Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den holky.. Jsem v podle doktora teď v 7+4tt (pořád ty počty nechápu když jsem vlastně 5+4 a pořád nevím který počet mám vlastně uvádět
) a začínám mít šílený chutě na smažená a těžká jídla… Předtím jsem rok a půl shazovala 40g…mela jsem při 183cm skoro 160kg a děsím se že to teď na beru zpět a dolu už nedám… Celou dobu jsem takováhle jídla nejedla.. Max na Vánoce.. Snažím se hlídat ale ta chuť je neovladatelná.. Nevíte někdo jak na to? ![]()
Těhotenský týdny se počítají od poslední menzes, ne od ovulace, proto ti to možná nesedí. Občas si něco smaženýho dej, ale ideálně ať je to na kupě salátu…
Dej si jednou za čas to na co máš chuť a vyhneš se večernímu přejídání vším co ti přijde pod ruku ![]()
Takovej smažené květák se salátem hm. Tak teď už asi vím co k večeři. Mě od začátku bolel žaludek. Pokud jsem jedla to na co byla zrovna chuť nebylo mi skoro nic. Běda jak jsem se kousla a vzala si neco jinyho. V běžném stavu nejím chlebíčky se salátem teď? Z krve jsem letěla je koupit. Kombylace smazenyho a zeleniny proč ne? Vitamíny se rozpouštění v tucích.
@Janli to je nápad.. Jsem zeleninožrout takže to by neměl být problém
ještě nemám žádné nevolnosti takže se to k tomu úplně nabízí.. První jídlo po potvrzení těhu byl Gordon blue s tatarkou..uplne jsen se na to vrhla😁
@Janli takže když se mne někdo zeptá v kolikátém týdnů jsem.. Tak uvádět + ty 2× týdny? ![]()
Týdny se počítají od prvního dne poslední MS. Nicméně pak se to může lišit dle ultrazvuku (záleží, ve které části cyklu máš ovulaci). Například já jsem podle MS 38+3, ale podle UTZ těhotenství odpovídá 37+3. Ultrazvukový údaj je nicméně důležitější a rozhodující, podle něj se určuje i termín porodu. To Ti poví doktor
. Nejpřesněji to určí na prvním screeningu.
Hodně, hodně zeleniny a pak na to smažené nebude tolik místa ![]()
@radulkaKK píše:
@Janli takže když se mne někdo zeptá v kolikátém týdnů jsem.. Tak uvádět + ty 2× týdny?
zadej si na internetu do těhotenské kalkulačky datum poslední menzes a týdny ti to spočítá samo.
Buď ráda, že ti chutná. Já bych si dala, na co mám chuť, ale v omezené míře. Prostě se tím neládovat každý den, ale spíš tak za odměnu. Jsem zastáncem toho, že těhotná si má dopřát, ale zase když jsi měla v minulosti problémy s obezitou, tak bych se přeci jen víc hlídala.
Prober to s doktorem na gyndě, možná tě pošle na nějaké další vyšetření jestli v tom nemůže být štítná žláza, cukrovka… Pokud bude po zdravotní stránce vše ok tak k výživovému poradci, abys pak nerodila obří miminko. Když jsi zvládla předtím shodit tolik kg, tak si šikulka a vůli určitě máš a byla by škoda to zase teď nabrat. ![]()