Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
budem potřebovat nové boty, a ráda bych botasky. Nakupujete někdo třeba boty přes skupinku na fb z Turecka? Myslím přes české prodejce.
Je to tam o dost levnější než v obchodě a říkám si, jestli ty Adidasky nejsou třeba stejné a liší se „jen“ cenou.
Nechce se mi dávat 1500, když mohu třeba půlku ušetřit.
Ne, budou to fejky. Vyhodíš 700 za boty a kdo vi co ti přijde ![]()
@MamaZBrd píše: Více
Ne, určitě to nebude originál a vyhodíš peníze za fejky.
Tohle nebude originál. Kvalita zpracování fejků se dost liší. Naživo jsme tam na boty koukali vloni a některé byly v docela slušné kvalitě poměrem k ceně, něco byl šunt, co se rozpadne do měsíce. Ono abys nedala nejdřív 700 a pak znova 1500. A teda kvalita bot Adidas v originálních obchodech šla také hodně dolů…
Hlavně pozor na podvodníky, ať někomu nepošleš peníze, a nic ti nepřijde.
No tak bude to stejne jako na tržnici v Turecku, ale dražší než tam…ja nechapu, ze ma někdo potrebu si kupovat fejkove veci. Podle me kdyz na neco nemam, tak si to nekoupím anebo kdyz se mi nechce vyhozovat hodne peněz jen za značku, tak si koupim nejakou kvalitni alternativu, ale proč kupovat fejky značky, to nechapu.
Radeji bych si koupila nejake kvalitnejsi boty treba v Decathlonu za cenu nekvalitních fejku Adidas.
No my chceme prostě nějaké pohodlné jarní botasky na procházky a lehký terén. Nemusi to být zrovna Ády. Jen je to jedna ze značek, co mě napadá.
A hlavně si říkám, že může být klidně možné, že se to vyrábí na jednom místě a rozdílná je pouze cena.
@MamaZBrd nevím,ale manžel si koupil v Turecku crocssi a vůbec se to nedá srovnat s originálem, tvrdý jsou jak prase
@nozu píše: VíceŽejo, hrůza, můj otčím rád vždy kupoval adidasky a říkal, že jsou čím dál horší
@Dn0712 píše: Více
No, ja spis nechapu, ze ma nekdo potrebu platit za znacku s kvalitou tech fejku ![]()
@MamaZBrd píše: Více
A víš za kolik je mají přímo v tom Turecku? ![]()
Běžná cena je 300-500 tr lir.
Na koruny je to cca půlka.
Teď mi někdo může říct, že ne, že jsou ceny vyšší. Ano, v těch turistických pastech jsou vyšší. Ale mezi místníma jsou ceny takto nízké.
Jsou to fejky, což je jasný, ale dost často to jsou mega nepovedené fejky… A ty se teda prodávají nejvíc v těch turistických oblastech.
Ale dá se tam najít hodně kvalitní oblečení. I značkové. A u spousty věcí nejde poznat, zda to jsou fejky, nebo origoš. Ale ty jsou v městech, kam normální all in turista nezabloudí.
Chlap si tam nakupuje dost věcí a jsou kvalitní. Jen teda už máme svoje prodejce. ![]()
@Šmoulice píše: Více
Tak ono spousta fejku vznika v te samé továrně, ze stejnych materiálů, jen si to prodaj sami ![]()