Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
Dcera 3 roky se teď před hodinou praštila do hlavy. V 18:15 jse po večeři dala šestiletého syna a jeho sestřičku spát do dětského pokoje. Koukáme se vedle na film a manželem. A najednou obrovská rána.
Pochvili přiběhne dcerka a brečí a sahá si na celou hlavu. Takže nevíme z jakého důvodu se bouchla, jestli blbnuli v posteli a nevíme kam přesně.
Ukazuje do zadu a já horu na hlavu.
Je plactiva, bolí ji hlava a aktuálně usíná, vypadá normálně. Teď mi říkala, že ji je blbě. Pofňukává.
Chodím ji po půl hodině kontrolovat zda je na boku aby se v případě ublinknuti neudusila. Chodím ji pravidelně kontrolovat.
Navíc máme už 3 týdny všichni rýmu a kašel a oba nešli po státním svátku do školy a školky.
Zatím nezvraci. Už nebrečí a je v klidu.
Hlavu jsme s manželem prohmatali, ale nekrvácí.
Ja jsem v 6 letech měla slabý otřes. Na dopravním hřišti na kole při pádu z rampy pro skeatbory a kola, jsem bez helmy spadla. Nekrvacrla jsem, ale pořád jsem chtěla spát, zvracela a sílí mi hlavu se slabim otresem mozku.
Jen máma čekala doma se mnou asi 3 hodiny než přijel děda z práce, měl jediný auto a řidičák.
No teď mám já auto a manžel řidičák. Pokud se jí něco v noci změní tak nabereme obě děti a manžel nás tam odveze, holt ten starší bude muset taky.
No budu jo holky kontrolovat a kdokoliv se v noci zbudi na WC, půjde se na ni okamžitě podívat.
My už jsme u obouch děti byli už několikrát od jejich 1 roku s bouli na hlavě, ale to byla čelní a byl to vždy jen povrchový hematon, ale vždy o futro dveří a obří rána.
Teď se bouchla dcera o zeď do zadu nebo nahoru.
Na cele nic nemá ve předu. Spí, nezvraci a už nebrečí. Půjdu ji znovu zkontrolovat. Chodím každou půl hodinu. Ani nestíhám tenhle příspěvek dopsat.
Jak je jí blbě, od žaludku? Já bych raději jela na pohotovost. Zornice má stejně široké?
Kdyby jsi ji vzala raději na pohotovost, než tady vypisovat příspěvek, ve kterém se na nic neptas ![]()
Pokud je jí blbě a před to ranou nebylo, tak bych jela. Jak ji reaguji zorničky? Co na ní v noci uvidíš, když na ni budeš koukat? Blby že je večer a jsou už unavení, to nepoznáš ani jestli usíná únavou nebo od té rány do hlavy.
@Žižkovská žena zornice v pořádku, nezvraci spí dýchá normálně. Už nepláče
@Kriss Tina to je pravda, že teď večer nerozeznas zda je unavená normálně nebo úrazem, zornicky v pořádku, spí na boku a dýchá normálně
Jí je blbě, usíná, bolí jí hlava a ty sedíš na epipinu a nejsi na pohotovosti???
@Žižkovská žena píše:
Jak je jí blbě, od žaludku? Já bych raději jela na pohotovost. Zornice má stejně široké?
No to mi hele nebyla schopna říct od čeho ji je blbě, byli ji 3 v červnu. Tříleté dítě ti moc neřekne kde co ho bolí
@ka2ka no neusinala tím že by měla otřes mozku.
Usínala normálně, že šla spát
@MimiNove píše:
No to mi hele nebyla schopna říct od čeho ji je blbě, byli ji 3 v červnu. Tříleté dítě ti moc neřekne kde co ho bolí
tak právě kvůli tomu máš být už dávno z pohotovosti doma a né čekat
@MimiNove píše:
@ka2ka no neusinala tím že by měla otřes mozku.Usínala normálně, že šla spát
a jak to víš??? to si myslíš že šla normálně spát dítě po ráně do hlavy by jsi měla dvě hodiny pozorovat a né ho dát spát
@MimiNove píše:
@Kriss Tina to je pravda, že teď večer nerozeznas zda je unavená normálně nebo úrazem, zornicky v pořádku, spí na boku a dýchá normálně
Tak dýchat bude normálně, teplotu taky mít nebude. Já bych radši jela, pokud skákala a byla živá a pak se praštila a najednou je jí blbě a spí, tak to nevypadá dobře. Během spánku nepoznáš nic. Ségra se taky takhle jako malá prastila večer do hlavy, nikam se hned nejelo a ráno už nesla vzbudit a byla celá zelená. Radši jet hned zbytečně, než to podcenit.
@ka2ka asi máš pravdu, je lepší jít 3× zbytečně než ![]()
Tak když je manželovi kvůli jeho Chronu blbě, tak já ji vzbudím opatrně a pojedu MHD, je blbý budit kvůli tomu druhé dítě, museli bychom jet všichni. Ještě ji zkontroluji a pak se obléknua pojedu