Obtisky na květináče
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
obtisky na květináče
Ahoj,
prosím o radu a zkušenosti. Koupila jsem si hliněné květináče nevíte zda na ně existují nějaké obtisky jako jsou třeba na vajíčka? Chtěla bych je nějak vylepšit, aby byly veselejší, ale do ubrouskové metody se mi nějak nechce, nikdy jsem to právě nedělala, tak se toho bojím… Díky za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Martule79
zrovna jsem chtěla poradit tu ubrouskovou.. ale jak tak čtu, tak nechceš.. jinak nic víc tedy neznám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
@Martule79zrovna jsem chtěla poradit tu ubrouskovou.. ale jak tak čtu, tak nechceš.. jinak nic víc tedy neznám
právě, že jsem to nikdy nedělala a se dvěma dětma který mi chtějí pořád pomáhat se do toho moc nehrnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ona ubrousková technika není složitá, kdysi jsem ji dělala s dětma a pohoda, stačilo se držet návodu ![]()
ale jinak by možná šlo použít i windows color - obrázek si nakreslit na fólii a místo na okno přenést na květináč.
i když moje děti určitě na květináč lepily i obyčejné papírové samolepky a patlaly temperama… ale fakt je ten, že netuším, jak dlouhou životnost to mělo, protože si v nich odnášely kytky do školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky neznám nic jiného, než ubrouskovou metodu. Na tý stejně nic není, koupíš si akorát akrylový lak, kterým to přetřeš. Já si kdysi vylepšila staré hliněné květináče. Byly neporušený, bylo mi jich líto vyhodit, tak jsem je vyčistila a nakoupila různě barevné akrylové laky a pomalovala. Vypadá to dobře, za barevné porcelánové dám jinak v obchodě plno peněz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ty akrylové barvy se dají koupit i v drogerii? a jaký je tedy postup dál? natřeš akrylovými barvami a pak až to zaschne tak dáš ubrousek a přetřeš lepidlem? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martule79 píše:
právě, že jsem to nikdy nedělala a se dvěma dětma který mi chtějí pořád pomáhat se do toho moc nehrnu
ono je to velmi jednoduché - i ti pomocníci ti nic nepokazí - u nás toto provozujem s klukem, pomáhá, zvládá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martule79 píše:
A ty akrylové barvy se dají koupit i v drogerii? a jaký je tedy postup dál? natřeš akrylovými barvami a pak až to zaschne tak dáš ubrousek a přetřeš lepidlem?
jj, koupíš v drogérce nebo jakémkoliv hobby marketu. A pak ubrousek - jedinou vrstvu, vystřihneš motiv, dáš na místo, přetřeš lepidlem, popř nalakuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to fakt vypadá jednodušše a ještě se zeptám ten ubrousek přetřu jakým lepidlem nebo lakem? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já ty akrylové barvy koupila jedině v lepším papírnictví nebo ve výtvarných potřebách. Pak jedině na netu. V drogerce jsem se s nima ještě nesetkala
Květináč jsem vyčistila a umyla, nechala uschnout. Potom jsem vzala bezbarvej, tím jsem natřela vnitřek (aby neprosakovala vlhkost), můžeš natřít celej, pak jsem vzala barevnej a natřela jsem ho barvou, popř. kombinací barev, záleží na fantazii. Ubrouskovou metodu jsem nedělala, mně se to hodí spíš někam na chalupu nebo tak, ne do bytu. Stačí ten ubrousek oddělit (dává se jen ta jedna vrstva s motivem) a přetřít bezbarvým lakem, podle mě se lepidlo ani používat nemusí. Drží to. Pak když chceš ten popraskaný efekt, na to se prodává taky speciální lak, kterým to potom přetřeš. Přesně návod najdeš určitě na netu. Je to fakt jednoduchý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ubrousky
Za mě je největší spokojenost s ubrouskovou metodou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit