obřízka nedělá, je tímto virem promořeno téměř 80% populace.
Bůh dobře věděl, proč židům řekl, aby muži předkožku neměli.
Tohle je jeden velký plk.
Příspěvek upraven administrátorem 11.1.2014 7:33 - vulgarismy
Mam take pritele muslima. A mame syna 18mesicniho a pritel chce aby mel obrizku ale ja mam strach.
@Evikanej Nedopusť to, ovlivníš tím jeho sexuální život a možná i psychiku (přecejen bude „jiný“ než ostatní chlapci ve sprchách, což by mohlo mít nehezké následky - děti jsou zlé). Mimochodem, nic proti tvému muži, ale globálně nesnáším tu logiku přistěhovalých jedinců a prosazování svých náboženských praktik.
Když chce něco prosazovat, měl zůstat tam, kde je to vítáno. ![]()
@Evikanej ahoj…no urcite kdyz s tim nebudes souhlasit, tak ti kluka neobreze bez tveho vedomi…
Ja jsem s tim mojim o tom jeste nemluvila, protoze jeste nevim co mam pod srdickem, ale on by neudelal neco tak zasadniho bez meho souhlasu
Moji 3 synovci meli s predkozkou hrozne trapeni…chodili na strhavani, potom nemohli od bolesti ani chodit
ani si na ne nenechali sahnout…z toho mam zase strach ja
ale co clovek, to nazor…
Sice neznám až tak zákony, ale věřím, že určitě by se nakonec i ukázalo, že takto trýznit děti a upravovat jim pohlavní orgány aniž by s tím samy souhlasily, je nezákonné. ![]()
Přiznám se, že bych dceři (kdybych nějakou měla) nenechala ani píchnout uši, nevidím sebemenší důvod, proč to dělat. Jedině kdyby chtěla sama, až by byla starší. Ale propíchnutí uší a vyloženě odříznutí část penisu se nedá porovnávat.
@mrs.gendy ze zdravotních důvodů to podporuji - pokud jsou s pindíkem problémy, ale z náboženských důvodů ne
@Maculinka vzdyt rikam ze kazdej ma jinej nazor…
Me se zase nelibi to, kdyz matka neni schopna poradne se o mrne starat a pak kvuli jejimu zanedbani musi podstoupit obrizku…to neni z duvodu nemoce, ale ze spatne hygieny…jenze kazda takova se pak odvolava na nemoc. A to se odkejve a nikdo nic
@Maculinka píše:
@Evikanej Nedopusť to, ovlivníš tím jeho sexuální život a možná i psychiku (přecejen bude „jiný“ než ostatní chlapci ve sprchách, což by mohlo mít nehezké následky - děti jsou zlé). Mimochodem, nic proti tvému muži, ale globálně nesnáším tu logiku přistěhovalých jedinců a prosazování svých náboženských praktik.Když chce něco prosazovat, měl zůstat tam, kde je to vítáno.
co to píšeš? I naši chlapi jsou obřezaní. A můžu tě ujistit, že sex je naprosto v pohodě.
A psychická traumata nemá.
Já píšu z praxe a ty jsi načerpala informace kde?
![]()
A propo jak můžete srovnávat ženskou a mužskou obřízku?
U žen se poševní vchod zašije nebo v těch zemích sevře trny, aby srostl. A po svatbě při první noci jej manžel obnoví žiletkou nebo něčím ostrým - to je hnus. A tady jsou jistě traumata a následky smrti u porodu.Ale srovnáváte nesrovnatelné. ![]()
@29 Informace od známých a výpovědí obřezaných mužů. Mimochodem - i na internetu je toho mraky. ![]()
Každý zásah do těla bez důvodu je hloupý (náboženství neberu jako důvod). Ale každý má na to jiný názor. Ty si žij názorem, jak je to super uřezat předkožku mužům a já si budu žít tím, že je to zhovadilost a přenos primitivních starých praktik do 21.století ![]()
@Maculinka já takového chlapa mám a muslim není je to křesťan Čech jako poleno. Nemusím číst nic na netu. V životě se mu nikdo nesmál. Při sexu nikdy neměl problém. Pokud se těm klukům v dnešní době bude někdo posmívat tak kvůli tomu, že jsou muslimové. každopádně chlap si přečetl tvé výplody a pobavila jsi ho. ![]()
Dobrovolně bych dítě obřezat z náboženských důvodů nenechala.Taky jsem proti obřízkám jen mě pobavily ty dvě věty o ovlivnění sexuálního života a posmívání se ve sprchách. ![]()
@29 Nevím, z jakého sladkého kraje jsi, ale třeba v Ostravě jsou děti celkem kruté a rádi si všímají rozlišností na těle ![]()
A to, že tvůj muž zrovna problém se sexem nemá, tak to neznamená, že je to vepsané pravidlo. Možná by sis měla přečíst něco o znecitlivění žaludu po obřízce a další problémy. To, že zrovna v tvém okolí nemají problém, neznamená, že problémy nebude mít další obřezaný jedinec.. ![]()
Za další, můj kamarád ten problém má ![]()
Stačilo by si pročíst celou diskuzi, není jediný…
@29 A jsem ráda, že jsem tvého muže pobavila, myslím si o tom své. Ne o „tom“, ale o něm. Je to jako bych já se vysmívala ženám po porodu, které byly šité, že jizvu po letech cítí, když já ji necítím.
Trošku na zamyšlení, ne? Já ten problém nemám, tak jednoduše zesměšním názor žen, které ten problém údajně mají. Říká se tomu zabedněnost. ![]()
A abychom byli spravedlivi, zenskou obrizku u holcicky taky nektera maminka nechala udelat?