Obsluha CNC - práce pro ženu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@sunshinegirl Tady nejde o to, že by ses to nenaučila. Tak jsem to vůbec nemyslela.
Ale z rekvalifikace toho člověk umí příliš málo na to, aby s ním většinou nevyběhli hodně rychle. Nebo aby uspěl v mužském kolektivu, to toho musí umět více než stávající.
Ten kdo dělá u CNC je u nás nástrojář. To je obecné označení. Jinde je to možná jinak.
Ovšem pokud tu práce tvůj muž dělá, tak by se za tebe mohl zaručit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sunshinegirl píše:
A na jakém CNC jsi dělala?
To netusim jak se to rozdeluje ![]()
Ale my byly obsluha stroje ne nastrojar nebo o cem se tu bavite na co je potreba prislusna praxe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Weruunka píše:
To netusim jak se to rozdeluje
Ale my byly obsluha stroje ne nastrojar nebo o cem se tu bavite na co je potreba prislusna praxe
Já se tu nebavím o nástrojářích, ale o obsluze CNC stroje. CNC stroj není jeden druh stroje. Je to pouze stroj řízený za pomoci PC. Ale může dělat mnoho věcí a dle toho se pak dělí na druhy.
- Citovat
- Upravit
@sunshinegirl píše:
Já se tu nebavím o nástrojářích, ale o obsluze CNC stroje. CNC stroj není jeden druh stroje. Je to pouze stroj řízený za pomoci PC. Ale může dělat mnoho věcí a dle toho se pak dělí na druhy.
Jj jak rikam ale nevim jak se to deli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moje zkušenosti
Takže já ti teď popíšu moje zkušenosti. Nejprve jsem absolvovala zeměměřickou průmyslovku. 2 roky jsem se nechytla v oboru a tak jsem byla odsouzena k podřadným nekvalifikovaným dělnickým postům. Toto jsem psychicky nezvládala tak jsem se rozhodla přestat se litovat a nadávat na systém, stát a všechno okolo. A zkusila jsem pro sebe něco udělat. Vyhlídla jsem si právě pozici operátor cnc jelikož práce je v tomto dostatek a plat slušný a v neposlední řadě že by mě to mohlo bavit a mělo by mi to jít. Největší dilema pro mě bylo jestli si za ušetřený peníze koupit auto nebo je investovat do vzdělání. Nakonec jsem se přihlásila na rok zkráceného studia(pro absolventy středních škol, pouze odborné předměty) oboru obráběč kovů se zaměřením na cnc. Studium šlo hladce a v červnu jsem dostala papír. V pátek jsem sedla k pc a rozeslala asi 10 životopisů a v pondělí mi už volali nakonec sem absolvovala pár pohovorů a nakonec si i mohla vybrat do které firmy půjdu
A ted přímo k práci. Nejedná se o fyzicky náročnou práci, tudíž nevidím důvod proč by to nemohla dělat žena. Chlapský kolektiv mi vyhovuje, narozdíl od toho ženského kde se neustále pomlouvají a předhánějí
S prací jsem spokojena nestydím se za ní, nyní už mám smlouvu na neurčito (pracuji od června) Ale asi se občas budu potýkat se zajetými stereotypy a předsudky o tom co je ženská a co chlapská práce. Ale co, lepší si občas vyslechnout než dělat za 10k
Zajímavý úkaz je že u pohovorů a tak měli problém s tím že žena a cnc právě ženy personalistky
takže pokud ti to pracák proplatí tak běž do toho a ono se něco najde, i bez praxe. je rovnoprávnost i ženská může mí dobré peníze a slušnou práci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, máte některá zkušenost, kolik si vydělá ženská jako obsluha cnc stroje? Je to třísměnný provoz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Škoda, že tak staré téma. Ale kdyby někdo potřeboval i teď info, tak já dělám na masine. A jsem žena ![]()
- Citovat
- Upravit
CNC
Ahoj hledám práci na ranní směnu, dělala jsem v kuchyni, kanclu i výrobě. Včera jsem byla na pohovoru do kovo výroby pouze na ranní směnu. Je to prý práce pro ženy, dělala to paní na částečný úvazek s ČID. Je to práce mezi chlapama, menší rodinná firma. Mohla jsem se rozhodnout i pro pomocnou sílu do kuchyně. Manželovi mé rozhodnutí vadí kvůli chlapům, já zase vidím možnost naučit se něco nového, ne jen umývat nádobí a nalévat polévku, když mám maturitu.
Vyrábí se tam malé kovové součástky, brousí, vrtá, ale nebudu tahat nic těžkého+úklid.
Připadám si ale divně vůči okolí jak to přijme, kamarádky dělají „čistou práci“…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem pracovala na CNC strojích, ale bohužel nepřetržitý provoz. Co si myslí ostatní, by mě nezajímalo. Mě práce bavila, bylo nás tam víc žen. Mzda taky dobrá, škoda, že u nás není jen na ranní směny nebo denní 12 bych taky brala
- Citovat
- Upravit
Tohle je rodinná firma kde je asi 5 chlapů a já sama ženská. Kdyby tam byla alespoň ještě jedna🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit